Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: "Cyberότσαρκα...?"

"Cyberότσαρκα...?" 14 Χρόνια, 6 Μήνες πριν #658

Πολλές φορές έχω βρεθεί αντιμέτωπος με την ερώτηση "τι ακριβώς είναι που αυτό κάνετε;". Θα μου πείτε δεν είναι δύσκολο να απαντήσεις, άλλωστε ολόκληρο About έχει μέσα η σελίδα...
Κι όμως οι δυσκολίες στο να εξηγήσεις σε κάποιον τι είναι η cyberότσαρκα, πως λειτουργεί, ποιοι, πόσοι και γιατί ασχολούνται, τι κάνει ο καθένας, πως συνενοούμαστε, ποιος πληρώνει, ποιος μας καθοδηγεί κλπ είναι πολύ μεγάλες. Θα προσπαθήσω να παραθέσω κάποιους από τους προβληματισμούς μου πάνω σε αυτό το θέμα:
- Αρχικά να επισημάνω ότι όταν την ερώτηση απευθύνει άτομο κάπως πιο μεγάλης ηλικίας που δεν γνωρίζει από ίντερνετ, τότε το παιχνίδι του να απαντήσεις σωστά το έχεις χάσει από την αρχή! Περιοριζόμαστε σε μία απλή συμβιβαστική απάντηση του τύπου ότι "αγαπάμε την φύση" ή κάτι τέτοιο πρόχειρο. Και έχω την αίσθηση πως όταν ένας ηλικιωμένος μας ακούει να του εξηγούμε, από μέσα του, σκέφτεται "στάνταρ για λίρες ψάχνουν!".
- Παραλληλισμός και συσχέτιση. Εδώ τα πράγματα είναι δύσκολα. Αν προσπαθήσεις να παρομοιάσεις την cyberότσαρκα με κάτι άλλο που ήδη υπάρχει και είναι ευρέως γνωστό είναι σίγουρο ότι θα αποτύχεις. Δεν είμαστε ειδικοί σε τίποτα... Ασχολούμαστε -ερασιτεχνικά πάντα- από σπηλαιολογία, πεζοπορία και αρχαιολογία μέχρι web design και δημοσιογραφία. Παρόλο που στην πραγματικότητα είμαστε μηχανικοί, οικονομολόγοι, τεχνικοί κλπ. Αρά τι..; Δεν είμαστε τίποτα! Μία παρέα νέων που από εκεί και πέρα δεν μπορεί να πάρει κάποιον άλλο χαρακτηρισμό εκτός από το "ανήσυχη".
- Λειτουργεία της ομάδας. Η συζήτηση φτάνει συχνά σε αυτό το σημείο. Πως λειτουργεί η cyberότσαρκα, έξω αλλά και μέσα. Πως συνεννοούμαστε, ποιος μας ενημερώνει, ποιος μας κατευθύνει. Η απάντηση είναι πως όλα είναι φλου! Κανείς δεν είναι πάνω από κεφάλι κανενός και όλα είναι αυθόρμητα. Ίσως είναι δύσκολο για τρίτους να το καταλάβουν αλλά σκεφτείτε πως είμαστε παρέα άρα όλα συμβαίνουν αυθόρμητα από το μεράκι και τον παρορμητισμό.
- Οικονομική πόροι και στήριξη από τρίτους. Σε καμία περίπτωση. Κανείς από κανέναν και για κανέναν λόγο. Από καμία τοπική αρχή, από κανένα κόμμα, από κανένα ξενοδοχείο, τουριστική επιχείρηση ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να σκεφτεί κάποιος επισκέπτης της σελίδας. Και αν ποτέ μας βοηθήσει κάποιος θα γίνει φανερά και θα το ξέρουνε όλοι. Ουσιαστικά και πάλι ισχύει το ίδιο με πριν. Όσο περιέργο και αν φαίνεται αν το ζήσεις δεν είναι καθόλου. Όλα τα κάνουμε μόνοι μας από παρορμητισμό και μεράκι. Ο καθένας αναλαμβάνει τα προσωπικά του έξοδα και προσφέρει ότι βοήθεια μπορεί (από να πάρει το αυτοκίνητο του μέχρι να ασχοληθεί με την συγγραφή ενός άρθρου). Οι βόλτες είναι το χόμπυ μας και η ιστοσελίδα είναι αφορμή για να συνεχίζουμε τις βόλτες και να μην βαριόμαστε...

Σίγουρα θα μου έρθουν και άλλα πράγματα στο μυαλό για τις δυσκολίες στην απάντηση των ερωτημάτων ενός τρίτου για το "τι" και "πως" με την cyberότσαρκα. Θα χαιρόμουν αν έβλεπα εδώ στο φόρουμ γνώμες και απορίες...
Και αν προκύψει κάτι καλό σε αυτό το τόπικ προτείνω να ενσωματώσουμε και λινκ, για εδώ, στο About.

