Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι
 • Σελίδα:
 • 1

ΘΕΜΑ: Επιστροφή στο μέλλον...

Επιστροφή στο μέλλον... 9 Χρόνια, 1 Μήνας πριν #1423

Garavelas, ξέχασες να γράψεις να έχουν και τζακούζι και SPA.
Τι, μισές δουλειές να κάνουμε;
 • LC_Digital_Art
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Άρχισε να μπουσουλάει
 • Δημοσιεύσεις: 22
Digital Content Creations

Απ: Επιστροφή στο μέλλον... 9 Χρόνια, 1 Μήνας πριν #1424

Εγώ θα γίνω και εθελοντής.
Θα προσφέρω δωρεάν τις υπηρεσίες μου και θα πάω να τους κάνω και ιστοσελίδα με τίτλο
"Ένας παράδεισος για εσάς" www.lathroparadise.gr ώστε να μπορούν να κάνουν ένα Cybertour πριν έρθουν εδώ.
 • Nio
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
 • STARTER!
 • Δημοσιεύσεις: 265
Δείξε μου τις τσάρκες σου...
...να σου πω ποιος είσαι!

Απ: Επιστροφή στο μέλλον... 9 Χρόνια, 1 Μήνας πριν #1425

Προφανώς το άρθρο έχει έναν σατιρικό χαρακτήρα και το εκλαμβάνω σαν διαμαρτυρία αλλά από τους πάντες ακούω κράξιμο χωρίς πραγματική πρόταση.
Garavelas παρακαλώ τοποθετήσου.
 • LC_Digital_Art
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Άρχισε να μπουσουλάει
 • Δημοσιεύσεις: 22
Digital Content Creations

Απ: Επιστροφή στο μέλλον... 9 Χρόνια, 1 Μήνας πριν #1426

Καταλαβαίνω το πως έχει τοποθετηθεί ο garavelas στον τελευταίο κεντρικό άρθρο της σελίδας και μπορώ να πω ότι συμφωνώ μαζί του αν και εγώ στην πραγματικότητα δεν θα ήθελα να γίνει εδώ όπως και ο υπόλοιπος κόσμος του Δήμου μας. Συγνώμη αλλά αυτή είναι η αλήθεια, κανείς δεν το θέλει αλλά μόνο λίγοι κάτοικοι του Δήμου μας έκαναν κάποιες κινήσεις με μερικές εξαιρέσεις από τους άλλους Δήμους του Νομού. Αν γινόταν παράδειγμα σε στρατόπεδο της Καστοριάς ή των Μανιάκων "κλασικά" θα είχαμε πόλεμο, με τα μεγάλα τα κανάλια να κάνουν παρέλαση στην Καστοριά. Όπως επίσης αν τελικά το στρατόπεδο του Άργους ήταν στην ίδια μοίρα σήμερα θα γινόταν χαμός εδώ και μπλα μπλα μπλα. Ο Κόσμος στην πραγματικότητα χέστηκε. Μόνο όταν το δικό τους σπίτι ή του γείτονα (επειδή είναι κολλητά) πάρει φωτιά παίρνουν το 199.

Αυτά
 • Nio
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
 • STARTER!
 • Δημοσιεύσεις: 265
Δείξε μου τις τσάρκες σου...
...να σου πω ποιος είσαι!

