Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Η τρύπα του Νάνου

Η τρύπα του Νάνου 13 Χρόνια, 10 Μήνες πριν #905

Το σπήλαιο ανήκει γεωγραφικά στον δήμο του Άργους Ορεστικού και οι πληροφορίες λένε πως αν και όχι ιδιαίτερα μεγάλο, δεν υστερεί σε διάκοσμο. Είναι κάπου χαμένο μέσα στα μικρά Όντρια.
Δεν προτείνω κάτι καινούργιο ούτε κάτι άγνωστο...
Το έχουμε συζητήσει αρκετές φορές και πλέον έφτασε η ώρα να το δρομολογήσουμε. Συνήθως είμαι γουρλής και όταν ποστάρω κάπου το θέμα εξελίσσεται. Άντε να δούμε!

"Αφού το ξέρετε τόσο καιρό ρε toulias, τώρα σου την κάρφωσε να ποστάρεις;"
Έχεις δίκιο άγνωστη και μυστήρια φωνή, αλλά μάλλον δεν ξέρεις κάτι... Τα δεδομένα έχουν αλλάξει τις τελευταίες ημέρες. Από την επίσκεψη μας με αφορμή το εκκλησάκι της Ανάληψης, στο χωριό Βράχος, ήρθαμε σε επαφή με τον κύριο Παύλο ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τα μονοπάτια και μπορεί να μας οδηγήσει σε μία περιοχή όπου οι προφορικές περιγραφές είναι αδύνατον να σου φανούν χρήσιμες. Και ειδικά όταν μιλάμε για μία είσοδο σπηλαίου. Όσοι έχουν επισκεφθεί τα Όντρια το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό...
Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων με την εκπμομπή "Μένουμε Ελλάδα" βρεθήκαμε ξανά στο χωριό, μιλήσαμε εκ νέου, και το ραντεβού για τον περίπατο Νο3 στα μικρά Όντρια, αν και επ'αόριστον, ανανεώθηκε!

SV100236.jpg



Σήμερα θα κάνω join γιατί οι προτάσεις για νέες τσάρκες σαν πολλές να μαζεύτηκαν και μπορεί την ανηφόρα των Οντρίων να την αντέξουμε αλλά την ανηφόρα της τιμής των αμαξοτροφών με τίποτα!
  • toulias
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
  • Δημοσιεύσεις: 243
ΑΘ10

Απ:Η τρύπα του Νάνου 13 Χρόνια, 10 Μήνες πριν #910

Η τρύπα του Κωστάκη, η τρύπα του Αράπη, η τρύπα του Νάνου...
Τι γίνεται ρε εκεί πάνω στα Όντρια;
Να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι υπάρχει και Κλεφτότρυπα όπως και Κουδουνότρυπα.
Αυτόν που είχε την τελευταία τρύπα, του κρέμασαν κουδούνια αν και κανονικά αυτό έπρεπε να το κάνουν στον Αράπη, για ευνόητους λόγους. Τέλος πάντων, λάθη γίνονται...
Αναρωτιέμαι ποιανού η τρύπα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

nanou_hole.jpg


ΥΓ. Η τρύπα του garavela... Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω. Αλλά εκεί πάνω με το μπάχαλο που γίνεται με τις τρύπες, χάνει η μάνα το παιδί και το βρίσκει η συνυφάδα στην Ελασσόνα ή ο κουμπάρος στον Τύρναβο.
ΥΓ2. Βασικά στην Κουδουνότρυπα έχουμε μπει αλλά δεν το πήρατε χαμπάρι. Πάλι καλά που έχετε και μένα για να σας λέω που έχετε πάει...

  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ο τελευταίος των εξορμηστών
  • Δημοσιεύσεις: 596

Απ:Η τρύπα του Νάνου 13 Χρόνια, 10 Μήνες πριν #911

Ο χάρτης δικός σου είναι?
  • adteam
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Άρχισε να μπουσουλάει
  • Δημοσιεύσεις: 21

Απ:Η τρύπα του Νάνου 13 Χρόνια, 10 Μήνες πριν #913

Ο χάρτης αγαπητέ adteam δεν είναι δικός μου...
H φωτογραφία όμως είναι!
Δεν γνώριζα ότι έπρεπε να πάρω γραπτή άδεια από τον εξωτερικό τοίχο του καφενείου της πλατείας του Βράχου για να φωτογραφίσω κάτι σε κοινή θέα...
Ψάχνω, ψάχνω αλλά πουθενά δεν βλέπω να έχω γράψει ότι ο χάρτης είναι δικός μου.

