Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι
 • Σελίδα:
 • 1
 • 2
 • 3

ΘΕΜΑ: Ερμηνευτικό Λεξικό Cyberότσαρκας

Ερμηνευτικό Λεξικό Cyberότσαρκας 12 Χρόνια, 7 Μήνες πριν #495

Επειδή έχω παρατηρήσει ότι χρησιμοποιούμε λέξεις και εκφράσεις μέσα στο φόρουμ, που δεν είναι κατανοητές σε όλους, με αποτέλεσμα να αποκτάει επικίνδυνα παρεΐστικο στυλ, σε βαθμό να χαρακτηριστεί κλειστό, λέω να παραθέσω μερικές ερμηνείες, προκειμένου τα μέλη τουλάχιστον, να καταλαβαίνουν καλύτερα αυτά που διαβάζουν.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Πέτρος: Η τυχαία αρκούδα που θα κάνει την εμφάνιση της στο δρόμο μας. Την αναζητούμε συχνά πυκνά φωνάζοντάς τη με το όνομά της, στα ορεινά και ποδαράτα οδοιπορικά μας, με την ελπίδα όμως να μην μας ακούσει επειδή θα βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά ή αν μας ακούσει, για το δικό της πάντα καλό, να πάρει τον ιματιόν της και να την κάνει.

Θεία Μαρία: Η θεία του Πέτρου (πρώτου βαθμού συγγένεια).

Αρχηγός, chief, master και τα σχετικά: ο toulias

Ένας τίγρης μ’ έπιασε: Γραπτό μήνυμα σε κινητό τηλέφωνο.

Είναι δεμίρης: αυτός που απομακρύνεται από την υπόλοιπη ομάδα και μόλις καταλάβει ότι έμεινε μόνος του, έχει ξεχάσει και τους γκρι δούλους και τον Πέτρο και το σόι του και επιστρέφει τρέχοντας, με το σκατό να έχει βγάλει κεφάλι.

Νεροτσουλήθρα: ο κεκλιμένος καταρράκτης (ο Θεός να τον κάνει). Το νερό κυλάει στα βράχια, δεν πέφτει.

Αράπης: θα μπορούσε να είναι ο σύγχρονος Προκρούστης αλλά ευτυχώς τα θύματά του παραμένουν αρτιμελή μετά το πέρας της δοκιμασίας τους, με λίγους μόνο πόνους, σε συγκεκριμένο σημείο του σώματος.

Τρύπα του Αράπη (η μεταφορική έννοια): στενό πέρασμα όπου όποιος σφηνώνει, το μετανοιώνει!
Άπαξ και σφήνωσε λοιπόν κάποιος, έρχεται ο αράπης και κάνει τα υπόλοιπα...

Πατέρας του Αράπη: εδώ τα υπόλοιπα, δυστυχώς, είναι περισσότερα!

Όντριο: οτιδήποτε μοιάζει με κάτι και δεν μπορεί να περιγραφεί, λόγω δικής μας γλωσσολογικής ανεπάρκειας.

Αυτά τα λίγα προς το παρόν.
Ας γράψει και κανάς άλλος τίποτα...

Καληνύχτα!
 • garavelas
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Ο τελευταίος των εξορμηστών
 • Δημοσιεύσεις: 596

Απ:Ερμηνευτικό Λεξικό Cyberότσαρκας 12 Χρόνια, 7 Μήνες πριν #496

Αντε να συνεχίσω εγώ...

Εγώ βλέπω στο σκοτάδι, δεν χρειάζομαι φως: Όταν ένα μέλος της ομάδας δεν έχει φακό και οι υπόλοιποι που έχουν απο 1-3 φακούς δεν φωτίζουν το δρόμο για να βλέπει να περπατάει.

Τι λέει (όνομα); Καλά;: Συνήθως αυτήν η έκφραση ακούγεται μετά από περπάτημα πάνω από μιας ώρας ή μετά απο αρκετά λεπτά έρπινγκ για την τόνωση του ηθικού.

"Πούσ...": Ο φωτογράφος. Συντάσσεται με την έκφραση "Τι έβγαλα πάλι ο πούσ..." που σημαίνει ότι η φωτογραφία του φωτογράφου είναι για έκθεση.

Αυτά για την ώρα δεν μου έρχονται άλλα.
 • psilos
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Πήρε το κύπελλο
 • Δημοσιεύσεις: 60
Τη σήμερον ημέρα καλύτερα βιαστής παρά οπαδός και ΑΕΚΤΖΗΣ.Μάτια επιλεκτηκά κλειστά...

