Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι
 • Σελίδα:
 • 1

ΘΕΜΑ: Το πάνθεον των αποτυχημένων εξορμήσεων...

Το πάνθεον των αποτυχημένων εξορμήσεων... 11 Χρόνια, 6 Μήνες πριν #931

Όλα καλά κι όλα ωραία λοιπόν με τις εξορμήσεις.
Κάθε βδομάδα και μια νέα εξόρμηση κι ένα νέο θέμα στην αρχική.
Πότε τσάρκα, πότε κάτι σαν τσάρκα κι όλα κυλάνε ρολόι...
Δεν ήταν λίγες οι φορές που βρήκαμε περισσότερα από αυτά που ψάχναμε αλλά δεν ήταν και λίγες εκείνες οι φορές που πολύ απλά, δεν βρήκαμε τίποτα...
Από που να αρχίσω και που να τελειώσω;

Από τη σπηλιά του Κωστάκη;
Μέχρι να βρούμε την πιο στοιχειωμένη τρύπα στα στέκια της Cyberότσαρκας κι αφού επιστρατεύσαμε θηρία, μπρατσαράδες, αεροπλάνα και βαπόρια κι όλους τους φίλους τους καλούς, τα πόδια μας βγάλανε κάλους, κοντέψαμε να πολιτογραφηθούμε Ζωνίτες κι ο Πέτρος άρχιζε τα τηλέφωνα κάθε δεύτερο Σάββατο που δεν μας έβλεπε πάνω στο βουνό.

Να θυμηθώ την Μαλαπέστα;
Το πελώριο άνοιγμα στον βράχο προμήνυε κάτι μεγάλο...
Ήταν το κάζο που πάθαμε όταν διαπιστώσαμε ότι η τρύπα που εντοπίσαμε από χιλιόμετρα μακριά κι έπειτα από περίπου μίας ώρας δύσκολη ανάβαση, με τις γλώσσες να γλείφουν το έδαφος, διαπιστώσαμε ότι η συγκεκριμένη τρύπα δεν είχε μεγάλες διαφορές από μία τρύπα στο νερό.

Να πάω στην τελευταία εξόρμηση στην Κορομηλιά;
Μόνο ένας καλός "γνώστης" της περιοχής μας έλειπε, για να μας οδηγήσει στο αντικείμενο της έρευνάς μας και φροντίσαμε κι αυτόν να τον βρούμε άμεσα...
Μερικές φορές εμφανίζονται λες και τους κάνουμε ειδική παραγγελία απ’ το eΒay.

kostakis_fail.jpg

Υπήρχαν κι άλλες πολλές εξορμήσεις που ξεκινήσαμε με πολύ ευχάριστη διάθεση και καταλήξαμε να σιχτιρίζουμε ο ένας τον άλλο για τις "πολύ καλές και έγκυρες" πληροφορίες που είχαμε. Θα μπορούσαν όλες αυτές οι εξορμήσεις να μπούνε σε ξεχωριστή κατηγορία στην σελίδα μέσα στα αφιερώματα και να πάρουν θέση δίπλα στα χωριά φαντάσματα...

Θα μπορούσαμε επίσης να συντηρήσουμε και μία δεύτερη ιστοσελίδα του τύπου cyberotsarka.fail.gr, με τις εξορμήσεις που το μόνο που κατάφεραν να μας προσφέρουν ήταν έναν ανθυγιεινό, για μας τους παππούδες, περίπατο στο βουνό ή μία δεύτερη εκδοχή του παιχνιδιού "Ψάξε, ψάξε δεν θα το βρεις...". Κάθε βδομάδα και μία αποτυχημένη εξόρμηση όπου θα περιγράφαμε που προσπαθήσαμε να πάμε, τι δεν βρήκαμε, τι δεν είδαμε, ποιοι ήταν οι λόγοι που καταλήξαμε να πίνουμε καφέδες σε κάποια απότομη πλαγιά ή σε κάποια ξεχασμένη πλατεία...