ΥΓ Δεν κάνουμε τίποτα το τόσο ιδιαίτερο ή σοβαρό για να το φιλοσοφήσουμε ή για να μας βάλουν στις wikipedies. Σε καμία περίπτωση, άλλωστε ότι κάνουμε το κάνουμε επειδή μας ευχαριστεί και αν δεν μας ευχαριστούσε δεν θα το κάναμε. Καλοπερασάκηδες είμαστε ουσιαστικά!
Και το λέω αυτό επειδή μπορεί το ποστ μου να παρεξηγηθεί και να το πάρει κάποιος ως αλλαζονεία. Απλά έγραψα δυο χαζομάρες που σκέφτηκα επειδή τις τελευταίες μέρες στριμώχτηκα 2-3 φορές και δεν μπορούσα να δώσω σαφείς απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την cyberότσαρκα. Το ποστ αυτό στην ουσία είναι απλώς "συζήτηση να γίνεται"....
  • toulias
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
  • Δημοσιεύσεις: 243
ΑΘ10

Απ:"Cyberότσαρκα...?"​; 14 Χρόνια, 3 Μήνες πριν #717

Αναρωτηθήκατε ποτέ, με ποια κριτήρια δουλεύουν οι μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο;
Τι ρόλο παίζουνε τα bots των εταιριών που σκανάρουν τις σελίδες και ποιες είναι οι λέξεις κλειδιά μέσα σε κάποιο κείμενο, που έχουν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό ενός δικτυακού τόπου, μέσα από το google ή το yahoo; Πόσες φορές δεν εμφανίστηκαν στα αποτελέσματα της δικής σας αναζήτησης, σελίδες, οι οποίες φαινομενικά, δεν είχαν καμία σχέση με τη φράση κλειδί; Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο το πως λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης. Επειδή δεν υπάρχει το ανθρώπινο ένστικτο στη διαλογή των αποτελεσμάτων, μερικές φορές καταλήγεις σε εντελώς άσχετες τοποθεσίες από αυτή που ψάχνεις. Είναι κάτι που το έχουμε διαπιστώσει όλοι όσοι ασχολούμαστε με το διαδίκτυο, πολλές φορές.
Δεν θα αναλύσουμε όμως εδώ το θέμα. Δεν το γνωρίζουμε και προσωπικά, για να απαντήσω και στην αρχική μου ερώτηση, δεν αναρωτήθηκα ποτέ μου κάτι τέτοιο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την ανάποδη για να μπούμε σε μια σειρά...

Παρακάτω, θα σας παραθέσω μερικές από τις φράσεις - κλειδιά που χρησιμοποίησαν κάποιοι συνάδελφοι χρήστες του διαδικτύου, σε κάποια άγνωστη αναζήτησή τους, και οι γνωστές μηχανές, ανάμεσα στα υπόλοιπα αποτελέσματα, πρότειναν και κάποια σελίδα της Cyberότσαρκας. Οι φράσεις έχουν ληφθεί από το επίσημο αρχείο των στατιστικών που διατηρεί η Cyberότσαρκα, και δόθηκαν έπειτα από γραπτή αίτηση που κατέθεσα και προφορική άδεια του Toulia (στον παρακάτω πίνακα, οι 10 πρώτες φράσεις - κλειδιά για τον μήνα Νοέμβριο).

stats.jpg

Κάποιες φράσεις έχουνε σχέση με τη Cyberότσαρκα και κάποιες όχι. Η επιλογή τους έγινε ανάμεσα από εκατοντάδες άλλες (αναγράφεται και ο μήνας της αναζήτησης) και το δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Σημείωσα απλώς κάποιες που μου φάνηκαν λίγο πιο ιδιαίτερες σε σχέση με τις υπόλοιπες που πρόλαβα και είδα. Οι φράσεις είναι αυτούσιες, χωρίς καμία επεξεργασία. Η αλήθεια είναι ότι μπήκα στον πειρασμό να σχολιάσω μερικές από αυτές αλλά δεν θα το κάνω, καθώς ο καθένας μπορεί να κάνει τις δικές του, διαφορετικές σκέψεις για το τι μπορεί να έψαχνε αυτός που έγραψε την φράση στη μπάρα της αναζήτησης. Στο διαδίκτυο, δυστυχώς ή ευτυχώς (διαλέγετε και παίρνετε), τίποτα δεν μένει κρυφό ή τουλάχιστον δεν διαγράφεται. Τα πάντα βρίσκονται κάπου καταχωρημένα, μέχρι τη στιγμή που κάποιος θα τα ξεσκονίσει. Αν στις παρακάτω φράσεις-κλειδιά, αναγνωρίσει κάποιος τη δική του αναζήτηση να επικοινωνήσει άμεσα με την σελίδα μας.

Έχουμε και λέμε λοιπόν...

Φράσεις-κλειδιά αναζητήσεων:

Jan 09
Ciberotsarka
ειναι απαραιτητο να υπαρχουν τοσο περιτεχνα αντικειμενα?

