garavelas έγραψε:
Ο Σμόλικας όπως φαίνεται από το ΄Αργος Ορεστικό (αριστερά με χιόνι). Διακρίνονται επίσης οι κορυφές Αρρένες του Γράμμου (δεξιά με χιόνι) και το Παλιοκριμίνι, η κορυφή του Βοΐου.
Απαραίτητη διευκρίνιση – διόρθωση...
Στηριζόμενος στην καλή πίστη προς έναν μεγαλύτερο σε ηλικία από μένα εξορμηστή (ο Θεός να τον κάνει) και στην δήθεν εμπειρία των παλαιότερων σε κάποια θέματα (την τύφλα τους τη μαύρη, μόνο πόσα τους κόψανε από τη σύνταξη ξέρουνε μερικοί) παρασύρθηκα κι έδωσα λάθος περιγραφή στην παραπάνω φωτογραφία της πρώτης ποστούμπας εδώ μέσα, όταν και άνοιξα το θέμα.
Το λάθος βρίσκεται στη λεζάντα της φωτογραφίας όπου έδωσα τις ονομασίες με διαφορετική σειρά από αυτή που έπρεπε (δεν το πρόσεξε φυσικά κανείς κι ούτε υπήρχε αυτή η περίπτωση αλλά για να μη με κυνηγάνε λεζάντες στον ύπνο μου οφείλω να προχωρήσω στη διόρθωση)...
Ενάμισι μήνα τώρα λοιπόν, ένα πουλάκι μου έλεγε ότι κάτι δεν πατάει καλά στη λεζάντα της παραπάνω φωτογραφίας και χρησιμοποίησα τα μέσα που διαθέτω για να διαπιστώσω τα πραγματικά δεδομένα.
Παρακάτω λοιπόν παραθέτω τη φωτογραφία εκείνης της ημέρας, χωρίς λεζάντα, με τη σωστή όμως ονομασία κάθε κορυφής. Κάποιες επιφυλάξεις έχω για το όρος Αυγό (αν είναι πράγματι αυτό που απεικονίζεται) αλλά όταν το επιβεβαιώσω ή το απορρίψω, θα διακόψω την κανονική ροή της σελίδας για να σας ενημερώσω με έκτακτο ποστάκι.
Αριστερό κλικ για μεγέθυνση
Η προηγούμενη φωτογραφία είναι τραβηγμένη κοντά στον κόμβο για τον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού και η επόμενη από τη θέση Παναΐρ στο Άργος Ορεστικό.
Αριστερό κλικ για μεγέθυνση
Κλείνοντας να προσθέσω ότι το πραγματικό υψόμετρο του Γεροσμόλικα είναι 2631 μ. και όχι 2637 όπως πίστευα (πέσαμε δυο ορόφους).
ΥΓ. Όλα αυτά βέβαια μικρή σημασία έχουν καθώς ο Σμόλικας ήταν, είναι και θα είναι εκεί που είναι, για να μπορούμε να ανηφορίζουμε στις πλαγιές του και να ξεχνάμε έστω και για λίγο τα καθημερινά μας προβλήματα που μας κάνουν και παραβλέπουμε πόσο όμορφη είναι η γειτονιά μας και το σπίτι μας.
damianos garavelas
Διορθωτής