LC_Digital_Art έγραψε:
Προφανώς το άρθρο έχει εναν σατιρικό χαρακτήρα , και το εκλαμβάνω σαν διαμαρτυρία αλλά απο τους πάντες ακούω κράξιμο χωρίς πραγματική πρόταση. Garavelas , παρακαλώ τοποθετήσου.
Χαριτολογώντας θα μπορούσα να απαντήσω στον LC ότι ήδη έχω καταθέσει την πρότασή μου για τη λύση του προβλήματος με τους παράνομους μετανάστες στο κεντρικό άρθρο της σελίδας μας κι ότι δεν υπάρχει λόγος να τοποθετηθώ και πάλι. Όμως μου αρέσει που γίνεται κουβέντα εδώ μέσα, μετά από πολύ καιρό, και δεν θα χάσω την ευκαιρία να συμμετάσχω.
Στο κεντρικό άρθρο λοιπόν έκανα κάποιες προσωπικές διαπιστώσεις για τον τρόπο με τον οποίο οι κυβερνώντες ασκούν σήμερα την εξουσία και η πρότασή μου για εγκατάσταση των μεταναστών στα εγκαταλελειμμένα χωριά μας είχε σαρκαστικό χαρακτήρα, αν και φοβάμαι ότι μπορεί και να έβαλα ιδέες σε κάποιους. Η ευκολία με την οποία επιλέγουν να δίνουν «λύσεις» οι πολιτικοί μας χωρίς να ρωτάνε κανέναν θα έπρεπε τουλάχιστον να μας προβληματίζει κι αυτό ήταν το μήνυμα που ήθελα να μεταφέρω. Για χρόνια ακούω ότι έφτασε ο καιρός για πληθυσμιακή και οικονομική αποκέντρωση αλλά κανείς δεν μιλάει για την αντίστροφη πορεία στη νομή της εξουσίας που συσσωρεύεται σε όλο και λιγότερα χέρια με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα μία δημοκρατία με στοιχεία ολιγαρχίας και η αποδυνάμωση όλο και μεγαλύτερης μερίδας πολιτών να είναι φαινόμενο καθημερινό...
Κι επιστρέφω στο θέμα μας.
Το ζήτημα με την παραμονή των παράνομων μεταναστών, στο κέντρο κυρίως της Αθήνας, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις κι έχει μετατρέψει την Ομόνοια σε πύργο της Βαβέλ. Ολόκληρες γειτονιές έχουν αλλάξει σύσταση και πολλοί συμπατριώτες μας έχουν φύγει από περιοχές όπου ζούσαν για δεκαετίες. Έχει μεταβληθεί ο εθνολογικός χάρτης της πρωτεύουσας και όχι μόνο, και στην κεντρικότερη πλατεία της χώρας μας, η ελληνική γλώσσα είναι μειονότητα...
Έχουμε φτάσει στο σημείο που όλοι λέμε ότι κάτι πρέπει να γίνει αλλά το δύσκολο είναι ποιος και πως θα το κάνει και θεωρώ ότι μετριοπαθής και ικανοποιητική για όλους λύση, από δω και πέρα δεν μπορεί να δοθεί. Ακούμε για επιχειρήσεις σκούπα στο κέντρο της Αθήνας λες και οι λαθρομετανάστες είναι σκουπίδια... Ε τότε ας τους πάμε στις χωματερές για να τους θάψουμε και να τελειώνουμε. Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι να μετακινηθούν και με ποιον τρόπο. Τέτοιες μετακινήσεις πληθυσμών δεν γίνονται ούτε σε περιόδους πολέμων.
Τις τελευταίες μέρες μιλάμε για δημιουργία κέντρων κράτησης απέναντι από σχολεία και παιδικές χαρές. Υπάρχει φυσιολογικός άνθρωπος που θα συμφωνήσει να παίζουν τα παιδιά του, όποια κι αν είναι τα μέτρα προφύλαξης, έξω από αυτά τα στρατόπεδα;
Από τη μία μεριά η επιθυμία των μεταναστών να παραμείνουν σε ευρωπαϊκό έδαφος με την ελπίδα ότι κάποτε θα τους ξημερώσει μια καλύτερη μέρα κι από την άλλη η απροθυμία της πλειοψηφίας των Ελλήνων για την παραμονή των παράνομων μεταναστών στη χώρα μας, συνιστούν δύο αντίρροπες δυνάμεις που εκ των πραγμάτων κάποια στιγμή μπορεί να συγκρουστούν. Η όποια λύση επιλεγεί να δοθεί (αν δοθεί), θεωρώ ότι δεν μπορεί να είναι ανώδυνη για κανένα από τα δύο μέρη...