Απ: Επιστροφή στο μέλλον... 9 Χρόνια, 1 Μήνας πριν #1429

Αν το σχέδιο της πολιτείας μπει σε εφαρμογή και υλοποιηθεί, δηλαδή να οδηγηθούν όλοι οι λαθρομετανάστες σε έξοδο από την χώρα μας ή σε επαναπροώθηση από εκεί που ήρθαν ή με πτήσεις στις πατρίδες τους από τις οποίες ξεκίνησαν τότε οκ! Αλλά ΑΝ!! Με τα ΑΝ δε γίνεται δουλειά. Καταλαβαίνω ότι στην επαρχία δεν θέλει κανείς στρατόπεδα με ξένους κτλ αλλά ο ένας δεν θέλει δίπλα του, ο άλλος δεν θέλει δίπλα του, ε τότε που θα πάνε; Το θέμα είναι οι συνθήκες κράτησης τους και ο χρόνος φιλοξενίας τους, δηλαδή αν τους μαζεύει η πολιτεία κατά χιλιάδες (γιατί έχουν ξεπεράσει το εκατομμύριο) και φεύγουν από την χώρα κατά εκατοντάδες με πτήσεις και ο χρόνος παραμονής τους σε ένα στρατόπεδο στο οποίο θα είναι στην ουσία κρατούμενοι είναι λίγος τότε δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Αλλά να είναι υπό κράτηση και οι διαδικασίες να γίνονται αστραπιαία και εννοείται να μην βλέπουμε να σουλατσάρουνε μέσα στα χωριά μας, να ειναι κρατούμενοι! Φυσικά το λογικό είναι να υπάρχουν παντού τέτοιου είδους στρατόπεδα και όπου συλλαμβάνονται να κρατούνται εκεί και το πολύ σε ένα μήνα να φεύγουν. Όχι όμως να αρχίσουμε από την Αθήνα που είναι ο κύριος όγκος των λαθρομεταναστών να τους κάνουμε ταξίδια αναψυχής σε όλη την Ελλάδα! Όπου πιάνονται, θα φιλοξενούνται σαν κρατούμενοι δηλαδή με ένδυση και φαγητό και το πολύ σε ένα μήνα να φεύγουν. Αρχίζει να γίνεται μια προσπάθεια η οποία εύχομαι να έχει αίσιο τέλος για να "καθαρίσει" λίγο ο τόπος, αν και δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος. Άνθρωποι είναι σαν εμάς αλλά όταν ζουν σε βάρος των Ελλήνων και στο 90% εγκληματούν για να ζήσουν, τότε είναι πρόβλημα. Δεν φταίνε οι ίδιοι αλλά αυτοί που τους έφεραν, δηλαδή οι δουλέμποροι και το ίδιο το κράτος μας που τους δέχεται και πληρώνεται για να τους συντηρεί από την Ε.Ε.. Σαν πολίτες αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει παραπάνω είναι να ολοκληρωθεί αυτό το σχέδιο επιτυχώς και σύντομα.
 • giannoulis
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Άρχισε να μπουσουλάει
 • Δημοσιεύσεις: 21
Veni Vidi Vici

Απ: Επιστροφή στο μέλλον... 9 Χρόνια πριν #1430

Κοίτα Μήτσο. Στην Ελλάδα όλοι μας ξέρουμε ότι ουδέν μονιμότερο απ το προσωρινό. Και σκέψου να φέρουν λαθρομετανάστες εδώ πάνω... Θα βγαίνουμε από το σπίτι για βόλτα και θα κοιτάμε δεξιά και αριστερά. Είναι που είναι η κατάσταση τέτοια στην Ελλάδα, ακόμη αυτό μας έλειπε. Και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιόν λόγο πρέπει να "ξεβρομίσουν" την Αθήνα και να τους φέρουν όλους στην περιφέρεια; Αν πραγματικά θέλουν να τους απελάσουν ας αλλάξουν το σύστημα και να μην χρειάζεται να περιμένουν μέχρι να κινηθούν οι διαδικασίες, αλλά αυτό να γίνεται μέσα σε ένα βράδυ.
 • psilos
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Πήρε το κύπελλο
 • Δημοσιεύσεις: 60
Τη σήμερον ημέρα καλύτερα βιαστής παρά οπαδός και ΑΕΚΤΖΗΣ.Μάτια επιλεκτηκά κλειστά...

Απ: Επιστροφή στο μέλλον... 9 Χρόνια πριν #1431

Ψηλέ δεν νομίζω να τους αφήσουν έξω να βγουν. Είναι μέρος κράτησης και όχι χώρος συγκέντρωσης και αναψυχής. Όπως έγραψα και στο προσωπικό μου blog εγώ νομίζω ότι θα τους έχουμε για κανένα 6μηνο εδώ και μετά θα τους αφήσουν στην Αθήνα πάλι και μετά ξανά εδώ.

Ν.
 • Nio
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
 • STARTER!
 • Δημοσιεύσεις: 265
Δείξε μου τις τσάρκες σου...
...να σου πω ποιος είσαι!

Απ: Επιστροφή στο μέλλον... 9 Χρόνια πριν #1432

LC_Digital_Art έγραψε:
Προφανώς το άρθρο έχει εναν σατιρικό χαρακτήρα , και το εκλαμβάνω σαν διαμαρτυρία αλλά απο τους πάντες ακούω κράξιμο χωρίς πραγματική πρόταση. Garavelas , παρακαλώ τοποθετήσου.

Χαριτολογώντας θα μπορούσα να απαντήσω στον LC ότι ήδη έχω καταθέσει την πρότασή μου για τη λύση του προβλήματος με τους παράνομους μετανάστες στο κεντρικό άρθρο της σελίδας μας κι ότι δεν υπάρχει λόγος να τοποθετηθώ και πάλι. Όμως μου αρέσει που γίνεται κουβέντα εδώ μέσα, μετά από πολύ καιρό, και δεν θα χάσω την ευκαιρία να συμμετάσχω.