Feb09
Zisaras
τι συμβαίνει σε χαμηλό φωτισμό
Αρχαία Μηχανήματα φωτογραφίες
ΠΑΡΟΜΟΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑΓΙΑ

Mar09
www.σπανια φυτα της Ελλαδας.gr
δρακοσ κομπρεσερ

Apr09
παλιές φωτογραφίες με παιδιά να παίζουν
γκομενες στην καστορια

May09
ομορφοκκλησια χοργιο
ανιχνευτες φαντασματων

Jun09
Neolaiamast
η τρύπα του αράπη
πωσ να φτιαξεις ενα στοιχειωμένο σπίτι
ανεξήγητοι κήποι
man vs wild το εχει κανεις?

Jul09
παρατηρω τους Θεσσαλονικεις
ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΜΠΕΤΟΝΙΕΡΑ

Aug09
Saederotsarka
ξεχασμενο χωριο μια ωρα απο τη θεσσαλονικη
Τσοπαναραίοι .gr
κάρφωσε το Σατανά

Sep09
Ποια ειναι η καλύτερη ιστοσελίδα για χωριό
Seyperotsarka
forumγια το dibate
ξεκιναμε για φλωρινα
rouxa xeimonas 2009-2010
εξηνταπέντε βόδια

Oct09
περπατουρα απο ποτε?

Nov09
www.σπιλια του δρακου.gr
kazanaki kastorias
χρυσοθήρεσ σε σπηλαια
ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΠΛΕ ΔΡΑΚΩΝ
φωτογραφίες απο το χωριό μου


Αυτά και άλλα πολλά που μελλοντικά ίσως τα δούμε κι αυτά μέσα στο φόρουμ. Συγκέντρωσα και μερικές δικές μου απορίες που μου γεννήθηκαν από τις παραπάνω φράσεις – κλειδιά:

Τι σχέση μπορεί να έχει ένας δράκος με ένα κομπρεσέρ;
Υπάρχουν πράγματι ανιχνευτές φαντασμάτων, και αν ναι, πόσο κοστίζουν;
Από τι υλικά κατασκευάζεται ένα στοιχειωμένο σπίτι;
Τι διαφορά έχει ένας ανεξήγητος κήπος με έναν κήπο ξηγημένο;
Ποιος κάρφωσε τον σατανά και γιατί;
Τι το ιδιαίτερο έχουν οι Θεσσαλονικείς και παρατηρώ αποκλειστικά αυτούς;
Πόσα decibel παράγει μία μπετονιέρα;
Τι θα φορεθεί φέτος στη Cyberότσαρκα;
Πόσες γκόμενες έχει η Καστοριά; Εξηνταπέντε ή περισσότερες;
Σε τι χρώματα διατίθενται οι δράκοι;
Ποια είναι τελικά η καλύτερη ιστοσελίδα για το χωριό μου;

Είμαι περίεργος να δω τι αποτελέσματα θα μου βγάλει το Google, όταν κάνω αναζήτηση χρησιμοποιώντας τις παραπάνω απορίες. Αναρωτιέμαι επίσης, τι θα απαντούσαν οι μηχανές αναζήτησης αν διέθεταν στόμα κι έδιναν τις απαντήσεις προφορικά.
Τα αποτελέσματα σύντομα.

ΥΓ1. Αρχηγέ, αν σου χάλασα το θέμα μπορείς να με μπανάρεις. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια και μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά.
ΥΓ2. Cyberότσαρκα – Τα μυστικά του ιστοτόπου μας! Όλα στη φόρα...
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ο τελευταίος των εξορμηστών
  • Δημοσιεύσεις: 596

Απ:"Cyberότσαρκα...?"​; 14 Χρόνια, 3 Μήνες πριν #719

Όταν το διάβασα πρώτη φορά έπεσα από τα γέλια από το κρεβάτι και ξύπνησα και κόσμο!!!
"ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΜΠΕΤΟΝΙΕΡΑ" χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!
Εμείς στην Cyberότσαρκα όπου και να πάμε έχουμε πάντα μια μπετονιέρα μαζί μας και ο κόσμος μας κάνει παράπονα για την φασαρία που κάνουμε... χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.
Πως μπορεί να έχει σχέση με την σελίδα δεν μπορώ να καταλάβω.
Ούτε καν στο φόρουμ δεν το έχουμε γράψει...
Ρε Garavelas μήπως το έγραψες πουθενά και δεν το πήρα χαμπάρι;
  • Nio
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
  • STARTER!
  • Δημοσιεύσεις: 265
Δείξε μου τις τσάρκες σου...
...να σου πω ποιος είσαι!

Απ:"Cyberότσαρκα...?"​; 14 Χρόνια, 3 Μήνες πριν #733

Μάιος 2007: Μπήκε στην θερμοκοιτίδα


Νοέμβριος 2008:
Άρχισε να μπουσουλάει


Δεκέμβριος 2009:
Ανέβηκε στην περπατούρα


Δεκέμβριος 2010:
???