Απ:Ερμηνευτικό Λεξικό Cyberότσαρκας 12 Χρόνια, 7 Μήνες πριν #505

Ε να μην προσθέσω και εγώ το κατιτίς μου...?

"Καλλιτεχνική του Τούλια": αποτυχημένη φωτογραφία η οποία βαφτίζεται έτσι επειδή ζηλεύουν
"Αρκούδα": όταν λέγεται μεταξύ μας αναφέρεται στα ευτραφή μέλη της ομάδας και όχι σε κάποιο ζώο
"Το ξέρω το μονοπάτι μη μασάτε": δεν έχω ιδέα που πάμε αλλά ποτέ δεν ξέρεις!
"Έτοιμος είμαι": Μόλις τώρα ξύπνησα. Αυτό το λέμε στο τηλέφωνο το πρωί πριν ξεκινήσουμε για κάπου, όταν ο ένας παίρνει τον άλλο για να τσεκάρει αν όλα είναι οκ.
"Αράπης": Έχει να κάνει καθαρά με την ομώνυμη σπηλιά και τίποτα παραπάνω. Τον επικαλείσαι όταν θες να συνετίσεις κάποιον. πχ "ο αράπης θα σε κάνει ντα"
"Φανελάκι": έχει να κάνει με έκτακτες βιολογικές ανάγκες. Πονεμένη ιστορία.
"στον πατέρα του Jordan": τον κύριο δεν τον ξέρουμε και δεν μας ξέρει. Κι όμως αυτή η έκφραση μας γεμίζει χαρά. Από εκεί παίρνουμε τους καφέδες μας σε πλαστικό το πρωί όταν ξεκινάμε για κάπου.

ΥΓ1 Πάλι καλά από βλακείες άλλο τίποτα!
ΥΓ2 Πάλι καλά και από ΥΓ άλλο τίποτα!
 • toulias
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
 • Δημοσιεύσεις: 243
ΑΘ10

Απ:Ερμηνευτικό Λεξικό Cyberότσαρκας 12 Χρόνια, 7 Μήνες πριν #527

Παίρνω τη σκυτάλη από τον αρχηγό και συνεχίζω...

Εξόντρηση (η): Εξόρμηση στα Όντρια
Ούπατα (τα): Η οποιαδήποτε άγνωστη κορυφή βουνού (και άγνωστη φυσικά, λόγω δικής μας, γεωγραφικής ανεπάρκειας, αυτή τη φορά).
Tρύπα του Κωστάκη (η): Το "Άγιο Δισκοπότηρο" των εξορμήσεων μας, στα Όντρια. Όλοι την ψάχνουν και κανένας δεν την βρίσκει...
Κωστάκης (ο): Ο τελευταίος σταυροφόρος, φύλακας του Δισκοπότηρου (λίγες ώρες του μείναν, μια βροχή μόνο θα τον σώσει...)
Ράφτινγκ (το): Η αναρρίχηση ή η καταρρίχηση με σκοινιά και ειδικό εξοπλισμό από απότομα βράχια.
Πιάτο (το): Άδενδρη κοιλότητα του εδάφους (γούρνα), ποικίλων διαστάσεων (μεγέθους δωματίου ή ακόμα και ποδοσφαιρικού γηπέδου).
Όλυμπος (ο): Οποιαδήποτε κορυφή φαίνεται να είναι ψηλότερη από τις άλλες. Όσο πιο ανατολικά βρίσκεται, τόσο πιο Όλυμπος είναι.

Και να συμπληρώσω τον psilo...
Και... τι λέει άλλο, καλά;
Αυτό σημαίνει ότι έχουμε φτάσει σε σημείο που αν δεν έχουμε χαθεί, πολύ απλά ή δεν ξέρουμε προς τα που να πάμε ή κοντεύουμε να τα κάνουμε πάνω μας...
Αυτός που χρησιμοποιεί συνήθως αυτή τη φράση, είναι αυτός που κατάλαβε πρώτος ότι ίσως ήρθε η ώρα της επιστροφής ή αυτός που έχει χεστεί, πολύ πριν τους άλλους.

Με τιμή
garavelas damianos
Γλωσσολόγος (αυτό μου αρέσει, μάλλον θα το κρατήσω!)

