Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: Στην κορυφή του Σμόλικα

Απ: Στην κορυφή του Σμόλικα 13 Χρόνια πριν #1501

Πράγματι το ανέβασμα από Σαμαρίνα θεωρείται η δυσκολότερη διαδρομή για τη κορυφή. Την ανέβηκα για τρίτη φορά το καλοκαίρι του '11. Αν αποφασίσετε να ανεβείτε από εκεί να υπολογίζετε 5-6 ώρες ανέβασμα και 4-5 ώρες κατέβασμα, πάντα με ρυθμό περιπατητικό. Πέρυσι ανέβηκα κορυφή κατέβηκα στη Δρακόλιμνη και ξανά πίσω από την ίδια διαδρομή και χρειάστηκα περίπου 7 ώρες αν θυμάμαι καλά με ρυθμό saligari. Αν το αποφασίσετε πρέπει να ξεκινήσετε με το χάραμα για να έχετε χρόνο μπροστά σας και να μη νυχτώσετε (το έπαθα το 2005) και επειδή το τελευταίο κομμάτι είναι δασωμένο και το ίχνος του μονοπατιού χάνεται έχει ενα ακόμα βαθμό δυσκολίας. ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ στην ομάδα που έφτασε στην κορυφή. Μετά τις 10 Ιουλίου προσωπικά βολεύομαι για κοινές τσάρκες ή προγραμματισμένες συναντήσεις σε διάφορες κορυφές και όχι μόνο. Νωρίτερα είναι πολύ δύσκολο επειδή ετοιμάζομαι για το OLYMPUS MYTHICAL TRAIL που είναι ο φετινός μεγάλος στόχος μου, ένας αγώνας 100 χιλιομέτρων ορεινού τρεξίματος. Για περισσότερες πληροφορίες στο site της διοργάνωσης www.omt100.com/ Επίσης προτείνω να δείτε το animation toυ αγώνα μεσω google earth για να πάρετε μια γρήγορη εικόνα της διαδρομής youtu.be/72ki2rbLqn4 AΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ!!!!!!!!!!
  • saligari
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Μπήκε στη θερμοκοιτίδα

Απ: Στην κορυφή του Σμόλικα 13 Χρόνια πριν #1504

Αγαπητό saligari, οι χρόνοι που αναφέρεις σε εμάς φαντάζουν πολύ μικροί καθώς ούτε την ανάλογη φυσική κατάσταση διαθέτουμε για να κινηθούμε συνεχόμενα αλλά και οι εξορμήσεις μας έχουν περισσότερο την οπτική της παρατήρησης, της καταγραφής και της ψυχαγωγίας και λιγότερο της άσκησης-άθλησης.
Παρόλα αυτά σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες καθώς σιγουρα είναι χρήσιμες.
Εγώ προσωπικά σου εύχομαι ότι καλύτερο με τον αγώνα OLYMPUS MYTHICAL TRAIL θαυμάζοντας προκαταβολικά το πείσμα και την αγωνιστικότητα που πρέπει να έχει κάποιος για να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο. Εύγε!
  • LC_Digital_Art
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Άρχισε να μπουσουλάει
Digital Content Creations

Απ: Στην κορυφή του Σμόλικα 13 Χρόνια πριν #1508

Η μεγάλη εξόρμηση στην περιοχή (Σμόλικας και Γκαμήλα) πάει για το ΠΣΚ 6, 7, 8 Ιουλίου τρέχοντος.
Θέσεις περιορισμένες...

smolike_gamile.jpg
  • admin
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Διαχειριστής

Απ: Στην κορυφή του Σμόλικα 12 Χρόνια, 11 Μήνες πριν #1516

garavelas έγραψε:

Ο Σμόλικας όπως φαίνεται από το ΄Αργος Ορεστικό (αριστερά με χιόνι). Διακρίνονται επίσης οι κορυφές Αρρένες του Γράμμου (δεξιά με χιόνι) και το Παλιοκριμίνι, η κορυφή του Βοΐου.

Απαραίτητη διευκρίνιση – διόρθωση...

Στηριζόμενος στην καλή πίστη προς έναν μεγαλύτερο σε ηλικία από μένα εξορμηστή (ο Θεός να τον κάνει) και στην δήθεν εμπειρία των παλαιότερων σε κάποια θέματα (την τύφλα τους τη μαύρη, μόνο πόσα τους κόψανε από τη σύνταξη ξέρουνε μερικοί) παρασύρθηκα κι έδωσα λάθος περιγραφή στην παραπάνω φωτογραφία της πρώτης ποστούμπας εδώ μέσα, όταν και άνοιξα το θέμα.

Το λάθος βρίσκεται στη λεζάντα της φωτογραφίας όπου έδωσα τις ονομασίες με διαφορετική σειρά από αυτή που έπρεπε (δεν το πρόσεξε φυσικά κανείς κι ούτε υπήρχε αυτή η περίπτωση αλλά για να μη με κυνηγάνε λεζάντες στον ύπνο μου οφείλω να προχωρήσω στη διόρθωση)...