Θα περπατήσει άραγε;
  • toulias
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
  • Δημοσιεύσεις: 243
ΑΘ10

Απ:"Cyberότσαρκα...?"​; 14 Χρόνια πριν #853

Ο κύριος Λεωνίδας Εκιντζόγλου, επικοινωνιολόγος, είχε γράψει κάποτε στην στήλη του (εφημερίδα Καστοριανή Εστία) αναφορικά με το cyberotsarka.gr :

"...είναι ως 'έκφραση' πέρα για πέρα αυθεντικό χωρίς την φιλοδοξία να λειτουργήσει ως 'οδηγός' του οποιουδήποτε και χωρίς να δίνει δεκάρα τσακιστή για το αν θα προκαλέσει ή όχι το ενδιαφέρον των επισκεπτών του."

Τότε είχαμε σπεύσει να παρατηρήσουμε πως ο κύριος Εκιντζόγλου προσέγγισε την cyberότσαρκα πιο εύστοχα απ'ότι το κάναμε ακόμα και εμείς οι ίδιοι...
  • toulias
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
  • Δημοσιεύσεις: 243
ΑΘ10

Απ:"Cyberότσαρκα...?"​; 14 Χρόνια πριν #856

Καλώς ή κακώς οι περισσότεροι από εμάς επιθυμούμε να έχουν ανταπόκριση αυτά με τα οποία καταπιανόμαστε. Πόσο μάλλον όταν αυτό είναι κομμάτι δικό σου, κομμάτι από τις πολύωρες συζητήσεις της παρέας, κομμάτι από τον προσωπικό σου χρόνο, κομμάτι από τις Κυριακές σου..
Καλώς ή κακώς,επίσης,όλα τα πράγματα σ' αυτήν τη ζωή περνούν περιόδους ακμής και παρακμής. Δεν ξέρω ποια φάση διανύει τώρα η cyberότσαρκα.
Εκείνο που ξέρω όμως είναι ότι ελάχιστη σημασία έχει αυτό.
Εκείνο που πρωτεύει είναι να συνεχίσει να παραμένει κομμάτι δικό σου, κομμάτι από τις πολύωρες συζητήσεις της παρέας, κομμάτι από τον προσωπικό σου χρόνο, κομμάτι από τις Κυριακές σου..
  • GreenEyes
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ανέβηκε στην περπατούρα
  • Δημοσιεύσεις: 51

Απ:"Cyberότσαρκα...?"​; 13 Χρόνια, 11 Μήνες πριν #882

Εγώ πάλι λέω να συνεχίσω το βιολί μου με την προσθήκη ενός φανταστικού google search που θα μπορεί να κάνει διάλογο με τον κάθε χρήστη του διαδικτύου και να συζητάει μαζί του, με αφορμή τη φράση αναζήτησης που εισαγάγει ο χρήστης στη γνωστή μπάρα. Που ξέρεις; Μπορεί μια μέρα να το δούμε κι αυτό.
Οι πιο χαρακτηριστικές φράσεις που παραθέτουμε σήμερα, εμπλούτισαν τα στατιστικά της σελίδας μας, τους μήνες από Δεκέμβριο 2009 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010.

google_search.jpg

Ακολουθεί μία τυπική καθημερινή συνομιλία του φανταστικού google search με τους αγνώστους χρήστες του διαδικτύου – αναζητητές...