Στο κεντρικό άρθρο λοιπόν έκανα κάποιες προσωπικές διαπιστώσεις για τον τρόπο με τον οποίο οι κυβερνώντες ασκούν σήμερα την εξουσία και η πρότασή μου για εγκατάσταση των μεταναστών στα εγκαταλελειμμένα χωριά μας είχε σαρκαστικό χαρακτήρα, αν και φοβάμαι ότι μπορεί και να έβαλα ιδέες σε κάποιους. Η ευκολία με την οποία επιλέγουν να δίνουν «λύσεις» οι πολιτικοί μας χωρίς να ρωτάνε κανέναν θα έπρεπε τουλάχιστον να μας προβληματίζει κι αυτό ήταν το μήνυμα που ήθελα να μεταφέρω. Για χρόνια ακούω ότι έφτασε ο καιρός για πληθυσμιακή και οικονομική αποκέντρωση αλλά κανείς δεν μιλάει για την αντίστροφη πορεία στη νομή της εξουσίας που συσσωρεύεται σε όλο και λιγότερα χέρια με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα μία δημοκρατία με στοιχεία ολιγαρχίας και η αποδυνάμωση όλο και μεγαλύτερης μερίδας πολιτών να είναι φαινόμενο καθημερινό...

Κι επιστρέφω στο θέμα μας.
Το ζήτημα με την παραμονή των παράνομων μεταναστών, στο κέντρο κυρίως της Αθήνας, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις κι έχει μετατρέψει την Ομόνοια σε πύργο της Βαβέλ. Ολόκληρες γειτονιές έχουν αλλάξει σύσταση και πολλοί συμπατριώτες μας έχουν φύγει από περιοχές όπου ζούσαν για δεκαετίες. Έχει μεταβληθεί ο εθνολογικός χάρτης της πρωτεύουσας και όχι μόνο, και στην κεντρικότερη πλατεία της χώρας μας, η ελληνική γλώσσα είναι μειονότητα...
Έχουμε φτάσει στο σημείο που όλοι λέμε ότι κάτι πρέπει να γίνει αλλά το δύσκολο είναι ποιος και πως θα το κάνει και θεωρώ ότι μετριοπαθής και ικανοποιητική για όλους λύση, από δω και πέρα δεν μπορεί να δοθεί. Ακούμε για επιχειρήσεις σκούπα στο κέντρο της Αθήνας λες και οι λαθρομετανάστες είναι σκουπίδια... Ε τότε ας τους πάμε στις χωματερές για να τους θάψουμε και να τελειώνουμε. Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι να μετακινηθούν και με ποιον τρόπο. Τέτοιες μετακινήσεις πληθυσμών δεν γίνονται ούτε σε περιόδους πολέμων.
Τις τελευταίες μέρες μιλάμε για δημιουργία κέντρων κράτησης απέναντι από σχολεία και παιδικές χαρές. Υπάρχει φυσιολογικός άνθρωπος που θα συμφωνήσει να παίζουν τα παιδιά του, όποια κι αν είναι τα μέτρα προφύλαξης, έξω από αυτά τα στρατόπεδα;

kostarazi.jpg

Από τη μία μεριά η επιθυμία των μεταναστών να παραμείνουν σε ευρωπαϊκό έδαφος με την ελπίδα ότι κάποτε θα τους ξημερώσει μια καλύτερη μέρα κι από την άλλη η απροθυμία της πλειοψηφίας των Ελλήνων για την παραμονή των παράνομων μεταναστών στη χώρα μας, συνιστούν δύο αντίρροπες δυνάμεις που εκ των πραγμάτων κάποια στιγμή μπορεί να συγκρουστούν. Η όποια λύση επιλεγεί να δοθεί (αν δοθεί), θεωρώ ότι δεν μπορεί να είναι ανώδυνη για κανένα από τα δύο μέρη...

Η χώρα μας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα με ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει πλέον μόνη της και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας οργανισμός που διαχειρίζεται αριθμούς και ξεχνάει ανθρώπους. Δεν υπήρξε στο παρελθόν η πολιτική βούληση από τους «εταίρους» μας να σταματήσει το ρεύμα των μεταναστών στις χώρες προέλευσης (μάλλον το αντίθετο συνέβη) και η Τουρκία που είναι ο ενδιάμεσος σταθμός για το ευρωπαϊκό έδαφος αφήνει τους δουλεμπόρους να κάνουν καλά τη «δουλειά» τους και δεν τολμάει κανείς να της τραβήξει το αυτί γιατί προφανώς κάποιοι πάνω από μας ήθελαν να φτάσει η κατάσταση στην Ελλάδα σε αυτό το σημείο.

