Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι
 • Σελίδα:
 • 1

ΘΕΜΑ: Βρέθηκε η χαμένη Ατλαντίδα;

Βρέθηκε η χαμένη Ατλαντίδα; 10 Χρόνια, 7 Μήνες πριν #353

Μια νέα μεγάλη ανακάλυψη με την βοήθεια της Google; Κανείς δεν ξέρει!
Για την ώρα υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι οι γραμμές που διακρίνονται στην παρακάτω συνημμένη φωτογραφία δεν είναι τίποτε άλλο από τα ίχνη των απομειναρίων της χαμένης πόλης της Ατλαντίδας όπως αυτά ανακαλύφθηκαν από το Google Earth.

atlantis.jpgΜε δεδομένο αυτό οδηγούμαστε σε δύο συμπεράσματα:

Συμπέρασμα 1: Αυτή είναι η Χαμένη Ατλαντίδα.
Οι αινιγματικές αυτές γραμμές βρέθηκαν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας κοντά σε βορειοδυτική ακτή της Αφρικής, στον Ατλαντικό Ωκεανό. Η τοποθεσία αυτή είναι σκανδαλιστικά σχεδόν παρόμοια με αυτή που επισημαίνει ο Πλάτων ο αρχαίος μας φιλόσοφος σαν το πιθανό μέρος όπου «αναπαύεται» ή «κρύβεται» η χαμένη πόλη. Επιπρόσθετα το μέγεθος αυτό του σχεδίου ειναι το ίδιο με αυτό που περιγράφει ο φιλόσοφος σε διαφορες σχετικές του αναφορές. Αν όμως δεχτούμε εντέλει κάτι τέτοιο, γιατί άραγε είναι η πρώτη φορά που αντικρίζουμε αυτό το σχέδιο ενώ πρόκειται για μια περιοχή που σύμφωνα με τις γραφές θεωρείται πολύ πιθανή για την χωροταξική εύρεση της χαμένης πόλης;

Συμπέρασμα 2: το σχέδιο αυτό δεν είναι η Χαμένη Ατλαντίδα.
Η Google πάλι ισχυρίζεται ότι οι γραμμές αυτές δεν ειναι τίποτε αλλο ίσως από απομεινάρια από ίχνη υποβρυχίων ραντάρ πλοίων που πέρασαν από την περιοχή. Σημειώνεται στο σημείο αυτό και το γεγονός ότι ο Πλάτων έχει περιγράψει την χαμένη πόλη σε διάταξη σειράς ομόκεντρων κύκλων και όχι υπο μορφή διαγράμματος. Πιθανότατα η περιγραφή του Πλάτωνα ήταν καθαρά μυθιστορηματική αλλά τελικά όλο αυτό το σκεπτικό καταλήγει σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα:
Πως η Ατλαντίδα ήταν πιθανότατα μια υπαρκτή πολή που όμως θα συνεχίσει να παραμένει χαμένη αν δεν συλλεχθούν και δεν αναλυθούν περισσότερα στοιχεία!

Πηγές: www.techserver.gr και www.neowin.gr


ΥΓ. Εγώ από την μεριά μου να συμπληρώσω ότι οι συντεταγμένες της τοποθεσίας για το Google Earth (για όσους θέλουν να το δουν), είναι περίπου αυτές που φαίνονται στη φωτό και ότι το πραγματικό μέγεθος του "σχεδίου" που βλέπουμε, είναι περίπου όσο και η Πελοπόννησος.
 • fotakias
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Ο τελευταίος των εξορμηστών
 • Δημοσιεύσεις: 593

Απ:Βρέθηκε η χαμένη Ατλαντίδα; 10 Χρόνια, 7 Μήνες πριν #354

Δεν είναι δυνατόν!! Είχαμε στη διάθεσή μας το Google Earth και μεις τρέχουμε στα βουνά και στα λαγκάδια για να ανακαλύψουμε νέους τόπους όταν αυτοί είναι στην οθόνη του υπολογιστή μας και μας περιμένουν. Αφήστε τους φακούς και πιάστε τα ποντίκια.

Εμένα πάντως δεν μου φαίνεται και τόσο πιθανό να είναι η Ατλαντίδα. Το ότι βλέπουμε κάθετες και οριζόντιες γραμμές δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Μου φαίνεται πολύ πιο πιθανή η δεύτερη εκδοχή. Εξερευνήστε τις φωτογραφίες του Google Earth από ύψος 500 km και θα δείτε αρκετά αντίστοιχα σημεία.

Υ.Γ. Δεν αρχίζουμε ρε παιδιά να ψάχνουμε στο Google Earth για το νησί του Lost; Όχι τίποτα άλλο αλλά προσπαθούν εδώ και πέντε σεζον να το βρουν. Ο Παλαιοκώστας καταρρίπτει το μύθο του Prison Brake...εμείς πάμε ένα βήμα παρά πέρα και βρίσκουμε νησιά που μετακινούνται στο χρόνο. Θα γίνει χαμός σας λέω!!
 • ioannis
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Άρχισε να μπουσουλάει
 • Δημοσιεύσεις: 14

Απ:Βρέθηκε η χαμένη Ατλαντίδα; 10 Χρόνια, 7 Μήνες πριν #355

Για cyberotsarka στην Ατλαντίδα πάντως, λίγο δύσκολο το κόβω, λόγω φορτωμένου προγράμματος.
Θα μεταφέρω όμως του αρχηγού τη σκέψη αυτή κι ας αποφασίσει αυτός εν τέλει.
Τόσα και τόσα μέρη εντοπίσαμε με ελάχιστες πληροφορίες.
Σε μια Ατλαντίδα θα κολλήσουμε;

ΥΓ. Για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει για τον μύθο της βυθισμένης πολιτείας: "Πλάτων - Τίμαιος και Κριτίας". Πάνω σε αυτό το σύγγραμμα του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου βασίζονται όλες οι έρευνες και οι μελέτες για την Ατλαντίδα. Είναι ένα βιβλίο που ο Πλάτωνας δεν τελείωσε ποτέ και καθόμαστε εμείς σήμερα και ψάχνουμε να βρούμε αν και κατά πόσο αληθεύουν τα όσα έγραφε... Μισές δουλειές...
 • fotakias
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Ο τελευταίος των εξορμηστών
 • Δημοσιεύσεις: 593
 • Σελίδα:
 • 1
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.10 δευτερόλεπτα