- Άγνωστος χρήστης: αποτομα φαντασματα
- Google: Επειδή αυτά μου τελείωσαν μήπως θες μερικά φαντάσματα, έτσι, λίγο πιο ομαλά; Αν δεν σου κάνουν αυτά, έχω μερικούς ανεξήγητους κήπους από παλιότερη αναζήτηση.
- Άγνωστος χρήστης: μάντης αυτός που καθάριζε σκεύη
- Google: Όντως, μεγάλος μάντης! Εκεί που καθάριζε τα σκεύη έριχνε και δυο μαντεψιές. Σε μεγάλη ρέντα μπορούσε και περισσότερες.
- Άγνωστος χρήστης: πως λειτουργούν οι λιμναίοι οικισμοί
- Google: Καταρχάς χρειάζεσαι μια λίμνη. Έπειτα, καλό θα είναι να βρεις υλικά για να χτίσεις τον οικισμό και στη συνέχεια θα πρέπει να πείσεις κάποιους να έρθουν να μείνουν στα σπίτια που τους έφτιαξες. Αφού καταφέρεις όλα τα παραπάνω, ο λιμναίος οικισμός παίρνει μπρος αυτόματα και λειτουργεί από μόνος του κι εσύ μπορείς να αρχίσεις να πηγαίνεις για ψάρεμα, να βοηθάς τον γείτονα να φτιάξει τα δίχτυα του, να φυτεύεις ραπανάκια στον βάλτο, να καθαρίζεις κροκόδειλους κ.α.. Με μία λέξη LakeVille...
- Άγνωστος χρήστης: ανακαινίσεις darko
- Google: Ωωωωωωωωω... μη με βάζεις τώρα να ψάχνω τέτοια πράματα... Θα βρούμε κανά μπελά... Άστο σου λέω...
- Άγνωστος χρήστης: ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ
- Google: Ιούλιος και Αύγουστος αναμφίβολα... Οι παραλίες γεμάτες με καλλίγραμες ηλιοκαμμένες γυμνόστηθες Ρουμάνες, τα μπαρ 24 ώρες τη μουσική στη διαπασών με το αλκοόλ να ρέει ασταμάτητα, στρινγκάκια να λικνίζονται μέσα στο ποτήρι σου και τους καλόγερους με την παρουσία τους να δίνουν έναν ξεχωριστό τόνο στις διακοπές σου...
- Άγνωστος χρήστης: ποιοσ ειναι ο γιοσ του αγαμεμνονα
- Google: Μισό λέπτό να τον φωνάξω να ρωτήσεις τον ίδιο.... Αγαμέμνωωωων.... Εεε Αγαμέμνων! Έλα ρε σε ζητάνε...
(Έρχεται ο Αγαμέμνων)
- Αγαμέμνων: Εμπρός!
- Άγνωστος χρήστης: Έλα ρε τι λέει; Καλά;
- Αγαμέμνων: Ε ας τα λέμε...
- Άγνωστος χρήστης: Δε μου λες... Ο γιος σου ποιος είναι;
- Αγαμέμνων: Για περίμενε... Δες εδώ λίγο...
- Άγνωστος χρήστης: Για μισό...
(πατάει το λινκ)
- Άγνωστος χρήστης: Εντάξει το βρήκα! Ευχαριστώ ρε...
- Αγαμέμνων: Έλα τίποτα... Τα λέμε!
- Επόμενος Άγνωστος χρήστης: κορωμιλια καστοργιας
- Google: Nio; Εσύ είσαι ρε;
- Άγνωστος χρήστης: εφτά παιδάκια μπαίνουν στη σπηλιά
- Google: Κάτσε... Κάτι μου θυμίζει αυτό... Είναι αυτό με τον κακό λύκο που έφαγε τα έξι κι όταν γύρισε η μαμά κατσίκα βρήκε μόνο το ένα;
- Άγνωστος χρήστης: τι μας λένε για τους ανθρώπους που έζησαν sto δισπήλιο;
- Google: Κάτσε να τους φωνάξω κι αυτούς να σου πουν οι ίδιοι... Ε εσείς... Ελάτε ρε... Κάποιος ρωτάει τι τους λέτε για τους ανθρώπους που έζησαν sto δισπηλιό... Τι να του πω; Να πάρει αργότερα; Εντάξει! Ναι με ακούτε; Λένε να πάρετε λίγο αργότερα γιατί τώρα δέρνουν μαζί με τον Αγαμέμνονα τον κακό λύκο.
- Άγνωστος χρήστης: ΕΜΕΝΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΒΡΑΧΟΥΣ
- Google: Έμενε μόνος του ή είχε και παρέα; Παραδίπλα τι είχε; Πρόσεξε... Είναι σημαντικό αυτό το στοιχείο...
- Άγνωστος χρήστης: τι να δουμε στη λιμνη βολβη
- Google: Μπορείτε να δείτε βαρκούλες να αρμενίζουν, κυματάκια να πάφλονται, βατραχάκια να πλατσουρίζουν, μπίμπες να επιδίδονται στο αγαπημενο τους κυνηγητό κι αν είστε τυχεροί ίσως δείτε και ψαράκια να κολυμπάνε, μιας που ακόμη κι αυτά τείνουν να εξαφανιστούν από τη λίμνη...
- Άγνωστος χρήστης: μπήκαμε στον χειμώνα
- Google: Τι ώρα;
Άγνωστος χρήστης: πλανα απο την εξοδο τησ μενεγακη στη δουλεια σημερα
- Google: Καλά... Η Μενεγάκη όταν έχει έξοδο, στη δουλειά βγαίνει; Μήπως να σου δώσω λίγο Τζούλια που την έχω και σε ποσότητα. Φοβάμαι ότι θα μου ξεμείνει. Έλα στη μισή τιμή την έχω.
- Άγνωστος χρήστης: πρέπει να γίνει προϊστορικό μουσείο
- Google: Είναι όμως ώριμες οι συνθήκες για κάτι τέτοιο; Οι διεθνείς αγορές είναι σε ύφεση και τα spread ανεβαίνουν κάθε μέρα περισσότερο. Ίσως βιαζόμαστε λίγο. Εγώ λέω να το ξανασκεφτούμε...
- Άγνωστος χρήστης: από πότε χρονολογούμε προ Χριστού και μετά Χριστόν
- Google: Η αναζήτηση μου δεν εντόπισε κάποιο έγγραφο. Βεβαιώσου ότι η ορθογραφία όλων των λέξεων είναι σωστή και δοκίμασε πιο γενικές λέξεις κλειδιά, όπως π.χ. τρόμπας.
- Άγνωστος χρήστης: ψάχνω για δουλειά στην Καστοριά
- Google: Στην ουρά με τους υπόλοιπους...
- Άγνωστος χρήστης: stoles toulia
- Google: Τι ακριβώς ψάχνεις; Έχω στολές toulia για καταρράκτες, στολές toulia για σπηλιές, και σε πολύ καλή τιμή τις ειδικές στολές toulia για τα όντρια, τις γνωστές οντριόμπλουζες δηλαδή, που διαφημίζονται και στη Cyberότσαρκα.
- Άγνωστος χρήστης: forum για το στρατοπεδο στο αργος ορεστικο
- Google: Α καλά... Τι είναι αυτοί ρε; Να δω τι άλλο θα μου ζητήσουνε... Που τους βρήκα; Άρχισα να νευριάζω τώρα...
- Άγνωστος χρήστης: κιουπια πηλινα που θα βρω
- Google: Ρε που μπλέξαμεεεε; Ο ένας θέλει απότομα φαντάσματα, ο άλλος ψάχνει στολές toulia, κάποιος μέσα στον Απρίλιο μου ζήτησε νιπτήρα τριγωνικό... Στο Lidl νομίζουν ότι ήρθαν;
- Άγνωστος χρήστης: άβατον άγιο όρος γιατί
- Google: Γιατί έτσι γουστάρει ρε μεγάλε! Λογαριασμό θα σου δώσει;
- Άγνωστος χρήστης: ψαχνο για λιρες
- Google: Θα πάρεις τα τέτοια μου! Αϊ σιχτίρ, με σας που έμπλεξα...