Ας μην το ψάχνουμε πολύ...
Θα πρέπει να γίνει πόλεμος για να βγει η Ελλάδα από τα σημερινά αδιέξοδα που την έφεραν οι πολιτικές του παρελθόντος με τη συμμετοχή των πατεράδων μας και η αρρωστημένη ολιγαρχία των τραπεζών που παίζει monopoly με ανθρώπινες ψυχές.
Δεν υπάρχει άλλη λύση.
Και τον πόλεμο δεν θα τον προκαλέσουμε εμείς γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο.
Θα μας τον φέρουν ως δώρο οι «εταίροι και σύμμαχοί μας» όταν και αν βρεθεί κάποιος που θα προσπαθήσει να οικοδομήσει και πάλι την ελληνική κοινωνία σε ελληνικά θεμέλια και όχι σε γαλλογερμανικά ή αμερικανικά δεκανίκια...
Η εξωτερική μας πολιτική τις τελευταίες δεκαετίες συνίσταται στο πως θα αποφύγουμε το ενδεχόμενο μιας πολεμικής σύγκρουσης στην περιοχή μας (με επιτυχία θα έλεγα), χάνοντας όμως κάθε μέρα και λίγο από την υπερηφάνεια κι από την πατρίδα μας.
Και τώρα θα μου πείτε... Τι προτείνεις, να γίνει πόλεμος; Όχι βέβαια!
Υπάρχει όμως κάποιο κρίσιμο σημείο που όταν το ξεπεράσεις δεν υπάρχει επιστροφή. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα! Και η Ελλάδα το έχει ξεπεράσει προ πολλού αυτό το σημείο.

Επομένως ή θα συγκρουστούμε πρώτα απ’ όλα με τους εαυτούς μας και στη συνέχεια με το παγκόσμιο κατεστημένο της εποχής μας και τους εγχώριους υπαλλήλους του ή θα κάτσουμε ήσυχοι στα αυγά μας, μη και τυχόν μας κάνουν "ντα" αυτοί που θα θιχτούν αν σηκώσουμε κεφάλι, επειδή και τον τρόπο και τη θέληση έχουν για να μας δείρουν. Θα λουζόμαστε έτσι τα "μνημόνια" και τα "διορθωτικά μέτρα" τους και στο τέλος θα φαγωθούμε μεταξύ μας.
Απλά μαθηματικά!

ΥΓ1. Με όλα αυτά τα προβλήματα που μαζεύονται γύρω μας, προβλέπω ότι σύντομα θα νοσταλγήσουμε το μοντέλο πόλη-κράτος των αρχαίων προγόνων μας, προκειμένου τις λύσεις της καθημερινότητας να τις βρίσκουμε μόνοι μας και να μην περιμένουνε από τους φωστήρες της κεντρικής πολιτικής να σκέφτονται και πολύ περισσότερο να αποφασίζουν για μας.

ΥΓ2. Κι επειδή σε κάποιες συζητήσεις που είχα διαπίστωσα ότι λίγοι διάβασαν ολόκληρο το κεντρικό άρθρο και μερικοί παρανόησαν τη θέση μου (προφανώς φταίω κι εγώ σε αυτό), τονίζω ότι ΟΧΙ, δεν θέλω την δημιουργία κέντρου κράτησης παράνομων μεταναστών στο Κωσταράζι.

ΥΓ3. Η Cyberότσαρκα θα επιστρέψει στη μάχιμη θεματολογία εντός ολίγων ημερών για να ξεσκουριάσουν και οι φίλοι της σελίδας μας...
 • garavelas
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Ο τελευταίος των εξορμηστών
 • Δημοσιεύσεις: 596

Απ: Επιστροφή στο μέλλον... 9 Χρόνια πριν #1433

Μιας που δεν έχουμε όλοι τα "κονέ" να εκφράζουμε την άποψη μας στην αρχική σελίδα λέω να αραδιάσω τη λογική μου στο παρόν ποστ.
Αρχικά να παρατηρήσω πως ο garavelas γράφει αλληγορικά και δεν κυριολεκτεί (μη νομίζετε πως το κατάλαβα, μου το είπε κατ'ιδίαν!).
Εάν, εντελώς θεωρητικά δηλαδή, ερχόταν ο ίδιος εξυπνάκιας -για να μην πω βαριά κουβέντα- υπουργός μας αγαπητέ Καστοριανέ,Αργείτη,Κωσταραζίνε κλπ κλπ και σε έλεγε "Κοίτα να δεις φιλαράκο, εγώ θα σε φέρω ένα τριχίλιαρο Πακιστανούς, ξέρω γω, αλλά θέλω γενικώς για την στρατοπεδοφυλακή μου: φύλακες, μάγειρες, καθαρίστριες, κηπουρούς, κουβερνάντες, καμαριέρες, καμαρότους, ναύτες, μούτσους, διευθυντές, υποδιευθυντές, υπεύθυνους γραφείου κίνησης, συγκίνησης, διακίνησης (σ.σ. από δαύτους έχουμε πολλούς!) και θα τους πλερώ με κονδύλια εξασφαλισμένα ευρωπαϊκά, θα σπαταλήσω πολλά πολλά λεφτά γιατί πάνω απ'όλα θέλω ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ. Θα ρίξω την ανεργία, θα τονώσω την οικονομία της περιοχής!"

