Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: † Αιωνία του η μνήμη †

† Αιωνία του η μνήμη † 15 Χρόνια πριν #709

Το συγκεκριμένο θέμα είναι εγγονάκι του θέματος "Κάποια πράγματα είναι ανεκτίμητα..."

Λοιπόν μπορώ να φανταστώ ότι όλοι μας σε κάποια εξόρμηση έχουμε χάσει/χαλάσει κάτι σημαντικό για εμάς ή για τους άλλους.
Θα ήταν καλό να το γράφουμε εδώ.

Εγώ έχω χάσει 2 μικρούς φακούς LED και χάλασα και ακόμα έναν που τον είχα πληρώσει ακριβαααά...

R.I.P καλοί μου ...
  • Nio
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
  • STARTER!
Δείξε μου τις τσάρκες σου...
...να σου πω ποιος είσαι!

Απ: † Αιωνία του η μνήμη † 13 Χρόνια, 2 Μήνες πριν #1293

Αν αρχίσω να γράφω για τις φωτογραφικές μηχανές που έχω χαλάσει στα πλαίσια της cyberότσαρκας, εκτός του ότι θα τραβάτε τα μουστάκια σας, το ποστ δε θα έχει τέλος!

Θέλω να σας ανακοινώσω πως τα άρβυλα που είχαν γίνει ένα με τα πόδια μου, τα άρβυλα αυτά που αν είχανε μιλιά θα είχαν τρισκαταραστεί τη cyberότσαρκα και τις ιδέες που κατεβάζαμε τα τελευταία 3 χρόνια που τις χρησιμοποιούσα, είναι πλέον οφ! Το αντίο ειπώθηκε ήδη έξω από την τελευταία κατοικία των ξεβαμένων και τρύπιων αρβυλών μου -την αποθήκη- που αντικαταστάθηκαν τις τελευταίες μέρες των εκπτώσεων από ορειβατικά (γιαλαντζί ή όχι θα δείξει) πατούμενα.

Στην ίδια εξόρμηση όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή οι αρβύλες υπήρξε άλλο ένα θύμα, οι αγνοούμενες σαγιονάρες του RG. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους σταμάτησαν όταν διαπιστώθηκε το πόσο δύσκολο ήταν να βρεθούν και να ανακτηθούν.

Μετά βέβαια από τον εντοπισμό της λευκής φανέλας στην είσοδο της σπηλιάς των νερών (η οποία να σημειώσουμε πως οικειοθελώς χάθηκε) τίποτα δεν μπορούμε να θεωρήσουμε απίθανο για το μέλλον. Η φάνελα που εντοπίσθηκε τον Ιανουάριο του 2011 (είχε εξαφανισθεί 1,5 χρόνο πριν) ήταν σε κακή κατάσταση καθώς ποτέ δεν κατάφερε να ξεπεράσει το σοκ που υπέστη λίγο πριν χαθεί μέσα στο δάσος....

ΥΓ έφυγε στο μόνο για μέλη το τόπικ...!
  • toulias
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
ΑΘ10

Απ: † Αιωνία τους η μνήμη † 11 Χρόνια, 3 Μήνες πριν #1691

Η λίστα με τα χαμένα και τα χαλασμένα αντικείμενα, τελειωμό δεν θα είχε αν τα απαριθμούσαμε όλα εδώ μέσα… Κάποια όμως είχαν ξεχωριστή αξία για πολλούς λόγους.
Σήμερα λοιπόν, ανακατεύοντας κάποια συρτάρια, εντόπισα τον Χάρη και τον Πάνο, τις δύο αγαπημένες μου φωτογραφικές μηχανές που με συντρόφευσαν σε δεκάδες εξορμήσεις για μία περίπου τριετία και έπαψαν να λειτουργούν πέρσι τέτοιο καιρό.

xaris_panos.jpg

Υπήρξε μακρά η περίοδος που κουβαλούσα ταυτόχρονα τις δύο αυτές μηχανές μαζί μου (ποτέ δεν κατάλαβα γιατί συνέβαινε) και η μία συμπλήρωνε την άλλη. Ήταν αχώριστες και σαν να ήταν συνεννοημένες έπαψαν να λειτουργούν την ίδια εποχή. Όφειλα λοιπόν, να τους κάνω ένα μικρό μνημόσυνο. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση…

Ο Χάρης και ο Πάνος, που κάποια στιγμή θα μπουν κι αυτοί στο μουσείο της cyberότσαρκας, δεν είχαν ευτυχώς την ίδια τύχη με την παρθενική φωτομηχανή που εξόντωσα στις εξορμήσεις και το ιστορικό της οποίας ποστάρω εδώ μέσα, από άλλο θέμα, για να μπει κι αυτή στο πάνθεον της σελίδας…

garavelas πριν από 3 χρόνια και 10 μήνες στο «Κάποια πράγματα είναι ανεκτίμητα…», έγραψε:
Παλιοκλήσι, Αμπελόκηποι, Πετροπουλάκι, Καστανόφυτο, Ζηκόβιστα, Λεύκη, Παταράγκος, Σπήλαια, Χαλάρα, Λάγκα, Άργος Ορεστικό, Κρανιώνα, Γέρμας, Τσούκα, Νίκη, Ομορφοκκλησιά, Κορομηλιά, Βέλος, Ζευγοστάσιο, Χάρος, Δισπηλιό, Ασπροκκλησιά, Λιβαδοτόπι, Γιαννοχώρι, Μονόπυλο, Τρίλοφος, Ψαλίδα, Μεταμόρφωση, Βενέτικος, Δαμασκηνιά, Χαραυγή, Όντρια, Τσιρίλοβο, Δραγασιά, Ζάβορδα, Θεσσαλονίκη, Ζέρμα, Παραβέλα, Ποριά, Καστοριά, Μελάς, Πισοδέρι, Νεστόριο, Κοτύλη, Λούντοβο, Μαύροβο… και, και, και...

