Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Στοιχειωμένα σπίτια

Στοιχειωμένα σπίτια 16 Χρόνια, 3 Μήνες πριν #357

Κάποια μέλη της ομάδας Θεσσαλονίκης με αφορμή ένα τόπικ του φόρουμ στις "Νέες ιδέες" πήγε μία τσάρκα μέχρι την λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας στο ύψος της νομαρχίας. Εκεί βρήκαμε το στοιχειωμένο σπίτι που αναφέρεται στο τόπικ που παραθέτω παραπάνω, στον αριθμό 263.

100_2640.jpg

Το σπίτι αυτό δεν περνάει απαρατήρητο. Είναι πολύ όμορφο αλλά και πολύ περιέργο. Η αλήθεια είναι ότι νιώσαμε πολύ παράξενα στην θέα του μιας που το επισκεφθήκαμε βράδυ - έχοντας στο μυαλό μας όλα αυτά που είχαμε ακούσει για την ιστορία του. Ισως γι'αυτό πανικοβληθήκαμε όταν είδαμε κάτι να κινείται στον 2ο όροφο και όταν ακούσαμε περίεργους θορύβους από τριγύρω - μπορεί να ήταν και ιδέα μας αλλά οι δύο εκ των τριών αντιλήφθηκαν ταυτόχρονα πως κάτι υπήρχε. Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσε το ότι δεν υπήρχαν καν παράθυρα στο κτίριο - πράγμα το οποίο πιθανότατα συμβαίνει για να βλέπουν οι περιέργοι πως δεν έχει τίποτε μέσα καθώς κατά καιρούς μπαίνουν στο σπίτι τα βράδια για να δουν αν πράγματι είναι στοιχειωμένο.
Μάθαμε πως το κτίσμα έχει έρθει στην ιδιοκτησία του δήμου Θεσσαλονίκης και στο ισόγειό του λειτουργεί μία μάντρα υλικών.
  • toulias
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
ΑΘ10

Απ:Στοιχειωμένα σπίτια 16 Χρόνια, 3 Μήνες πριν #360

Για να είδατε κάτι να κινείται στον δεύτερο όροφο (που απ’ ότι βλέπω και στη φωτό είναι και το ρετιρέ του) σίγουρα κάποιο στοιχειό ήταν.
Καμιά νεράιδα ή κανάς καλικάντζαρος θα ήταν (με βάση τις διεθνείς στατιστικές της εφαρμοσμένης φαντασματοθεωρίας πόλεων).
Από την αστυφιλία δυστυχώς δεν έχουν γλιτώσει ούτε και τα φαντάσματα...
Όλα στη μπετονιέρα των τσιμεντουπόλεων ρε γαμώτο.
Οι "περίεργοι" θόρυβοι που ακούσατε από τριγύρω, ήταν προϊόν κάποιου από σας... "Πόρδου άκουσμα, σκατού μαντάτου" (ως γνωστόν) και μάλλον κάποιος από την παρέα σας, χέστηκε απ' το φόβο του, αφού πρώτα φρόντισε να σας προειδοποιήσει για το μαντάτο...
Τέλος πάντων...

Ως γνωστός φαντασματολόγος, προτείνω να με περιμένετε λίγες μέρες ωσότου κατηφορίσω στη συμπρωτεύουσα. Έχω μια δουλίτσα ή οποία τυγχάνει να είναι και κοντά στο στοιχειωμένο αυτό σπίτι. Αφού τελειώσω με την εργασία μου (πρώτα η δουλειά, μετά η διασκέδαση) θα μπούμε μέσα κι έπειτα θα αναλάβω εγώ... Αγόρασα και τις προάλλες από τη λαϊκή, μία φαντασματοπαγίδα super special. Δουλεύει με υπέρυθρες και υποκυανές ακτίνες ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας, οπότε για μεγαλύτερη ασφάλεια καλό θα είναι να εισέλθουμε πριν πέσει το σκοτάδι. Έχω και την ισοθερμική στολή με τους ανιχνευτές γκρίζων δούλων από τις εξορμήσεις στην κούφια γη που κάναμε τις προάλλες, οπότε δε μας σκιάζει τίποτα. Μια μάνικα μου λείπει που χάλασε από τον φαντασματοσυσσωρευτή αλλά κι αυτή θα την αντικαταστήσω οσονούπω.

Σε περίπτωση πάντως που δεν έχετε την υπομονή να με περιμένετε αλλά εξορμήσετε μόνοι σας, μην αντιδράσετε αν δείτε μπροστά σας κανά στοιχειό με μπλε στολή, διακριτικά στο γιακά και καπέλο να σας ρωτάει τι κάνατε εντός ξένης ιδιοκτησίας. Τα φαντάσματα από τότε που μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ιδιοκτησιακά δικαιώματα αναγνωρισμένα από το κτηματολόγιο και μπορεί να φωνάξουν το 100 για καταπάτηση ξένης περιουσίας και διατάραξη σε ώρα κοινής ησυχίας. Απλώς σηκώστε ψηλά τα χέρια και ακολουθήστε τις προσταγές του. Αν σας οδηγήσει σε όχημα που από πάνω του αναβοσβήνει φάρος μην φοβηθείτε. Δεν είναι διαστημόπλοιο, ούτε μετροπόντικας. Περιπολικό είναι.
Τσιγάρα θα σας φέρω όταν κατέβω Θεσσαλονίκη.