ΥΓ. Ακόμα όμως κι αυτού του είδους οι περιπλανήσεις κατέχουν ξεχωριστή θέση στη Cyberότσαρκα και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από όλες εκείνες τις περιπτώσεις που πραγματικά νοιώσαμε πολύ όμορφα που φτάσαμε κάπου, όπου σπάνια πατάει ανθρώπινο πόδι. Πάνω απ’ όλα ήταν και παραμένει η παρέα, άσχετα από τα πρόσωπα που κάθε φορά την απαρτίζουν...
 • garavelas
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Ο τελευταίος των εξορμηστών
 • Δημοσιεύσεις: 596

Απ:Το πάνθεον των αποτυχημένων εξορμήσεων... 11 Χρόνια, 6 Μήνες πριν #932

Πραγματικά garavela μου φέρνεις στο μυαλό μου απίστευτες στιγμές που γενικά μπορεί να θεωρούνταν αποτυχημένες αλλά στο τέλος πάντα κάτι είχαν να μας αφήσουν που σίγουρα με την σωστή ερμηνεία είναι πάρα πολύ γέλιο.
Και φυσικά πρώτη και καλύτερη σκέψη είναι "μπρατσαράς με το θηρίο...". Δίδαγμα, δεν πηγαίνεις με κανέναν οπουδήποτε, πριν τον ρωτήσεις αν θα σε πάρει στον γυρισμό μαζί του... Αν σου πει καλημέρα κάποιος, του ανταποδίδεις και εσύ την καλημέρα και δεν του λες ότι απέναντι στο βουνό είδα μια αρκούδα ίσα με μια αγελάδα. Οι αποτυχημένες προσπάθειες για την εύρεση της τρύπας του Κωστάκη που μπορεί να ήταν στην Μύτκα, δίπλα ή κοντά στο ζωνάρι ή στην γωνία που κάνει το βουνό, μπλά μπλά μπλά... Δίδαγμα, πρέπει να πάρεις εγγύηση από αυτόν που έχει πάει και να μπορείς να αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις πέσει σε ακόμη έναν (πολύ πετυχημένη παραγγελία του eBay) που πήγε κάααααποτε αλλά το άκουσε από τον αδερφό του θείου της γιαγιάς του και πάει λέγοντας.. Αποτυχημένες τις πρώτες 2-3 φορές αλλά μας έμαθαν να καυχιόμαστε ότι ανεβήκαμε κάθετα όλα τα Όντρια μέσα στο κατακαλόκαιρο, ότι μας έπιασε βροχή πάνω στο βουνό, με κεραυνούς να πέφτουν γύρω μας, λέγοντας τα όλα αυτά στον οποιοδήποτε πει την λέξη Όντρια, λες και κανένας άλλος δεν το έχει κάνει.
Δεν συνεχίζω άλλο γιατί δεν θα τελειώσω ποτέ και αύριο δουλεύω!!

ΥΓ: Καληνύχτα...
 • WiMax
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Άρχισε να μπουσουλάει
 • Δημοσιεύσεις: 27

Απ:Το πάνθεον των αποτυχημένων εξορμήσεων... 11 Χρόνια, 4 Μήνες πριν #996

Garavelas έγραψε:

1)
Από τη σπηλιά του Κωστάκη;
Μέχρι να βρούμε την πιο στοιχειωμένη τρύπα στα στέκια της Cyberότσαρκας κι αφού επιστρατεύσαμε θηρία, μπρατσαράδες, αεροπλάνα και βαπόρια κι όλους τους φίλους τους καλούς, τα πόδια μας βγάλανε κάλους, κοντέψαμε να πολιτογραφηθούμε Ζωνίτες κι ο Πέτρος άρχιζε τα τηλέφωνα κάθε δεύτερο Σάββατο που δεν μας έβλεπε πάνω στο βουνό.


2)
Να θυμηθώ την Μαλαπέστα;
Το πελώριο άνοιγμα στον βράχο προμήνυε κάτι μεγάλο...
Ήταν το κάζο που πάθαμε όταν διαπιστώσαμε ότι η τρύπα που εντοπίσαμε από χιλιόμετρα μακριά κι έπειτα από περίπου μίας ώρας δύσκολη ανάβαση, με τις γλώσσες να γλείφουν το έδαφος, διαπιστώσαμε ότι η συγκεκριμένη τρύπα δεν είχε μεγάλες διαφορές από μία τρύπα στο νερό.