....

πως είπατε;

ΠΑΙΔΙ, ΕΝΑ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ! ΚΑΙ ΣΒΕΛΤΑ ΕΕΕ!

....

Αυτό είναι το πρόβλημα μας κύριοι! Τα ιδιωτικά συμφέροντα και τα συμφέροντα των κοινωνικών ομάδων που σπανιότατα συμβαδίζουν με το κοινό καλό είναι αυτά που μέσω μιας διαδικασίας τύπου πόκερ κάνουν κουμάντο στη χώρα ασκώντας πιέσεις στους ευσυγκίνητους πολιτικούς μας.Όταν ανήκω στην κοινωνική ομάδα που θίγεται (είμαι πχ φοιτητής και αντιδρώ για το πλαφόν στα χρόνια φοίτησης) η αντίδραση μου είναι σθεναρή, όταν ανήκω στο κοινό καλό ενώ κάποιος άλλος αντιδρά βάσει των συμφερόντων του (πχ ο λιμενεργάτης που νομίζει ότι μπορεί να διαλύσει μια χώρα με το έτσι θέλω) το κίνητρο μου να πάρω θέση είναι μικρό διότι ανήκω στο κοινό καλό και δε με πολυνοιάζει τι θα κάνουν αυτοί μεταξύ τους.
Οι λύσεις λοιπόν είναι δύο: είτε θα ενωνόμαστε κάθε φορά που θα ανήκουμε στο κοινό καλό και θα αρχίζουμε τις σφαλιάρες σε κάθε καραγκιόζη που θίγει το κοινό καλό επειδή στη χώρα που ζούμε έτσι έμαθε και νιώθει ότι μπορεί να το κάνει, είτε απαρνιόμαστε τη δημοκρατία σαν πολίτευμα και φτιάχνουμε ένα κυβερνητικό σύστημα που θα δρα με βάση μονάχα το κοινό καλό και κανένα ιδιωτικό συμφέρον -ουσιαστικά μη εκλεγμένες κυβερνήσεις κοινωνικά ευαίσθητων αλλά αποφασισμένων για λύσεις τεχνοκρατών-.

Το συμφέρον των Αθηναίων λοιπόν είναι τόσο ισχυρό που διαλύει κάθε έννοια του σωστού, του δίκαιου, του καλού. Ξεφτιλίζει τους μετανάστες, υποτιμά τους επαρχιώτες, ρίχνει μια βαρβάτη χλέπα στη μούρη της κοινής λογικής μπροστά στο φόβο της μη επανεκλογής.

Δε πιστεύω ότι τα στρατόπεδα εν τέλει θα γίνουν. Πρόκειται καθαρά για παιχνίδι. Όταν βλέπεις ότι οι δημοσκοπήσεις (όχι αυτές της τηλεόρασης, οι αληθινές που δε θα μάθουμε ποτέ επακριβώς τα νούμερα τους) ανεβάζουν την ακροδεξιά γίνεσαι και εσύ ξαφνικά ακροδεξιός, αν οι δημοσκοπήσεις δείχνανε ότι ο κόσμος θέλει γιουβαρλάκια θα θα άρχιζαν όλοι τους να μιλάνε για γιουβαρλάκια... ΔΕ ΝΟΙΑΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΗΛΙΘΙΟΙ!

Αν πραγματικά θέλεις και πρέπει να κάνεις τα στρατόπεδα θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και θα τα δούμε έτοιμα, άσχετα αν μας αρέσουν ή όχι! Εάν είσαι ξεφτιλισμένος πολιτικάντης της γενιάς του πολυτεχνείου, σεσημασμένος προδότης και παγκοσμίου, πλέον, φήμης φορομπήχτης, κάνεις άλλο ένα πολιτικό πασάλειμμα με δήθεν αποφασιστικές ανακοινώσεις, μπούρδες και γενικολογίες μπας και σώσεις καμιά ψήφο.
 • toulias
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
 • Δημοσιεύσεις: 243
ΑΘ10