Έσβησα κάποια σύμβολα πάνω στο απόσπασμα του χάρτη πριν το δημοσιεύσω, απλώς και μόνο για να επισημάνω την θέση της σπηλιάς του Νάνου. Φυσικά δεν περιμέναμε από τον συγκεκριμένο χάρτη να μάθουμε που βρίσκεται ο Νάνος και η σπηλιά του. Μου άρεσε όμως και γι’ αυτό δημοσίευσα ένα μέρος του. Είχα σκοπό να βάλω τον χάρτη ολόκληρο μέσα στο άρθρο που θα σηκώσουμε για το οδοιπορικό εκείνης της ημέρας που τραβήχτηκε η φωτογραφία, με αναφορά στο που βρίσκεται αλλά προφανώς δεν πρόκειται να το κάνω (ασχέτως που το έχω ήδη κάνει εδώ μέσα), διότι ο άγνωστος σε μένα συντάκτης του, που δεν έχει βάλει την υπογραφή του επάνω (ή που εγώ δεν κατάφερα να εντοπίσω), έχει βρει στο πρόσωπό σου αυτόκλητο υπερασπιστή των πνευματικών δικαιωμάτων που ποτέ δεν φαίνεται να διεκδίκησε.

Ο χάρτης έτσι όπως τον είδα εγώ αναρτημένο, ανήκει στο χωριό του Βράχου.
Ελπίζω να σε κάλυψα...

ΥΓ. Οἱ διυλίζοντες τόν κώνωπα, τήν δὲ κάμηλον καταπίνοντες...

Την αξιοπιστία της σελίδας σε τέτοια θέματα δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς.
Ορίστε και ο πρωτότυπος ο οποίος βρίσκεται στο καφενείο της πλατείας του Βράχου:

ontrioxartis.jpg

Θα προσέφερες πολλά περισσότερα αν αντί για την δηκτική σου τοποθέτηση, ανέφερες απλώς το όνομα του συντάκτη. Τόσο στην σελίδα όσο και στον ίδιο...
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ο τελευταίος των εξορμηστών
  • Δημοσιεύσεις: 596

Απ:Η τρύπα του Νάνου 13 Χρόνια, 10 Μήνες πριν #915

Μία απλή ερώτηση σου έκανα και εσύ την πέρασες κατευθείαν από πειθαρχικό.
Δεν σου φταίει κανένας κύριε garavela αν έχεις την μύγα.
  • adteam
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Άρχισε να μπουσουλάει
  • Δημοσιεύσεις: 21

Απ:Η τρύπα του Νάνου 13 Χρόνια, 10 Μήνες πριν #917

Παρακαλώ ας ηρεμήσουν τα πνεύματα που πραγματικά χωρίς λόγο έχουν οξυνθεί, μην κλειδώσω το θέμα και το στείλω στον κάδο ανακύκλωσης

Ο παρόν χάρτης είναι του κυρίου Τζήμα για όσους θέλουν να μάθουν ποιός τον σχεδίασε.
  • WiMax
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Άρχισε να μπουσουλάει
  • Δημοσιεύσεις: 27

Απ:Η τρύπα του Νάνου 13 Χρόνια, 10 Μήνες πριν #924

Λυπάμαι που έκανα το λάθος και δημοσίευσα παραπάνω, μέρος του χάρτη των Οντρίων που βρίσκεται αναρτημένος εξωτερικά, στο καφενείο του Βράχου, απλά και μόνο για να διανθίσω το παρόν θέμα. Δεν είχα κανέναν απολύτως σκοπό να οικειοποιηθώ κάτι που δεν μου ανήκει. Το πόσο «απλή» είναι κάποια ερώτηση, το γνωρίζει καλύτερα αυτός που τη διατυπώνει...
Στο κάτω κάτω, αν χρησιμοποιούσαμε τέτοιους χάρτες για οδηγούς στις εξορμήσεις μας, ακόμα θα ψάχναμε να βρούμε που είναι το σπήλαιο... του Δράκου. Οι γεωμετρικές πληροφορίες που παρέχει ο συγκεκριμένος χάρτης είναι ελάχιστες ή ακόμη και ακουσίως αποπροσανατολιστικές. Όσοι γνωρίζουν π.χ. που βρίσκεται η σπηλιά του Βλάχου (ή τρύπα του Κωστάκη) με μια απλή ματιά παρακάτω, μπορούν να διαπιστώσουν την εγκυρότητα των όσων αναφέρω.
Ο χάρτης είναι χαριτωμένος κι είχα όλη την καλή διάθεση να τον προσαρτήσω ολόκληρο στο κεντρικό θέμα που σηκώθηκε πριν από τρεις ημέρες στη σελίδα μας, διότι μέσα στο φόρουμ αργά ή γρήγορα θα χαθεί, αλλά δεν έγινε διότι κάποιοι φαίνεται να ενοχλήθηκαν που ανεβήκαμε για καφέ μέχρι τον Βράχο...

ontriomap2.jpg

Δεν συνεχίζω όμως άλλο με αυτό το ζήτημα. Αρκετά έβλαψα τη σελίδα...
Ζητάω συγνώμη από τον άγνωστο, σε μένα, συντάκτη του χάρτη, όποιος κι αν είναι, που δεν αναφέρθηκα στην πατρότητα αυτού. Ο μόνος λόγος που δεν το έκανα είναι διότι δεν γνωρίζω ποιος είναι.
Δεν αναγράφεται πουθενά το όνομά του...