ΥΓ. Λοιπόν... Μπείτε και γράψτε και σε καμιά άλλη κατηγορία.
Αρμένικη βίζιτα το κάναμε εδώ μέσα!

 • garavelas
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Ο τελευταίος των εξορμηστών
 • Δημοσιεύσεις: 596

Απ:Ερμηνευτικό Λεξικό Cyberότσαρκας 12 Χρόνια, 5 Μήνες πριν #611

Συνεχίζουμε...

Τσαϊμπερότσαρκα (η): Εξόρμηση για τσάι.

Σπηλαιοεπαφικός (ο): (εδώ υπήρξαν παλιότερα κάποιες παρερμηνείες κι επιβάλλεται να δώσουμε την ορθή ερμηνεία της λέξεως για να ξέρουμε τι λέμε αλλά κυρίως τι ακούμε, που είναι και το σημαντικότερο αλλά επιμελώς το ξεχνάμε).
Σπηλαιοεπαφικός λοιπόν, είναι αυτός που έρχεται σε εγκεφαλική επαφή με τη σπηλιά. Όχι αυτός που απλώς μπαίνει στη σπηλιά και ενώνει τη σάρκα του μαζί της.
Δεν κάνουμε σεξ με τη σπηλιά, κύριοι! Έρωτα κάνουμε... Μη μπερδεύεστε!
Η απόσταση ανάμεσα στις δύο παραπάνω φράσεις είναι χαώδης...
Για να έρθεις σε επαφή με τη σπηλιά, πρέπει να καταβάλεις όλο σου το είναι, πρέπει να κλείσεις τα μάτια και να πλησιάσεις τη νιρβάνα (άσχετα που και με ανοιχτά τα μάτια εκεί μέσα, το ίδιο είναι).
Πρέπει να πάθεις βέρτιγκο και να αποπροσανατολιστείς, να χαθείς, να πετάξεις για να νοιώσεις όλα όσα έχει να σου εκμυστηρευτεί η σπηλιά...
Σπηλαιοεπαφικός γενικότερα σημαίνει ο εραστής, ο ερωτιάρης, ο καψούρης, ο σπηλαιοεπαφικός ρε παιδάκι μου... (το λέει κι η λέξη!)

spilaioepafes.png

Κλαρίνο (το): Κάποιος έχει πατήσει τον χρονοδιακόπτη της φωτογραφικής μηχανής και τρέχει μέσα στα σκοτάδια για να προλάβει την αντίστροφη μέτρηση και να πάρει κι αυτός μέρος στην κλασική ομαδική φωτογράφηση (στην τελική φωτογραφία δεν διακρίνονται τα καρούμπαλα από τις τούμπες που έχει φάει μέχρι να προλάβει να μπει μέσα στο πλάνο και να κάνει δήθεν ότι χαμογελάει).

ISO: Η αφεντιά μου!
 • garavelas
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Ο τελευταίος των εξορμηστών
 • Δημοσιεύσεις: 596

Απ:Ερμηνευτικό Λεξικό Cyberότσαρκας 12 Χρόνια πριν #702

Αιμορροΐδα (η): Όχι, δεν έχει πάρει φωτιά ο κώλος κάποιου, ούτε έχει αναψοκοκκινίσει η μάπα του από το σφίξιμο. Πρόκειται για πολύ ιδιαίτερο και σπάνιο φυτό, με κόκκινους καρπούς. Φυτρώνει κυριολεκτικά εκεί που δεν το σπέρνουν, στα πιο απίθανα μέρη. Η ρίζα του, και όχι τα κόκκινα μπιλάκια που διακρίνονται στη φωτό, είναι αυτή που θεραπεύει τα κωλοκαψίδια εν τη γενέσει τους, και πήρε την συγκεκριμένη ονομασία καθώς δεν διαθέταμε άλλη. Δεν θα τη βρείτε στη λαϊκή.
Έχουμε και βοτανολόγους στην παρέα μας...

Φεγγαρόπετρα (η): Αποτυχημένη προσπάθεια λεκτικού χλευασμού της cyberότσαρκας από τους γνωστούς σκοτεινούς κύκλους του διαδικτύου. Η προσομοίωση είναι τουλάχιστον ατυχής καθώς η φεγγαρόπετρα κατατάσσεται στους ημιπολύτιμους λίθους, έχει πάρει το όνομα από τη λάμψη της που θυμίζει τη λάμψη του φεγγαριού και φυσικά δεν μπορεί να είναι υποτιμητικός ο χαρακτηρισμός της cyberότσαρκας ως φεγγαρόπετρα, καθώς πρόκειται για κάτι πολύ όμορφο (σ.σ. κίτρινη κάρτα στην GreenEyes).