Εδώ να μου επιτραπεί να κάνω ένα μικρό διαχωρισμό από αποτυχία σε αποτυχία.
Από το Νο1 του garavela εύκολα καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως ο άνθρακας μπορεί να είναι η πληροφορία που έχουμε ή και ο τρόπος δράσης μας σε αντίθεση με το Νο2 όπου ο άνθρακας είναι ο ίδιος θησαυρός! Άρα μπορούμε να θέσουμε ένα βαθμό αποτυχίας εξαρτώμενο από πολλούς παράγοντες όπως η φαιά ουσία, ή καλύτερα, οι πόροι που σπαταλήθηκαν συγκριτικά με το τελικό αποτέλεσμα.

Παράδειγμα

(Αποτυχία) = (ΣπαταλημένοιΠόροι) / (Αποτέλεσμα)

Για το Νο1: (Αποτυχία) = 100.000 / 50.000 = 2 T

Για το Νο2: (Αποτυχία) = 500 / 250 = 2 Τ

Παρατηρούμε λοιπόν πως από είδος σε είδος αποτυχίας μπορεί το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο όχι λόγω ομοιοτήτων ανάμεσα σε δύο τσάρκες αλλά λόγω της συνιστώσας της αποτυχίας. Αυτό συμβαίνει διότι έχουμε κλάσμα και όχι άθροισμα.


Παράρτημα

Τ: Toule όπως λέμε Joule στην φυσική. Πρόκειται για το μέτρο του μεγέθους της αποτυχίας μίας εξόρμησης που οφείλει το όνομά του στον ανώριμο εφευρέτη του. Είναι ο λόγος των σπαταλημένων πόρων σε μία αποτυχημένη εξόρμηση ως προς το πόσο τελικά άξιζε τον κόπο. Βεβαίως και υπάρχουν υποδιαιρέσεις όπως το miliToule ή mT (Toule / 1.000) αλλά και πολλαπλάσια όπως το terraToule ή tT (Toule X 1.000) το οποίο απαντάται μονάχα σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπως πχ το να συμπέσει σε μία εξόρμηση ο ioannis με τον psilos κ.α.

Σπαταλημένοι πόροι: Πρόκειται για ένα μέγεθος εξαιρετικά δύσκολο ως προς τον προσδιορισμό του. Σχεδόν πάντα φέρει άπειρα ψηφία δεξιά της υποδιαστολής. Συνυπολογίζουμε κούραση, καφέδες, σάντουιτς, νερά, βενζίνη, διάρκεια τσάρκας, διάρκεια και ένταση προετοιμασίας, απατηλές προσδοκίες κ.α.

Αν δεν ήταν 3.45 τα χαράματα θα το τραβούσα κι άλλο το σκοινί γεμίζοντας με πολλές ακόμη άχρηστες γραμμές το φόρουμ -ευτυχώς που τουλάχιστον εδώ είναι μόνο για μέλη. Παιδιά άλλο ξεκίνησα να γράψω και η εισαγωγή που ήθελα να κάνω κατέληξε να είναι το ποστ αυτό καθεαυτό. Και σχετικά μεγάλο κιόλας! Απέτυχα...

Θα επανέλθω.
 • toulias
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
 • Δημοσιεύσεις: 243
ΑΘ10

Απ:Το πάνθεον των αποτυχημένων εξορμήσεων... 11 Χρόνια, 4 Μήνες πριν #1000

Αποτυχία-Failure: Με λίγα λόγια fail! Πάντα θα υπάρχουν αποτυχημένες εξορμήσεις...
Είναι ή δεν είναι αποτυχημένες; Μήπως ήμαστε εμείς αποτυχημένοι;;; Μήπως τις κάνουμε εμείς αποτυχημένες;;; Μήπως η περιοχή είναι αποτυχημένη;;; Μήπως είναι αποτυχία που ο Ολυμπιακός του Λίνεν πήρε τον δρόμο για τον καναπέ;;; Μήπως είναι αποτυχημένος που πήρε και τον δρόμο για το σπίτι του;;; Τυχαίο;;; Δεν νομίζω!!!!

Όχι κύριες μου.... Αποτυχία είναι οι δυνάμεις του κακού που μας περιτριγυρίζουν... Από την στιγμή που μπήκαμε στο σπήλαιο των νερών και ακουμπήσαμε τα....... των γκρι δούλων...

Υ.Γ: Ας με μαζέψει κάποιος....
 • Nio
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
 • STARTER!
 • Δημοσιεύσεις: 265
Δείξε μου τις τσάρκες σου...
...να σου πω ποιος είσαι!
 • Σελίδα:
 • 1
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.25 δευτερόλεπτα