Απ: Επιστροφή στο μέλλον... 9 Χρόνια πριν #1434

Για να απαντήσω στον psilos, ήθελα να του πω ότι συμφωνώ μαζί του. Εννοείται ότι δεν πρόκειται να μεταφέρουν τέτοιου είδους πληθυσμό, όπως είπε και ο garavelas, ούτε σε καιρό πολέμου δεν έγινε.
Η τελική μου πρόταση για το θέμα (το είπα και παραπάνω) είναι: Εκεί που συλλαμβάνονται οι λαθρομετανάστες, εκεί θα κρατούνται προσωρινά και με συνοπτικές διαδικασίες θα απελαύνονται με πτήσεις απο εκεί που ήρθαν. Μεταφορά κρατουμένων θα υπάρχει μόνο στην περίπτωση που δεν χωράνε σε μια πόλη και θα γίνεται μεταγωγή στην παραδίπλα και τέλος η ιστορία. Απλά επειδή ο όγκος τους είναι τεράστιος, θα ξεκινήσει η εφαρμογή του σχεδίου από την Αθήνα και όταν εξαντληθούν όλες οι μονάδες κράτησης των λαθρομεταναστών τότε θα γίνει η μεταγωγή τους και στην επαρχία σιγά-σιγά.
Αυτή η πρόταση που μόλις έγραψα κανονικά πρέπει να κρατήσει το πολύ 1 χρονο. Η αισιοδοξία μου λέει ότι κάτι τέτοιο για να εφαρμοστεί πλήρως θα χρειαστεί στην Ελλάδα μια δεκαετία. Και επειδή ξέρω και κάποια πράγματα παραπάνω όλα αυτά γίνονται για τον εξής λόγο: Εδώ και τόσα χρόνια οι περιοχές που έχουν γεμίσει με λαθρομετανάστες, έχουν υποβαθμιστεί στο 80%. Επειδή ζουν αυτοί οι άνθρωποι στο δρόμο, ζητιανεύουν, πλάι σε αυτούς ξεκινάει και το εμπόριο ναρκωτικών, λευκής σαρκός, δολοφονίες, ληστείες και πολλά άλλα. Οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες. Στη συνέχεια δίνει εντολή ο εκάστοτε υπουργός για επιχείρηση "σκούπα", απλά για να φύγουν από μια περιοχή και να πάνε στην παραδίπλα. Τότε οι μεγάλοι επιχειρηματίες πάνε στις υποβαθμισμένες περιοχές και αγοράζουν ακίνητα τεράστιας ιστορικής και πολιτιστικής αξίας στο 20% της πραγματικής αξίας τους. Κλασικές περιπτώσεις ο Κεραμεικός, ο Βοτανικός και σιγά-σιγά θα ακούτε στην τηλεόραση και για πράσινη ανάπλαση του κέντρου. Ομόνοια, Σύνταγμα, Μεταξουργείο. Η αστυνομία από την άλλη κάνει τη δουλειά της μαζεύοντας τους λαθρομετανάστες στα κρατητήρια και στη συνέχεια στη διεύθυνση αλλοδαπών, όπου εκεί η πολιτεία τους χορηγεί ένα χαρτί που λέει ότι σε 30 ημέρες πρέπει να φύγουν από τη χώρα. Εννοείται ότι δεν φεύγουν γιατί απλά δεν μπορούν.
Τέλος για να σχολιάσω και κάτι που έγραψε ο toulias, αν δημιουργηθούν στην Καστοριά τέτοιου είδους στρατόπεδα που όμως όσοι συλλαμβάνονται στα σύνορα μένουν εκεί σαν κρατούμενοι και επαναπροωθούνται κάθε μήνα λίγοι-λίγοι στο εξωτερικό και όπως είπε δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για αστυνομικούς, σωφρονιστικούς υπαλλήλους, μάγειρες, γιατρούς κτλ, κακό είναι; Επίσης αν έρθει ένας ψηφοθηρικά και στο πει όπως ακριβώς το ανέφερε στην αρχή της ανάρτησής του, τι σημαίνει αυτό, ότι πρέπει να τον ψηφίσεις;

.
.

ΕΝΟΣ ΚΑΚΟΥ ΜΥΡΙΑ ΕΠΟΝΤΑΙ!!

Πόσοι είναι τελικά οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα;
Κανείς δεν γνωρίζει πόσοι ακριβώς είναι οι λαθρομετανάστες. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο και καταγραφή. Υπολογίζονται πάντως σε 1.200.000, δηλαδή σε ποσοστό άνω του 10% του Ελληνικού λαού. Ο αριθμός αυτός θα πλησιάσει τα 2.500.000, μετά την ενσωμάτωση στο Ελληνικό Δίκαιο της πρόσφατης προτάσεως-οδηγίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τα κράτη-μέλη να επιτραπεί στους μετανάστες τρίτων χωρών να φέρνουν και τις οικογένειές τους (Καθημερινή, 2/12/1999).