Σε ό,τι έχει να κάνει τώρα με τον Νάνο και τη σπηλιά του (υπάρχει κι ένα θέμα για όσους το ξέχασαν), με βάση τις προφορικές και γραπτές μαρτυρίες της περιοχής, ο Νάνος ήταν φυσικό πρόσωπο που «έδρασε» στην περιοχή των Οντρίων πριν από περίπου 80 χρόνια. Η «δουλειά» του ήταν να κλέβει γίδια και πρόβατα και στη συνέχεια να τα πουλάει. Τη λεία του την έκρυβε σε μία σπηλιά, η οποία έπειτα πήρε το όνομά του. Κάποτε όμως μαθεύτηκε τι ακριβώς συνέβαινε με τις μπίζνες του Νάνου κι έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του... Ίσως κατέληξε κι αυτός σε καμιά τρύπα σαν τον Κωστάκη. Το "Νάνος" δεν πρέπει να είχε σχέση με το ανάστημά του καθώς οι ιστορικές αναφορές μιλούν για έναν δυνατό άνδρα που φόρτωνε τα "κλοπιμαία" στην πλάτη κι έπειτα τα πόδια του βγάζανε φτερά...
Ίσως ήταν το πραγματικό του όνομα ή το επίθετό του.
Η σπηλιά βρίσκεται κάπου ανάμεσα στην Ανάληψη και το Κεφαλόβρυσο, είναι ευρύχωρη και δεν έχει σταλαγμιτικό υλικό. Η είσοδος της σπηλιάς πρέπει να είναι μικρότερη σε σύγκριση με αυτή του Κωστάκη και εντοπίζεται δύσκολα. Γνωρίζουμε όμως άνθρωπο που ξέρει καλά την περιοχή, ο οποίος είναι διατεθειμένος να μας οδηγήσει στα μονοπάτια των Οντρίων και μόλις επιστρέψουν οι ξενιτεμένοι, μπορούμε να οργανώσουμε μία ξεχωριστή καλοκαιρινή εξόρμηση προς ανεύρεση της σπηλιάς.


ontriotrypa.jpg

ΥΓ. Αγαπητέ WiMax δεν γνωρίζω ποιος είναι ο κύριος ο οποίος αναφέρεις κι ίσως δεν έπρεπε να δημοσιεύσεις το επώνυμό του, πριν έρθεις σε επικοινωνία μαζί του. Ελπίζω να είναι κάτι που έχεις ήδη κάνει.
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ο τελευταίος των εξορμηστών
  • Δημοσιεύσεις: 596

Απ:Η τρύπα του Νάνου 13 Χρόνια, 10 Μήνες πριν #925

Η πληροφορία που αναφέρεις (ζητάς) υπήρχε ήδη στο Site εδώ και ενάμιση μήνα
www.cyberotsarka.gr/index.php?option=com...d=10&id=854.#858
Τώρα όσο για τις σπόντες περί καφέ, αδείας πνευματικών δικαιωμάτων και κακής κατασκευής του χάρτη τις προσπερνάω και δεν πρόκειται να επανέλθω.

Καλή συνέχεια κύριε Garavela.
  • adteam
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Άρχισε να μπουσουλάει
  • Δημοσιεύσεις: 21

Απ: Η τρύπα του Νάνου 12 Χρόνια, 11 Μήνες πριν #1216

Για τον φίλο – κουμπάρο – νονό – αρχηγό – συνεξορμηστή – γιο του Θωμά, αφιερωμένο το παρόν ποστάκι, ο οποίος κατά τα γραφόμενά του, αφιερώνει κατά μέσο όρο 30 δευτερόλεπτα ημερησίως για σερφάρισμα στο διαδίκτυο (μπορεί να είναι και 32, δεν είμαι σίγουρος) και συν τοις άλλοις επειδή μας έχει ζαλίσει με τη σπηλιά του νάνου.
Ελπίζω να καταφέρει να εξοικονομήσει 2,5 με 3 δευτερόλεπτα για να το διαβάσει.
Βέβαια, η ιστορία κάτι μου θυμίζει αλλά μηδαμινή σημασία έχει...

nanou_hole.jpg

* Βιβλίο: "Ο ΒΡΑΧΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΤΡΙΑ" - ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΩΣΗΣ - Σελ.67