ΥΓ. Τα πρόσωπα της ιστορίας μας είναι πραγματικά. Ίσως μια μέρα γίνουν και οι διάλογοι...

  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ο τελευταίος των εξορμηστών
  • Δημοσιεύσεις: 596

3 χρόνια cyberότσαρκα! 13 Χρόνια, 10 Μήνες πριν #929

Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε "Ήταν τέλη Μαΐου του 2007 όταν άρχισε να κυοφορείται η ιδέα της Cyberότσαρκας." μας λέει ο ποιητής στο άρθρο για την πρώτη cyberότσαρκα.

Ίσως το λογικό θα ήταν να κάνουμε κάποια αναδρομή, έναν απολογισμό ή κάτι...
Από την στιγμή, όμως, που η cyberότσαρκα είναι συνυφασμένη με τον ελεύθερο χρόνο των μελών της, κατά πως φαίνεται τα γενέθλια δεν θα γιορταστούν με κάποιον ιδιαίτερο τρόπο. Για άλλους οι εξεταστικές, για άλλους οι δουλειές και οι τρέχουσες υποχρεώσεις αυτήν την περίοδο έχουν μειώσει τον ελεύθερο χρόνο μας άλλα όχι την όρεξη μας για την συνέχεια.

Πρέπει να ήταν 25 Μαΐου του 2007 (αν κάνω λάθος διορθώστε με - εγώ δεν συμμετείχα στην πρώτη τσάρκα!) όταν όλα ξεκίνησαν. Γνωριστήκαμε, αλλά και ξεκινήσαμε τις τσάρκες μας, στα πλαίσια του φόρουμ τοπικής ιστοσελίδας. Οι τσάρκες μας ήταν περιστασιακές και χωρίς υπόσταση, μιας που το φόρουμ μέσα από το οποίο ξεκινήσαμε με τον καιρό εγκαταλείφθηκε. Το ενδιαφέρον μας αναθερμάνθηκε το Νοέμβριο του 2008 με την δημιουργία του μπλογκ, και μέχρι τον επόμενο μήνα είχε γίνει το μεγάλο βήμα: Μία ιστοσελίδα στην οποία μοιραζόμαστε τις περιηγήσεις μας! Το ένα και μοναδικό, ουσιαστικό όφελος, πέρα από την κοινωνικοποίηση και τις εμπειρίες, που αποκομίσαμε οι άμεσα συμμετέχοντες από τη δημιουργία και την συντήρηση του cyberotsarka.gr, είναι η αφορμή για νέες τσάρκες, η εξέλιξη του χόμπι, η σύσφιξη της παρέας, οι στόχοι για το μέλλον. Η σελίδα αποτελεί απλώς τον κινητήριο μοχλό μας και όχι τον λόγο που υφίσταται η παρέα.
Τα πρόσωπα που έχουν συμμετάσχει στην όλη προσπάθεια είναι πολλά και οι ρόλοι τους ποικίλουν. Δεν μπορώ αυτήν την στιγμή να απαριθμήσω πρόσωπα, μπορώ όμως να κάνω μία γρήγορη σκέψη και να πω με σιγουριά πως πριν από λίγα χρόνια με την συντριπτική πλειοψηφία αυτών, στο δρόμο θα έλεγα ένα "γεια" ή και τίποτα. Και αυτό ισχύει και για τον ίδιο τον πυρήνα της παρέας.
Θα μπορούσα να γράφω όλο το βράδυ αλλά θα κουράσω και θα κουραστώ οπότε ας το αφήσω κάπου εδώ...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ CYBEROΤΣΑΡΚΑ!
  • toulias
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
  • Δημοσιεύσεις: 243
ΑΘ10

3 χρόνια φαγούρα... 13 Χρόνια, 10 Μήνες πριν #930

Άλλος για Τσούκα τράβηξε, πήγε,
κι άλλος για Παλιοκλήσι
κι άλλος για Καστανόφυτο
λέει ν’ ανηφορίσει...

apoklisi.jpg

ΥΓ1. Έλα να ξυπνάμε! Μας πήρε πάλι ο ύπνος...
ΥΓ2. Εδώώώ!!! Θερμοπύλες...
ΥΓ3. Cyberότσαρκα... Απόκλιση στο διαδίκτυο!