Νταλίκα (η): Καταρχάς να διευκρινίσουμε ότι δεν αναφερόμαστε σε όχημα αλλά σε άνθρωπο, η σωματική διάπλαση του οποίου, δεν έχει σχέση με την ερμηνεία της λέξης. Φανταστείτε μία νταλίκα με πολύχρωμους προβολείς στην οροφή, αφίσες με γυμνόστηθες τσούπρες πίσω από τα καθίσματα, τζιτζιμπλίκια να αιωρούνται στα τζάμια και μία discoμπάλα να κρέμεται από τον καθρέπτη. Ε, κάτι τέτοιο αλλά σε κράνος... (κασκόλ του ΠΑΟΚ προαιρετικό).

ntalika_aimorroides.jpg

Θηρίο (το): Αυτοκίνητο φάντασμα. Το έχουν δει όλοι και κανένας. Έχει πάει παντού και πουθενά.

Μπρατσαράς (ο): Οδηγός – ξεναγός ομάδας, "άριστος" γνώστης περιοχής. Η αποστολή του μοιάζει με αυτή του transporter των γνωστών χολυγουντιανών ταινιών με τη διαφορά ότι ο δικός μας μεταφορέας, δεν έχει ιδέα που πρέπει να αφήσει το πακέτο. Συνήθως οδηγεί θηρίο (σ.σ. ξαναδιάβασε την προηγούμενη λέξη), αφήνει το πακέτο στη μέση του πουθενά και το πακέτο παίρνει πρωτοβουλία κι επιστρέφει στον αποστολέα με τα πόδια.

Μπρατσαράς με το θηρίο (ο): Ο απόλυτος συνδυασμός ταχύτητας και ακρίβειας. Στο τέλος της διαδρομής πάρτε βαθιά ανάσα γιατί θα σας χρειαστεί πάραυτα.

Ιερό (το): Το ηρώο. Και όχι οποιοδήποτε ηρώο αλλά εκείνο όπισθεν του οποίου ο παππούς του Ιορδάνη κατασκευάζει τους φραπέδες. Χώρος συνάθροισης μελών της ομάδος πριν από κάθε εξόρμηση.

Λάπατο (το)
: Συνώνυμου του Οντρίου και αντώνυμο του Ούπατου.
2 λάπατα = 1 ούπατο
Στα τρία ούπατα κερδίζεις πέναλτι.

Εξορμηστής (ο): Έλααα... το λέει η λέξη!
 • garavelas
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Ο τελευταίος των εξορμηστών
 • Δημοσιεύσεις: 596

Απ:Ερμηνευτικό Λεξικό Cyberότσαρκας 11 Χρόνια, 11 Μήνες πριν #726

Επειδή βαρέθηκα να κάνω τον γλωσσολόγο, θα παραθέσω μερικές ακόμα λέξεις αλλά περιμένω από κάποιον άλλον να δώσει τις ορθές ερμηνείες.
Είμαι περίεργος να δω ποιος θα κάνει τον κόπο...

Οντριόμπλουζα (η απάντηση να συνοδευτεί με φωτογραφία) (1,5 Μονάδα)

Μιλφάρα (2 Μονάδες)

Ξεπατώθηκα
(2,5 Μονάδες)

Η μέθοδος του Τρισμέγιστου (να γίνει παράθεση με τη μέθοδο του πατέρα του αράπη - αυτή η ερμηνεία, οπωσδήποτε, να ΜΗΝ συνοδευτεί με φωτογραφία διότι θα αφαιρεθούν μονάδες) (4 μονάδες)

ΥΓ. Νομίζω ότι τα θέματα που έπεσαν είναι βατά. Ένας καλά προετοιμασμένος εξορμηστής, θα αγγίξει το άριστα. Άντε καμάρια μου...

 • garavelas
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Ο τελευταίος των εξορμηστών
 • Δημοσιεύσεις: 596

Απ:Ερμηνευτικό Λεξικό Cyberότσαρκας 11 Χρόνια, 11 Μήνες πριν #727

Οντριόμπλουζα (η απάντηση να συνοδευτεί με φωτογραφία) (1,5 Μονάδα)
Έχω περιέργεια να δω τι είπε πάλι ο Τούλιας... :/
Μήπως είναι η μπλούζα τις cyberότσαρκας;

Μιλφάρα (2 Μονάδες)
Ατάκα Stergiou-Stathi στην εξόρμηση στα Γιάννενα.
Βγαίνει από την λέξη MILF που σημαίνει "Μόδερς άι λάικ του φ..."