Συμφωνούν οι Έλληνες με την απέλαση των λαθρομεταναστών;
Συμφωνεί το σύνολο σχεδόν του Ελληνικού λαού. Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το "Έθνος της Κυριακής" (11/7/1999) δείχνει ότι το 89.5% των Ελλήνων συμφωνούν με την απέλαση των λαθρομεταναστών. Πανελλαδική έρευνα της V-Project Research Consulting για την "Καθημερινή" (22/11/1998) δείχνει ότι το 83% των Ελλήνων θέλει την απέλαση όλων των λαθρομεταναστών. Αυτό που αναρωτιέται κανείς είναι γιατί όλα τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Αριστερά) δεν εφαρμόζουν την ομόθυμη λαϊκή βούληση απελαύνοντας τους λαθρομετανάστες από την Ελλάδα; Και όχι μόνο αυτό, αλλά τους χορηγούν προκλητικά "πράσινη κάρτα" και συζητούν να τους δώσουν έως και πολιτικά δικαιώματα.

Υπάρχει σύνδεση λαθρομεταναστών και βαριάς εγκληματικότητας;
Ασφαλώς και υπάρχει, και αυτό αποδεικνύεται με βάση τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως για το 1999 (Νέα Ελλάδα, 18/9/2000 - 25/9/2000 - 9/10/2000 και Ελευθεροτυπία, 5/11/2000). Με βάση αυτά τα στοιχεία λαθρομετανάστες ήταν το:

34% των δραστών ανθρωποκτονιών
25% των βιαστών
42% των κλεπτών - διαρρηκτών
32% των κλεπτών τροχοφόρων
35% των ληστών
18% των διακινητών ναρκωτικών
Τα στοιχεία αφορούν μόνο τα εγκλήματα στα οποία ο δράστης έχει συλληφθεί. Στην πραγματικότητα "η συμμετοχή των λαθρομεταναστών είναι μεγαλύτερη διότι εξιχνιάζονται με μεγαλύτερη ευκολία τα εγκλήματα που διαπράττουν οι Έλληνες δράστες" (Ελευθεροτυπία, 14/3/1998). Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. λένε ότι τα περισσότερα εγκλήματα που διαπράττονται από λαθρομετανάστες μένουν ανεξιχνίαστα. Οι λόγοι είναι απλοί. Οι λαθρομετανάστες είναι σαν τις "σκιές", χωρίς χαρτιά, χωρίς δακτυλικά αποτυπώματα στην αστυνομία. Σε περίπτωση που η συμμετοχή των αλλοδαπών σε εγκληματικές ενέργειες μετρηθεί δακτυλοσκοπικά (με σύγκριση δηλαδή δακτυλικών αποτυπωμάτων, χωρίς να έχει απαραιτήτως εξιχνιαστεί το έγκλημα), τότε το σκηνικό της εγκληματικότητας γέρνει συντριπτικά εις βάρος των λαθρομεταναστών.
Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τις υπηκοότητες των δακτυλοσκοπικά διαπιστωθέντων δραστών ληστειών από 1/1/1997 έως 30/9/1997, βλέπουμε ότι οι αλλοδαποί βαρύνονται με το 72% των ληστειών, ενώ οι Έλληνες μόλις με 28% (Ελευθεροτυπία, 14/3/1998). Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά το διάστημα 1990-98 η Ελλάς παρουσίασε την δεύτερη μεγαλύτερη άνοδο σε εγκληματικότητα στην Ευρώπη, με ποσοστό 13,7% (Τα Νέα, 18/12/1999). Το χρονικό διάστημα συμπίπτει απολύτως με την έναρξη ανεξέλεγκτης εισροής λαθρομεταναστών στην χώρα μας.

Συμμετέχουν οι λαθρομετανάστες στο οργανωμένο έγκλημα;
Σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ύστερα από απόφαση της κυβέρνησης, το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως υπέβαλε στον Πρόεδρο της Βουλής και μέσω αυτού στους αρχηγούς των κομμάτων, μία έκθεση για την πορεία του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα κατά το έτος 1998. Η έκθεση αυτή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Ποντίκι" (9/9/1999, σελ. 26-27). Από την έκθεση αυτή φαίνεται η τεράστια συμμετοχή των αλλοδαπών στην αύξηση της βαριάς εγκληματικότητας και κυρίως στο οργανωμένο έγκλημα.
Σύμφωνα με την έκθεση: "Η συνεχιζόμενη κρίσιμη οικονομική κατάσταση, αλλά και οι εύθραυστες πολιτικές ισορροπίες όλων σχεδόν των γειτονικών με την Ελλάδα χωρών, και η συνεχής εισροή προσφύγων και των αποκαλουμένων οικονομικών μεταναστών από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες, αποτέλεσαν έναν εξαιρετικά επιβαρυντικό παράγοντα για την αύξηση της εγκληματικότητας. Η παραμονή εξάλλου μεγάλου αριθμού οικονομικών μεταναστών κυρίως από γειτονικές χώρες στην Ελλάδα, επιδρά δυσμενώς στους δείκτες της σοβαρής εγκληματικότητας. Το 1998 οι εθνικές εγκληματικές ομάδες που αποτέλεσαν ιδιαίτερη απειλή για την χώρα μας στον τομέα του οργανωμένου εγκλήματος ήταν οι αλβανικές, οι ρωσικές και οι τουρκικές ομάδες, λόγω της διεθνούς τους δράσης, των διασυνδέσεών τους σε διεθνές επίπεδο, της εκπαίδευσής τους, του είδους της εγκληματικής δραστηριότητας που αναπτύσσουν, της ιδιαίτερης σκληρότητας που τις χαρακτηρίζει και της γεωγραφικής εγγύτητας με την χώρα μας".