ΥΓ. Για να πάμε μάγκες μου στη σπηλιά του Νάνου, θα πρέπει να βρούμε οδηγό. Διαφορετικά θα γυρνάμε πάλι σαν τις άδικες κατάρες με κίνδυνο να μας περάσουν για βλαμμένους ακόμα και οι αρκούδες.
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ο τελευταίος των εξορμηστών
  • Δημοσιεύσεις: 596

Απ: Η τρύπα του Νάνου 9 Χρόνια, 10 Μήνες πριν #1798

Βάλτε με ακόμα πιο ψηλά στη γνωστή λίστα των γραφικών μετά από αυτό το ποστ αλλά έχω κάτι καινούριο και σχετικά έξυπνο να προτείνω:
Η έξοδος της σπηλιάς του Κωστάκη που τελικά σίγουρα υπάρχει, το Κεφαλόβρυσο και η σπηλιά του Νάνου αποτελούν ένα πολύ ενδιαφέρον τόξο για μία εξόρμηση καλοκαιρινή με αφετηρία Βράχο και τερματισμό τη Ζώνη. Η μικρή λεπτομέρεια είναι πως πρέπει να βρούμε οδηγό αυτοκινήτου να μας αφήσει στο ένα και να έρθει να μας πάρει από το άλλο. Κατά τ'άλλα η ιδέα μου είναι καλή και μπράβο μου!
Νομίζω ότι αν το βουνό είχε καρδιά αυτή θα ήταν το φαράγγι του Κεφαλόβρυσου, είναι από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία των Οντρίων τα οποία αν και έχουμε επισκεφθεί ουκ ολίγες φορές εκατέρωθεν δε φτάσαμε ποτέ μέχρι εκεί.
Χάρτης της προσδοκώμενης πορείας εξόρμησης με τίτλο "Διάσχιση Οντρίων":

diasxisiontrion.jpg



edit: υπολογίζω τη διαδρομή κοντά στα 7 χιλιόμετρα
  • toulias
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
  • Δημοσιεύσεις: 243
ΑΘ10

Απ: Η τρύπα του Νάνου 9 Χρόνια, 6 Μήνες πριν #1853

4χρόνια και 4 μήνες μετά νομίζω ότι ήρθε η ώρα μπαρμπά admin να τον πας τον Νάνο στον "Σχολιασμό Εξορμήσεων" γιατί από σήμερα εκεί ανήκει πλέον!


Untitled-1.jpg
  • toulias
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
  • Δημοσιεύσεις: 243
ΑΘ10

Απ: Η τρύπα του Νάνου 9 Χρόνια, 6 Μήνες πριν #1856

ontria_mpakaimis_2014-09-12.jpg

nanou_cave_mpakaimis.jpg

nanos_toulias.jpg
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ο τελευταίος των εξορμηστών
  • Δημοσιεύσεις: 596

Απ: Η τρύπα του Νάνου 9 Χρόνια, 6 Μήνες πριν #1858

Ιούδα!!!!
  • Nio
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
  • STARTER!
  • Δημοσιεύσεις: 265
Δείξε μου τις τσάρκες σου...
...να σου πω ποιος είσαι!

Απ: Η τρύπα του Νάνου 9 Χρόνια, 6 Μήνες πριν #1860

Η προδοσία ποτέ δεν ήταν προϊόν ενός μόνο ανθρώπου.
Μπροστά ήταν ο αρχιπροδότης και πρώτος διδάξας, αυτός που στο ερμηνευτικό λεξικό της Cyberότσαρκας, δίπλα στη λέξη προδότης, έχει φωτογραφία του, αγκαλιά με τον ιστό της σημαίας του Μύτικα.
Ο toulias απλώς παρασύρθηκε...

nanos_vs_manavis.jpg

Το ερχόμενο Σάββατο 20/9 παίζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ανηφορίσουμε και πάλι στα Όντρια, για να πάμε τουλάχιστον μέχρι την περιβόητη Πέτρα των Βραχιωτών. Αυτή τη φορά θα ανεβούμε το βουνό με το αυτοκίνητο και όχι με τα πόδια. Ίσως ξανακατηφορίσουμε και μέχρι τη σπηλιά του Νάνου, αν υπάρχει η όρεξη, που θα υπάρχει.
Οπότε…
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ο τελευταίος των εξορμηστών
  • Δημοσιεύσεις: 596

Απ: Η τρύπα του Νάνου 9 Χρόνια, 6 Μήνες πριν #1861

Κοίτα να δεις ρε!!!! Τελευταία δουλειά της σεζόν είναι το Σάββατο.... Κυριακή είναι το run greece στην Καστοριά. Έρε γλέντια... Έχω παρατήσει και το περπάτημα αυτόν τον καιρό και είμαι χάλια!
  • Nio
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
  • STARTER!
  • Δημοσιεύσεις: 265
Δείξε μου τις τσάρκες σου...
...να σου πω ποιος είσαι!
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.53 δευτερόλεπτα