  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ο τελευταίος των εξορμηστών
  • Δημοσιεύσεις: 596

Απ:"Cyberότσαρκα...?"​; 13 Χρόνια, 5 Μήνες πριν #1070

Καλημέρα σε όλους.

Βγάζω ξανά στην επιφάνεια αυτό το θέμα,που πολύ ορθά έθεσε ο φίλτατος toulias, γιατί έτυχε να βρεθώ σε μια παρέα κερδοσκόπων internetακιδων και να ερωτηθώ γιατί ασχολούμαι ακόμη με την cyberότσαρκα,αφού δεν κερδίζω χρήματα και τα έξοδα για τις εξορμήσεις,τον εξοπλισμό και τη συντήρηση της ιστοσελίδας, τα καλύπτουμε από τις τσέπες μας.Τι να απαντήσεις τώρα σε αυτούς τους τυχοδιώκτες,που νομίζουν ότι αν κάτσουν 348 ώρες συνεχόμενες μπροστά από τον υπολογιστή θα μεγαλώσει το τσουτσούνι τους,που νομίζουν πως αν κάνουν ένα ''πετυχημένο'' site θα πιάσουν τον παπά από τα αρ..ια χωρίς να χρειαστεί ποτέ να δουλέψουν.Είναι ακριβός αυτό που λέμε ''άντε να εξηγήσεις στον ξένο τι σημαίνει «καψούρα»''
Μάταια προσπάθησα με όλη τη καλή διάθεση να τους εξηγήσω ότι η cyberότσαρκα από την πρώτη μέρα που συστάθηκε σαν ομάδα μέχρι και την ώρα που μιλάμε, ουδέποτε είχε σαν απώτερο σκοπό να ''βγάλει'' χρήματα από το όλο θέμα.Η cyberότσαρκα δεν χρειάζεται να μας πληρώσει με χρήματα,μας πληρώνει καθημερινά σε είδος και για να μη γελάσετε μερικοί με τη φράση <<μας πληρώνει καθημερινά σε είδος>>, εννοώ πως η αμοιβή μας από τη cyberότσαρκα δεν μεταφράζεται σε χρήμα και κάθε φορά που ακούμε τη λέξη cyberότσαρκα τα μάτια μας να γίνονται ($)($),αλλά μεταφράζεται σε συναισθήματα(πρωτόγνωρα και μη),σε εμπειρίες,σε γεγονότα,σε εικόνες,σε ταξίδι στον χρόνο την ιστορία και τον πολιτισμό, που το μόνο κακό που μπορεί να σου κάνει είναι να σε ολοκληρώσει και να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.
Η cyberότσαρκα τους λέω λοιπόν,αν ντε και καλά που λέμε πρέπει να το δω από το δικό τους οπτικό πρίσμα, είναι σαν μια καθηγήτρια που παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα και εμείς είμαστε οι μαθητές της και την πληρώνουμε για αυτά που μας μαθαίνει, οπότε είμαστε πάτσι.
Δεν πήρα καμία απάντηση...
Είναι η διαφορά για το πως βλέπουμε ένα αντικείμενο,για παράδειγμα, από την οπτική γωνία που το βλέπει ο καθένας,στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτοί το αντικείμενο το βλέπουν σαν σκατά,ενώ αν το κοιτάξεις από τη σωστή οπτική γωνία θα δεις ότι είναι πραλίνα φουντουκιού..
Με κάνανε που λέτε τα καλόπαιδα έξω φρενών,δεν έκλεισα μάτι όλο το βράδυ συλλογιζόμενος να βρω το ''τι είναι επιτέλους η cyberότσαρκα?''
Το καλό της υπόθεσης είναι ότι κατάφερα να καταλήξω κάπου.
Η cyberότσαρκα λοιπόν μπορεί να περιγραφτεί μόνο μα μόνο με μία λέξη ,η οποία τείνει να εξαφανιστεί και από τα λεξικά:

ΦΙΛΌΤΙΜΟ

Γιατί αν δεν υπήρχε το φιλότιμο στη παρέα,δεν θα είχαμε πετύχει τίποτα απολύτως.Ο καθένας με τον τρόπο του συμβάλει να διατηρηθεί η αυθεντικότητα και να συνεχιστεί με το ίδιο πάθος η όλη προσπάθεια.
Ρώτησα τον εαυτό μου,πως θα αντιδρούσα αν βρισκόμουν στη θέση του garavela ή του toulia και έπρεπε συνέχεια να γράφω άρθρα μέσα σε ένα σχετικά στενό χρονοδιάγραμμα και δεν έβρισκα από τα άτομα την ανταπόκριση που περίμενα.Garavela στο λέω ειλικρινά στη θέση σου θα είχα κάνει αυτό που έλεγες και τώρα αντί για το post μου στις οθόνες θα έγραφε <<404 not found>>Παρόλα αυτά μη σου μπαίνουν ιδέες.
Είναι το φιλότιμο που έλεγα,αν η όλη φάση δεν στηριζόταν στο φιλότιμο τώρα δεν θα είχαμε πετύχει τίποτα.
Θα μαζευόμασταν έξω από τα λύκεια στο γνωστό μέρος όλοι με τα πόδια και θα μαλώναμε για το ποιος θα πάρει αυτοκίνητο.
Ξέφυγα λιγάκι νιώθω.