Η χώρα μας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα με ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει πλέον μόνη της και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας οργανισμός που διαχειρίζεται αριθμούς και ξεχνάει ανθρώπους. Δεν υπήρξε στο παρελθόν η πολιτική βούληση από τους «εταίρους» μας να σταματήσει το ρεύμα των μεταναστών στις χώρες προέλευσης (μάλλον το αντίθετο συνέβη) και η Τουρκία που είναι ο ενδιάμεσος σταθμός για το ευρωπαϊκό έδαφος αφήνει τους δουλεμπόρους να κάνουν καλά τη «δουλειά» τους και δεν τολμάει κανείς να της τραβήξει το αυτί γιατί προφανώς κάποιοι πάνω από μας ήθελαν να φτάσει η κατάσταση στην Ελλάδα σε αυτό το σημείο.
Ας μην το ψάχνουμε πολύ...
Θα πρέπει να γίνει πόλεμος για να βγει η Ελλάδα από τα σημερινά αδιέξοδα που την έφεραν οι πολιτικές του παρελθόντος με τη συμμετοχή των πατεράδων μας και η αρρωστημένη ολιγαρχία των τραπεζών που παίζει monopoly με ανθρώπινες ψυχές.
Δεν υπάρχει άλλη λύση.
Και τον πόλεμο δεν θα τον προκαλέσουμε εμείς γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο.
Θα μας τον φέρουν ως δώρο οι «εταίροι και σύμμαχοί μας» όταν και αν βρεθεί κάποιος που θα προσπαθήσει να οικοδομήσει και πάλι την ελληνική κοινωνία σε ελληνικά θεμέλια και όχι σε γαλλογερμανικά ή αμερικανικά δεκανίκια...
Η εξωτερική μας πολιτική τις τελευταίες δεκαετίες συνίσταται στο πως θα αποφύγουμε το ενδεχόμενο μιας πολεμικής σύγκρουσης στην περιοχή μας (με επιτυχία θα έλεγα), χάνοντας όμως κάθε μέρα και λίγο από την υπερηφάνεια κι από την πατρίδα μας.
Και τώρα θα μου πείτε... Τι προτείνεις, να γίνει πόλεμος; Όχι βέβαια!
Υπάρχει όμως κάποιο κρίσιμο σημείο που όταν το ξεπεράσεις δεν υπάρχει επιστροφή. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα! Και η Ελλάδα το έχει ξεπεράσει προ πολλού αυτό το σημείο.
Επομένως ή θα συγκρουστούμε πρώτα απ’ όλα με τους εαυτούς μας και στη συνέχεια με το παγκόσμιο κατεστημένο της εποχής μας και τους εγχώριους υπαλλήλους του ή θα κάτσουμε ήσυχοι στα αυγά μας, μη και τυχόν μας κάνουν "ντα" αυτοί που θα θιχτούν αν σηκώσουμε κεφάλι, επειδή και τον τρόπο και τη θέληση έχουν για να μας δείρουν. Θα λουζόμαστε έτσι τα "μνημόνια" και τα "διορθωτικά μέτρα" τους και στο τέλος θα φαγωθούμε μεταξύ μας.
Απλά μαθηματικά!
ΥΓ1. Με όλα αυτά τα προβλήματα που μαζεύονται γύρω μας, προβλέπω ότι σύντομα θα νοσταλγήσουμε το μοντέλο πόλη-κράτος των αρχαίων προγόνων μας, προκειμένου τις λύσεις της καθημερινότητας να τις βρίσκουμε μόνοι μας και να μην περιμένουνε από τους φωστήρες της κεντρικής πολιτικής να σκέφτονται και πολύ περισσότερο να αποφασίζουν για μας.
ΥΓ2. Κι επειδή σε κάποιες συζητήσεις που είχα διαπίστωσα ότι λίγοι διάβασαν ολόκληρο το κεντρικό άρθρο και μερικοί παρανόησαν τη θέση μου (προφανώς φταίω κι εγώ σε αυτό), τονίζω ότι ΟΧΙ, δεν θέλω την δημιουργία κέντρου κράτησης παράνομων μεταναστών στο Κωσταράζι.
ΥΓ3. Η Cyberότσαρκα θα επιστρέψει στη μάχιμη θεματολογία εντός ολίγων ημερών για να ξεσκουριάσουν και οι φίλοι της σελίδας μας...