Υπάρχει θέμα δημόσιας υγείας από την εισροή των λαθρομεταναστών;
Τεράστιο και αυτό αποκρύπτεται από τους Έλληνες πολίτες. Οι λαθρομετανάστες, καθότι μη ελεγχθέντες ιατρικώς, είναι φορείς επικινδύνων ασθενειών, όπως πολιομυελίτιδα, διφθερίτιδα, ελονοσία, κλπ (Ελευθεροτυπία, 1/10/1996). Αυτό το έχουν παραδεχθεί ο υπουργός Υγείας Μανώλης Σκουλάκης (Ελευθεροτυπία, 26/2/1998), ο επιδημιολόγος Χρήστος Χατζηχριστοδούλου (Ελευθεροτυπία, 4/3/1998) και η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Α.Ρουμελιώτου (Ελευθεροτυπία, 26/2/1998).Επίσης δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι το κόστος περιθάλψεως των λαθρομεταναστών στον Έλληνα φορολογούμενο είναι δυσβάστακτο. Σύμφωνα με δύο εκθέσεις του Σώματος Ελεγκτών Δημοσίας Διοίκησης, πάνω από 20 δισ. δρχ. χάνει το Ελληνικό Δημόσιο από την δωρεάν νοσηλεία των αλλοδαπών στα κρατικά νοσοκομεία της χώρας μας. Στις δαπάνες αυτές δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς των αλλοδαπών με τα ασθενοφόρα, ούτε και η κατανάλωση φαρμάκων (Ακρόπολις, 12/9/1999).

Δείτε τις χρονολογίες των στοιχείων που παρέθεσα για να καταλάβετε τι γίνεται σήμερα!!!
 • giannoulis
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Άρχισε να μπουσουλάει
 • Δημοσιεύσεις: 21
Veni Vidi Vici

Απ: Επιστροφή στο μέλλον... 9 Χρόνια πριν #1441

Επιστροφή στο μέλλον λοιπόν και για το φόρουμ...
Μετά τη φωτοβολίδα 9 δημοσιεύσεων εντός του παρόντος θέματος (εγώ δεν πιάνομαι, τα έχουμε ξαναγράψει αυτά), που μικρή σχέση έχει με τη γενικότερη θεματολογία της σελίδας, επανήλθαμε στην πρότερη κατάσταση της διαδικτυακής αγρανάπαυσης...

Οι λαθρομετανάστες αποδείχθηκαν, συγκριτικά με τις εξορμήσεις, ισχυρότερο κίνητρο για τη συγγραφή ποστακίου εντός του φόρουμ. Αναρωτιέμαι τελικά μήπως στις τσάρκες πηγαίνω μόνος μου και οι υπόλοιποι απλώς στέλνουν το φάντασμά τους να με συνοδεύει όπως κάνουν και κάποιοι άλλοι στον ύπνο μου τις τελευταίες μέρες...

ΥΓ. Άντε garavela. Πάλι μόνοι μας μείναμε...
 • garavelas
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Ο τελευταίος των εξορμηστών
 • Δημοσιεύσεις: 596

Απ: Επιστροφή στο μέλλον... 9 Χρόνια πριν #1442

Ε ναι κύριε Garavela,
Πάσχα τέλος για φέτος. Ξανά τα Χριστούγεννα τώρα!!!
Το θέμα είναι ότι οι εκλογές δεν έχουν γίνει ακόμα και με το που γίνουν αυτό το θέμα θα ξεχαστεί. Θα είναι σαν να μην είπαν ποτέ για την "σκούπα".
Στο τέλος δεν θα γίνει στο στρατόπεδο τίποτα και όλοι θα είναι μια χαρά.
Έτσι νομίζω εγώ!!!
 • Nio
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
 • STARTER!
 • Δημοσιεύσεις: 265
Δείξε μου τις τσάρκες σου...
...να σου πω ποιος είσαι!
 • Σελίδα:
 • 1
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.35 δευτερόλεπτα