Υ.Γ garavela πήγα ΜΕΛΛΑ -ΤΕΡΛΕΓΚΑ
Υ.Γ2 το βράδυ Φρίντα
Υ.Γ3 Πρέπει να κοιμηθώ και καμια ώρα
  • Stergios
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Στέκεται όρθιος
  • Δημοσιεύσεις: 91
ΕΙΠΑ ΑΜΑΡΤΙΑ..

Απ:"Cyberότσαρκα...?"​; 13 Χρόνια, 2 Μήνες πριν #1133

καλή χρονιά παιδιά

με γεια την καινούρια εμφάνιση. Στα 'προσεχώς' βλέπω πολλά ενδιαφέροντα θέματα. Έτσι συνεχίστε γερά..

υ.γ τούλια τι βλέπω? χορηγούς? έβαλες σε εφαρμογή τις διασυνδέσεις σου? καιρός να βρεις και κανα σωστό χορηγό για τον Ηρακλή, όχι σαν τους δικούς μας τους παπα-Άραβες
  • billkos
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Στέκεται όρθιος
  • Δημοσιεύσεις: 73

Απ:"Cyberότσαρκα...?"​; 13 Χρόνια, 2 Μήνες πριν #1136

Καλή χρονιά Βασίλη...
Ευχαριστούμε!
Ναι στα "προσεχώς" έχει αρκετό καινούριο υλικό. Η ομάδα συνεχίζει δυναμικά το έργο της...
Ο Τούλιας από ότι ξέρω έχει εξεταστική και είναι λίγο δύσκολο να απαντήσει σύντομα...

Υ.Γ: Θα γίνουν κι άλλες αλλαγές στην σελίδα σιγά σιγά.
  • Nio
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
  • STARTER!
  • Δημοσιεύσεις: 265
Δείξε μου τις τσάρκες σου...
...να σου πω ποιος είσαι!

Απ:"Cyberότσαρκα...?"​; 13 Χρόνια, 2 Μήνες πριν #1145

Καλησπέρα σε όλους λοιπόν, καλή χρονιά και συγχαρητήρια στα παιδιά του τεχνικού τμήματος -είναι οι τρεις που λαλούν για να χορεύουν οι άλλοι δύο- για την πραγματικά εξαιρετική τους δουλειά!
Billkos όπως λέει και ο φίλος νίο έχω εξεταστική άρα ο Ηρακλής θα πρέπει να περιμένει λιγακί... Όχι πως έχω κατσικωθεί στο διάβασμα αλλά να λέμε την αλήθεια σου η εξεταστική στα κόβει τα φτερά. Ηρακλής σημαίνει ένας 2ώρος καφές την Κυριακή και ίντερνετ αναζήτηση για σοσ θέματα καθηγητών και 2 λεπτά cyberότσαρκα-φέισμπουκ.
Και μιας που στο τόπικ μιλάμε για cyberότσαρκα επιτρέψτε μου να κάνω ένα λάικ στην καινούριο φόρουμ της σελίδας, την καινούρια γραμματοσειρά, το καινούριο ύφος.
Ανεβάσατε κι άλλο τον πήχη παιδιά! Ας το φτάσουμε τώρα μέχρι εκεί που δεν θα αρχίσουν οι υψοφοβίες...
  • toulias
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
  • Δημοσιεύσεις: 243
ΑΘ10

Απ: "Cyberότσαρκα...?" 13 Χρόνια, 1 Μήνας πριν #1182

Βασικά έχω ξεχάσει τη σειρά κατάταξης με τους γραφικούς.
Αν θυμάμαι καλά κατατάσσομαι στην τρίτη θέση αλλά λέω σιγά σιγά να πιάσω κορυφή...

tha_ti_riksei.jpg

ΥΓ.
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ο τελευταίος των εξορμηστών
  • Δημοσιεύσεις: 596

Απ: "Cyberότσαρκα...?" 13 Χρόνια, 1 Μήνας πριν #1183

Τι θέλει να μας πει ο κύριος garavelas;;;;
Αν εσύ είσαι τρίτος, ποιοι είναι οι 2 από μπροστά σου;;;
Εμένα μου θυμίζει κάτι σε τραίνο...
  • Nio
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
  • STARTER!
  • Δημοσιεύσεις: 265
Δείξε μου τις τσάρκες σου...
...να σου πω ποιος είσαι!
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.53 δευτερόλεπτα