Ξεπατώθηκα (2,5 Μονάδες)
Μου έφυγαν οι πάτοι από τα παπούτσια από το πολύ περπάτημα...

Η μέθοδος του Τρισμέγιστου (να γίνει παράθεση με τη μέθοδο του πατέρα του αράπη - αυτή η ερμηνεία, οπωσδήποτε, να ΜΗΝ συνοδευτεί με φωτογραφία διότι θα αφαιρεθούν μονάδες) (4 μονάδες)
....
 • Nio
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
 • STARTER!
 • Δημοσιεύσεις: 265
Δείξε μου τις τσάρκες σου...
...να σου πω ποιος είσαι!

Απ:Ερμηνευτικό Λεξικό Cyberότσαρκας 11 Χρόνια, 11 Μήνες πριν #730

Σεμνάάάάάάάάά......
Αρχίσαμε να ξεφεύγουμε εδώ μέσα...
Για να μαζευόμαστε λίγο!

Nio 2,5

garavel_ypografh.jpg

Στην επόμενη εξόρμηση με τον κηδεμόνα σου!

ΥΓ. Η Μάνη - της Μάνης - την Μάνη - ωωωω Μάνη!
Οι Μάνες;

Για πιο σεμνά...
 • garavelas
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Ο τελευταίος των εξορμηστών
 • Δημοσιεύσεις: 596

Απ:Ερμηνευτικό Λεξικό Cyberότσαρκας 11 Χρόνια, 11 Μήνες πριν #734

Οντριόμπλουζα (η απάντηση να συνοδευτεί με φωτογραφία) (1,5 Μονάδα)

Λοιπόν επειδή είμαι καλός μαθητής μαζί με την οντριόμπλουζα θα παραθέσω και την οντριόφατσα σε μία αποκαλυπτική φωτογραφία.

toulias.jpg

Μιλφάρα (2 Μονάδες)
Ατάκα Stergiou-Stathi στην εξόρμηση στα Γιάννενα.
Βγαίνει από την λέξη MILF. Οι Μιλφάρες στην εξόρμηση στα Τζουμέρκα κυνηγούσαν τον αρχηγό για να του δώσουν τα γυαλιά που του έπεσαν απο το αυτοκίνητο του stathi, όταν στην προσπάθεια του stathi να ανακαλύψει τους πραγματικούς του γονείς, έμαθε ότι είναι ο γιος του Μηχαλάκι (shumi) και ξύπνησε μέσα του το έμφυτο πάθος για ταχύτητα.


Ξεπατώθηκα (2,5 Μονάδες)

χρησιμοποιούμε τη λέξη Ξεπατώθηκα μετά από ώρες περπάτημα και Μου έφυγαν οι πάτοι από τα παπούτσια.

Η μέθοδος του Τρισμέγιστου (να γίνει παράθεση με τη μέθοδο του πατέρα του αράπη - αυτή η ερμηνεία, οπωσδήποτε, να ΜΗΝ συνοδευτεί με φωτογραφία διότι θα αφαιρεθούν μονάδες) (4 μονάδες)

Εχουμε και λέμε... Ιστορική αναδρομή: Τρισμέγιστος ήταν ο δάσκαλος (σπηλαιολόγος) γνωστού μας σπηλαιολόγου. Η ΜΕΘΟΔΟΣ: Ο σοφός Τρισμέγιστος λοιπόν όταν κάποιος σφήνωνε σε κάποιο στενό πέρασμα στο σπήλαιο για να τον βοηθήσει, του έδινε ένα δαχτυλάκι βοήθειας (για περισσότερες λεπτομέρειες στείλτε μου pm, δεν μου επιτρέπεται να γράψω περισσότερα).
 • Stergios
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Στέκεται όρθιος
 • Δημοσιεύσεις: 91
ΕΙΠΑ ΑΜΑΡΤΙΑ..

Απ:Ερμηνευτικό Λεξικό Cyberότσαρκας 11 Χρόνια, 11 Μήνες πριν #735

Αγαπητέ τρισμέγιστε Stergio νομίζω ότι οι απαντήσεις σου είναι βατές ως και συνηθισμένες!
Θα έλεγα πως δεν με γεμίζουν και θα ήθελα διευκρινίσεις.