aiwnia_i_mnimi.png

Ας όψεται το σπήλαιο των νερών στο Καστανόφυτο που της κόλλησε πνευμονία...
Από εκείνη την καταραμένη εξόρμηση ξεκίνησαν τα προβλήματα υγείας!
Κι όπως λέει ο σοφός λαός, ενός κακού μύρια έ(ρ)πονται...
Το τελευταίο κακό από τα μύρια που ακολούθησαν, την βρήκε σε γνωστό μπαρ της περιοχής όταν κι έκανε ελεύθερη πτώση από τα χέρια ενός αδέξιου χειριστή, ο οποίος όπως αποδείχτηκε αργότερα από την ΕΔΕ που διέταξε ο Τούλιας, δεν διέθετε δίπλωμα φωτογράφησης.
Η πολυταξιδεμένη και πολυαγαπημένη μου φωτογραφική μηχανή, άφησε την τελευταία της ψηφιακή πνοή στα χέρια μου, εντός του ασθενοφόρου, κατά την μεταφοράς της, στο Κέντρο Υγείας.
Η νεκροψία που ακολούθησε, έδειξε ότι, εκτός από κακώσεις στο κλείστρο, καταρράκτη Σπηλαίων στους φακούς αλλά και οστεοπόρωση στα ελατήρια από την συσσωρευμένη υγρασία (είπαμε, ας όψεται το Καστανόφυτο), η μηχανή υπέφερε για καιρό από στραβισμό οθόνης, υπέρταση μπαταρίας, έπασχε από χρόνια ανεπάρκεια απόσβεσης κραδασμών (κοινώς φωτοπάρκινσον), είχε υποστεί εξάρθρωση άνω προσοφθαλμίου, ενώ οι ιστοκαλωδιακές εξετάσεις έδειξαν ότι λίγες ημέρες πριν το μοιραίο, είχε ταλαιπωρηθεί κι από την γρίπη των pixel.
Τα πολλαπλά και εντελώς επιπόλαια, εγκεφαλικά τραύματα που προστέθηκαν στην ήδη κλονισμένη υγείας της, από την βουτιά που έκανε ανάμεσα σε καφέδες, μπυρόνια και σκαμπώ, της προκάλεσαν μη αναστρέψιμη εγκεφαλική αιμορραγία και την οδήγησαν τελικά, στον ψηφιακό θάνατο...

Αργότερα, όταν και συνήλθα από την απώλεια, προσπάθησα να την δώσω, έστω και πεθαμένη, και να πάρω καινούργια με πριμοδότηση, όμως η κυβέρνηση Τούλια κατήργησε την απόσυρση παλαιών φωτομηχανών, μία ημέρα πριν καταθέσω τα χαρτιά μου μαζί με το πτώμα, στα γραφεία της Cyberότσαρκας.

Τελικά, έμειναν μόνον τα λείψανά της μηχανής, να μου θυμίζουν το ένδοξο και κοσμογυρισμένο παρελθόν της. Θα τη θυμάμαι πάντα!
Αιωνία της η μνήμη...

ΥΓ3. Στο μουσείο της Cyberότσαρκας, που πρόκειται να χρηματοδοτηθεί σύντομα από το 238468ο ΚΠΣ, τα λείψανα της μηχανής, θα τοποθετηθούν σε χρυσή αεροστεγή λάρνακα, σε θέση περιωπής στην είσοδο του μουσείου, κατόπιν εσωτερικής εντολής του συντονιστικού οργάνου της ομάδος.
ΥΓ2. Στη σπηλιά του δράκου; Όχι, δεν μπήκε! Ο δράκος αποδεικνύεται καλύτερος φύλακας κι από τον μυθικό Κέρβερο. Έναν περίπου χρόνο μετά την αποπεράτωση των εργασιών κι ακόμα δεν έχει επιτρέψει άνθρωπο να πλησιάσει στη σπηλιά....
ΥΓ1. Η κυβέρνηση Τούλια όμως, δεν σταμάτησε μόνο στην κατάργηση της απόσυρσης των παλαιών φωτομηχανών. Αφού τελικά πήρα νέα μηχανή, με πρόγραμμα φωτογραφικής εμπειρίας stage αυτή τη φορά, καθώς τα οικονομικά έχουν στενέψει, βγήκε λίγες μέρες μετά (σ.σ. εννοείται και πάλι η κυβέρνηση του ανεκδιήγητου Τούλια) κι αποφάσισε να καταργήσει και τα stage, βγάζοντας στο δρόμο, όχι μόνο τη δική μου καινούργια μηχανή (που στο κάτω κάτω αυτή είναι και η δουλειά της), αλλά και τις μηχανές συντρόφων-οδοιπόρων, οι οποίες εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των εξορμήσεών μας... Έλεος ρε Τούλια!

ΥΓ0. Καληνύχτα...

ΥΓ(-1). Με τα κατσάβραχα που έχουμε πιάσει τον τελευταίο καιρό, βλέπω σύντομα να μπαίνει εδώ μέσα και το vitara… Σνιφ…
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ο τελευταίος των εξορμηστών
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.18 δευτερόλεπτα