Ενάμισι μήνα τώρα λοιπόν, ένα πουλάκι μου έλεγε ότι κάτι δεν πατάει καλά στη λεζάντα της παραπάνω φωτογραφίας και χρησιμοποίησα τα μέσα που διαθέτω για να διαπιστώσω τα πραγματικά δεδομένα.
Παρακάτω λοιπόν παραθέτω τη φωτογραφία εκείνης της ημέρας, χωρίς λεζάντα, με τη σωστή όμως ονομασία κάθε κορυφής. Κάποιες επιφυλάξεις έχω για το όρος Αυγό (αν είναι πράγματι αυτό που απεικονίζεται) αλλά όταν το επιβεβαιώσω ή το απορρίψω, θα διακόψω την κανονική ροή της σελίδας για να σας ενημερώσω με έκτακτο ποστάκι.

Αριστερό κλικ για μεγέθυνση
smolike_diorthosi_1.jpg

Η προηγούμενη φωτογραφία είναι τραβηγμένη κοντά στον κόμβο για τον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού και η επόμενη από τη θέση Παναΐρ στο Άργος Ορεστικό.

geros_mosia_1.jpg

Κλείνοντας να προσθέσω ότι το πραγματικό υψόμετρο του Γεροσμόλικα είναι 2631 μ. και όχι 2637 όπως πίστευα (πέσαμε δυο ορόφους).

ΥΓ. Όλα αυτά βέβαια μικρή σημασία έχουν καθώς ο Σμόλικας ήταν, είναι και θα είναι εκεί που είναι, για να μπορούμε να ανηφορίζουμε στις πλαγιές του και να ξεχνάμε έστω και για λίγο τα καθημερινά μας προβλήματα που μας κάνουν και παραβλέπουμε πόσο όμορφη είναι η γειτονιά μας και το σπίτι μας.

damianos garavelas
Διορθωτής
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ο τελευταίος των εξορμηστών

Απ: Στην κορυφή του Σμόλικα 12 Χρόνια, 9 Μήνες πριν #1535

garavelas έγραψε:

Ενάμισι μήνα τώρα λοιπόν, ένα πουλάκι μου έλεγε ότι κάτι δεν πατάει καλά στη λεζάντα της παραπάνω φωτογραφίας και χρησιμοποίησα τα μέσα που διαθέτω για να διαπιστώσω τα πραγματικά δεδομένα.
Παρακάτω λοιπόν παραθέτω τη φωτογραφία εκείνης της ημέρας, χωρίς λεζάντα, με τη σωστή όμως ονομασία κάθε κορυφής. Κάποιες επιφυλάξεις έχω για το όρος Αυγό (αν είναι πράγματι αυτό που απεικονίζεται) αλλά όταν το επιβεβαιώσω ή το απορρίψω, θα διακόψω την κανονική ροή της σελίδας για να σας ενημερώσω με έκτακτο ποστάκι.

smolike_diorthosi_1.jpg

Αφού χρησιμοποίησα ότι μέσο έχω στη διάθεσή μου, κατέληξα στα οριστικά και ασφαλή πλέον συμπεράσματα, τα οποία και σας παραθέτω παρακάτω φωτογραφικά για να μας λυθούν και οι τελευταίες απορίες, για τους δυο, άντε τρεις, που τις είχαμε. Οι όποιες κορυφές λείπουν ίσως συμπληρωθούν μελλοντικά, όταν θα έχω το χρόνο να ξανασχοληθώ.

koryfes-dispilio.jpg

Σας ενημερώνω ότι προκειμένου να φτάσω σε αυτό το αποτέλεσμα, παραλίγο να γίνω τροφή σε κάτι τετράποδους κέρβερους που στο πρόσωπό μου είδαν το μεζεδάκι που δεν τους έδωσε ο σχετικός τσομπάνης χθες αργά το απόγευμα. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από το βουνό πάνω από το Δισπηλιό και για την μετριότατη ποιότητά της, τα παράπονά σας στη διεύθυνση της σελίδας που δεν μου έχει πάρει ακόμα την dslr_dvd_original_21_klabatsibala_2918 μηχανή που ονειρεύομαι.

Damianos Garavelas
Κορυφολόγος
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Απ: Στην κορυφή του Σμόλικα 12 Χρόνια, 2 Μήνες πριν #1637

Ως γνωστόν η ψηλότερη κορυφή του όρους Σμόλικας ονομάζεται Γέρος. Αυτό που έμαθα πριν από λίγες ημέρες, αφορά τη δεύτερη ψηλότερη κορυφή του βουνού που ονομάζεται Μόσια. Η ονομασία είναι βλάχικη και σημαίνει γριά.
Άρα στο βουνό έχει κάνει κατάληψη ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που συντροφεύουν πιστά ο ένας τον άλλον, νύχτα και μέρα, χειμώνα καλοκαίρι…

geros_gria.jpg

ΥΓ. Την επόμενη φορά που θα ανέβουμε (όταν και άμα) ίσως θα πρέπει να τολμήσουμε μια ανάβαση και στη μπάμπω.
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.29 δευτερόλεπτα