Με μια μικρή πρόβλεψη που μπορώ να κάνω είναι ότι ασυναγώνιστος δάσκαλος garavelas θα σε βαθμολογήσει με 4,9 και σε βλέπω μετεξεταστέο …


Αυτά τα ολίγα από εμένα
Φιλικά WiMax…
 • WiMax
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Άρχισε να μπουσουλάει
 • Δημοσιεύσεις: 27

Απ:Ερμηνευτικό Λεξικό Cyberότσαρκας 11 Χρόνια, 11 Μήνες πριν #739

Αγαπητέ συνεξορμηστή και τρισμέγιστε stergio, όπως σε αποκαλεί και ο μάντης WiMax, η προσπάθεια που έκανες ήταν φιλότιμη αλλά βιαστική. Κι επειδή τυγχάνει την δεδομένη χρονική στιγμή να είμαι κι εγώ λίγο βιαστικός θα σου επισημάνω τις παρατηρήσεις μου στα γρήγορα...

Τις απαντήσεις τις γνωρίζεις αλλά την πάτησες σαν πρωτάρης καθώς έσπευσες να τις γράψεις χωρίς καν, να τις ρίξεις μια δεύτερη ματιά, πριν παραδώσεις το ηλεκτρονικό γραπτό σου.

Στην πρώτη ερώτηση δεν δίνεις τον ορισμό της οντριόμπλουζας κι απλώς παραθέτεις μία φωτογραφία με έναν χαμογελαστό κύριο. Μη ξεχνάμε ότι προσφάτως ανακαλύφθηκε και οντριομπουφάν ιδιοκτησίας airmax.
Άρα η απάντηση δεν είναι τόσο απλή.
Επομένως, απάντηση πρώτη: Μονάδες 1.

Στη δεύτερη ερώτηση μου θύμισες τη διαφορά που έχει ένας σπηλαιοεπαφικός τύπος με κάποιον μη σπηλαιοεπαφικό. Έχασες την ουσία και για να καταλάβεις τι θέλω να πω πρέπει να ανατρέξεις 7 ποστ πιο πάνω... Τις μάνες δεν τις αγγίζουμε...
Μονάδες 0,5.

Στην τρίτη ερώτηση κι έχοντας ήδη κεκτημένη ταχύτητα, απάντησες σωστά αλλά σου βάζω έναν αστερίσκο από δίπλα, όπως θα κάνω και με τον Nio για μελλοντικές περαιτέρω διευκρινίσεις...
Μονάδες 2,5.

Στην τέταρτη ερώτηση απαντάς εν μέρει, καθώς δεν παραθέτεις τη μέθοδο του πατρός αράπη για να κάνεις σύγκριση των δύο μεθόδων που αυτό είναι και το κυρίως ζητούμενο.
Επομένως: Μονάδες 1.

Σύνολο: Μονάδες=1+0,5+2,5+1=5

Και τέλος, επειδή συνολικά το γραπτό σου δεν ήταν ευπαρουσίαστο (που θα περίμενα κάτι τέτοιο από ένα έμπειρο εξορμηστή σαν και σένα) σου αφαιρώ 0,1 μονάδες για να τα ξαναδείς και να τα μάθεις καλύτερα!

Τελικός βαθμός: 4,9 (στην επόμενη εξόρμηση να σε συνοδέψει ο μπαρμπα-Χρήστος!)

Ρε WiMax, μπορείς, να μας πεις, πως το πέτυχες;
Αυτοί είναι ικανοί να πουν ότι συνεννοηθήκαμε από πριν...

ΥΓ. Κι επειδή τα Χριστούγεννα είναι από τις λίγες ημέρες που κάποιοι θυμόμαστε ότι καταβάθος, όλοι είμαστε παιδιά, να ευχηθώ, ο κόσμος να βρει σύντομα τη χαμένη του αθωότητα μήπως και γίνει λίγο καλύτερος...
(αν και δεν το βλέπω...)

Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία, σοφία, δύναμη και πολλές περιπέτειες...

Ακολουθεί αποκλειστικό φωτογραφικό στιγμιότυπο από την τελευταία εξόρμηση της Cyberότσαρκας, στο χωριό του Αϊ Βασίλη. Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Άγιος, εξέφρασε την πικρία του, που όλο και περισσότεροι άνθρωποι αμφισβητούν την ύπαρξή του και τα γράμματα που λαμβάνει κάθε χρόνο από τα παιδιά είναι όλο και λιγότερα...
Όλα αυτά όμως, θα τα δούμε αναλυτικά τα επόμενα Χριστούγεννα, οπότε και θα αναρτηθεί το θέμα στην κεντρική σελίδα.

2010.jpg

Άντε και του χρόνου!
 • garavelas
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Ο τελευταίος των εξορμηστών
 • Δημοσιεύσεις: 596

Απ:Ερμηνευτικό Λεξικό Cyberότσαρκας 11 Χρόνια, 11 Μήνες πριν #740

Οντριόμπλουζα (η απάντηση να συνοδευτεί με φωτογραφία) (1,5 Μονάδα)

Η οντριόμπλουζα είναι μια μπλούζα χρώματος γκρι η οποία έχει επάνω διάφορα σχήματα ακανονίστου σχήματος. Πριν δυο μέρες σε γνωστό φαγάδικο του Άργους είδαμε και οντριομπουφάν.

Μιλφάρα (2 Μονάδες)

Αυτό είναι η μιλφάρα.-

Ξεπατώθηκα (2,5 Μονάδες)

Μου έφυγαν οι πάτοι από τα παπούτσια από το πολύ περπάτημα, έχω πάρει φάτσα ανθρώπου χτυπημένου από την μοίρα, αλλά από την κούραση.

Η μέθοδος του Τρισμέγιστου (να γίνει παράθεση με τη μέθοδο του πατέρα του αράπη - αυτή η ερμηνεία, οπωσδήποτε, να ΜΗΝ συνοδευτεί με φωτογραφία διότι θα αφαιρεθούν μονάδες) (4 μονάδες)
Τρόπος βίαιης και απότομης απόφραξης ανθρώπου με σκοπό την συνέχιση του έργου…

Δεν ξέρω γιατί αλλά δεν βγάζει τις φώτο...
 • psilos
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Πήρε το κύπελλο
 • Δημοσιεύσεις: 60
Τη σήμερον ημέρα καλύτερα βιαστής παρά οπαδός και ΑΕΚΤΖΗΣ.Μάτια επιλεκτηκά κλειστά...

Απ:Ερμηνευτικό Λεξικό Cyberότσαρκας 11 Χρόνια, 11 Μήνες πριν #745

Έκανες την έκπληξη ψηλέ παρόλο που από σένα περίμενα ότι θα παρέδιδες λευκή ηλεκτρονική κόλλα.
Το γραπτό σου είναι επιεικώς απαράδεκτο, δυσνόητο, και οι γνώσεις σου στην ανάρτηση φωτογραφιών εντός του φόρουμ, ανεπαρκείς.
Επομένως και συνυπολογίζοντας την φετινή ΑΕΚ, την χειρότερη ΑΕΚ της τελευταίας εικοσαετίας...
Τελική βαθμολογία ψηλού: 0
Έτσι για ποικιλία...
 • garavelas
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Ο τελευταίος των εξορμηστών
 • Δημοσιεύσεις: 596

Απ:Ερμηνευτικό Λεξικό Cyberότσαρκας 11 Χρόνια, 10 Μήνες πριν #748

Οντριόμπλουζα (η): Ένδυμα με ακανόνιστα σχήματα (γνωστά και ως οντριοσχήματα) που σου δίνει την εντύπωση ότι κυκλοφορεί σε μεγάλες ποσότητες, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο αξεσουάρ, συγκεκριμένου μέλους της Cyberότσαρκας, σε κάθε εξόντρηση. Είναι κάτι σαν τις φανέλες των ομάδων.

Μιλφάρα (η): Η απόλυτη φαντασίωση κάθε άρρενος εξορμηστού.
Μόλις έχει τελειώσει η εξερεύνηση κι εσύ βγαίνεις από τη σπηλιά λασπωμένος, αναμαλλιασμένος, κουρασμένος και καταϊδρωμένος, με την κοπριά μπροστά σου να μυρίζει λεβάντα και τον Κουασιμόδο να συναγωνίζεται τον Μπραντ Πιτ.
Ε, εκείνη τη στιγμή, εμφανίζεται από το πουθενά η Μιλφάρα, με ακόρεστες ερωτικές διαθέσεις (σαραντάρα κατά προτίμηση, με νούμερο σουτιέν τουλάχιστον εκατό και την Πάμελα Άντερσον να ωχριά μπροστά της - αν έχει και παρέα ακόμα καλύτερα) κι εσύ νοιώθεις για πρώτη φορά σαν να είσαι πρωταγωνιστής σε γερμανική τσόντα της δεκαετίας του 80, διαπιστώνοντας ότι ακόμα και τα κινηματογραφικά σενάρια είναι βγαλμένα μέσα από τη ζωή.
Πιθανότητες να συμβεί: καμία στο εκατομμύριο!

Ξεπατώθηκα (ρήμα): Η φωτογραφία που επισυνάπτεται παρακάτω δεν αποτελεί τεκμήριο ερμηνείας της λέξης καθότι αγαπημένοι μου συνοδοιπόροι, αυτή η λέξη δεν υπήρχε ποτέ στο λεξικό της Cyberότσαρκας παρά τα όσα αντίθετα λέγονται (οποιαδήποτε ένσταση ακολουθήσει είναι εκ του πονηρού).

Η μέθοδος του Τρισμέγιστου: Μέθοδος απόφραξης εγκλωβισμένου εξορμηστή σε στενή σπηλαιοδίοδο. Επειδή ο εγκλωβισμένος εξορμηστής δεν μπορεί λόγω θέσης να φωνάξει την πυροσβεστική για να τον απεγκλωβίσει, παίρνει βοήθεια (εννοείται χωρίς να τη ζητήσει) από τον επόμενο εξορμηστή εντός του σπηλαίου, προκειμένου να ξεκολλήσει απο την τρύπα και να συνεχιστεί ταχύτερα η εξερεύνηση και από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας που ακολουθούν. Απαραίτητο εργαλείο για την επιτυχία της μεθόδου αποτελεί ο στιβαρός μέσος δάχτυλος της δεξιάς παλάμης, του από πίσω (στην περίπτωση που την μέθοδο εφαρμόζει ο αρχηγός χρησιμοποιείται ο μέσος της αριστερής παλάμης).
Η επιτυχία της μεθόδου είναι δεδομένη και ταχύτατη ενώ η όλη διαδικασία είναι ανώδυνη και δεν διαρκεί πάνω 3 δευτερόλεπτα.

Κάνοντας τώρα σύγκριση των δύο μεθόδων (Αράπεως και Τρισμέγιστου) εντοπίζουμε μία σημαντική διαφορά.
Η μέθοδος του Τρισμέγιστου χρησιμοποιείται για την βοήθεια αυτού που εχει φρακάρει προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εξόρμηση ολόκληρης της ομάδας*, ενώ η μέθοδος του Αράπη χρησιμοποιείται για να συνετίσει αυτόν που έχει κολλήσει και να μην το ξανακάνει. Άρα, στη μια περίπτωση μιλάμε για "χείρα βοηθείας" (δάχτυλο για την ακρίβεια) και στην δεύτερη για "καρότο". Το αποτέλεσμα πάντως και των δύο μεθόδων είναι το ίδιο που είναι η τελική απόφραξη του εγκλωβισμένου.
Η επιτυχία όμως της μεθόδου που χρησιμοποιεί ο Αράπης δεν είναι δεδομένη. Αυτό εξαρτάται από τον εγκλωβισμένο και όχι από τις γνωστές, υψηλές επιδόσεις του αφρικανού. Εάν ο εξορμηστής έχει διάθεση να συνετιστεί πλήρως τότε η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει ακόμη και ώρες και η μέθοδος είναι πολύ επώδυνη (μου τα έχουν πει γι’ αυτό τα ξέρω!).
Εάν μετά από όλα αυτά κι έπειτα από την απόπειρα απόφραξης με την μέθοδο του Αράπη, ο εξορμηστής δηλώνει πρόθυμος να επαναληφθεί η εξόρμηση, τότε να βρείτε κάποιον να του πει ότι με την δεύτερη δεν γίνεσαι (ούτε και με την τρίτη), για να μην έχει τύψεις...

leksiko.jpg

* Υποσημείωση: Στην περίπτωση που στη σπηλιά σφηνώσει ο τελευταίος της παρέας, λόγω έλλειψης επομένου εξορμηστού κι επομένως και μέσου δακτύλου παλάμης, εφαρμόζεται αναγκαστικά η μέθοδος του Αράπη, ο οποίος εργάζεται και τις αργίες.

 • garavelas
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Ο τελευταίος των εξορμηστών
 • Δημοσιεύσεις: 596
 • Σελίδα:
 • 1
 • 2
 • 3
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.41 δευτερόλεπτα