ΥΓ1. Αν έχει βρύση στην αυλή μην φοβηθείτε να μπείτε μέσα. Οι νεράιδες συχνάζουν κοντά σε βρύσες, οπότε αυτό που είδατε ήταν νεράιδα οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
ΥΓ2. Κάποια πράγματα, όντως δεν θα τα δεις ποτέ στο facebook αλλά και πάλι για να τα δεις, θα πρέπει να προχωρήσεις.
ΥΓ3. Με το ευρώ καλύτερα!
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ο τελευταίος των εξορμηστών

Απ:Στοιχειωμένα σπίτια 16 Χρόνια, 1 Μήνας πριν #532

Χθες είχαμε ένα μίνι-τουρ με τις ψηφιακές και τους ανιχνευτές φαντασμάτων ανά χείρας (και με το πόδι σε ετοιμότητα να πατήσει το γκάζι).
Περάσαμε μια βόλτα από την Αρετσού όπου βρήκαμε το πιο στοιχειωμένο απ'όλα τα σπίτια της Θεσσαλονίκης. Δεν ξέρω αν κάνει να πω περισσότερα, περιμένω από το επίτιμο μέλος της ομάδας Θεσσαλονίκης, κύριο garavela, να ποστάρει κάμια στοιχειωμένη φωτογραφία.
Πέρα από την πλάκα, όσο μικρή και αν είναι η πιθανότητα να υπάρχει κάτι το μεταφυσικό και το περίεργο σε κάποια σπίτια του κέντρου της Θεσσαλονίκης, τα σπίτια αυτά σε κάνουν να νιώθεις πολύ περίεργα όταν τα παρατηρείς.
Περιμένουμε να ανοίξουμε τα κιτάπια μας, μπας και βρούμε τίποτα αναλυτικότερο και πιο επίσημο για να το βγάλουμε στη φόρα.

YΓ.
images.jpg

ΥΓ2. Θύμα της φαντασματικής δραστηριότητας στα μέρη που επισκεφθήκαμε έπεσε η κάρτα μνήμης της ψηφιακής του garavela που -όλως τυχαίως!- κόλλησε...
  • toulias
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
ΑΘ10

Απ:Στοιχειωμένα σπίτια 16 Χρόνια, 1 Μήνας πριν #539

Όποιος επιθυμεί να μπω μέσα στο σπίτι για να δούμε τι παίζει, ας φροντίσει να πληρώσει από τώρα τη χρηματική εγγύηση, για να βγω έξω μετά το αυτόφωρο...

garvel_vs_spiti.jpg

Σε ότι έχει να κάνει με τη μετακίνησή μου στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, έχω να δηλώσω ότι ο κάθε οδοιπόρος ονειρεύεται μία μεγάλη μεταγραφή, σε μία μεγάλη ομάδα.
Από μικρός ήμουν οπαδός της ομάδας Θεσσαλονίκης και είχα αφίσα στο δωμάτιό μου τον karana να πολεμάει με φαντάσματα και βρυκόλακες...
Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έφτανε η μέρα, sorry η νύχτα, που θα εξορμούσαμε μαζί...
Στους συμπαίκτες της ομάδας του Άργους Ορεστικού, του Μαυροχωρίου, των Κρυών Νερών, των Σπηλαίων και του Αμπελοχωρίου που αφήνω πίσω μου, έχω να δηλώσω ότι μια μέρα θα επιστρέψω για να κλείσω την καριέρα μου, με μία εξόρμηση στο Καστανόφυτο και να κρεμάσω εκεί το πληκτρολόγιό μου (copyright by garavelas 2009).

Για τα περίεργα συμβάντα της καλαμαριώτικης εξόρμησης και την ιστορία που συνοδεύει το σπίτι των φωτογραφιών, σε επόμενο τεύχος.

ΥΓ1. Ρε σεις... εδώ δεν φοβήθηκα κοτζάμ αράπη θυμωμένο. Λέτε να φοβηθώ τον Κάσπερ;
ΥΓ2 (προς GreenEyes). Σε ένα από τα επόμενα ποστ, θα ξεκινήσω κατευθείαν με τα υστερόγραφα. Είναι κάτι που έχω κάνει στο παρελθόν, μου άρεσε, και μπαίνεις και κατευθείαν στο ζουμί...
ΥΓ3 (προς toulia). Από πότε η Καλαμαριά και η Νομαρχία της Θεσ/νίκης βρίκονται στο κέντρο αυτής; Μαθήματα αστικής γεωγραφίας επειγόντως...
ΥΓ4. Μέσα στο καλοκαίρι (εκτός μεταφυσικού απροόπτου), θα αναρτηθεί εκτενές άρθρο για τα στοιχειωμένα σπίτια της Θεσσαλονίκης.
ΥΓ5. Όσο πιο στοιχειωμένο είναι ένα σπίτι, τόσο πιο χαμηλή είναι η χρηματική αξία του μαζί με το οικόπεδο...
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Απ:Στοιχειωμένα σπίτια 16 Χρόνια, 1 Μήνας πριν #563

garavelas έγραψε:
Για τα περίεργα συμβάντα της καλαμαριώτικης εξόρμησης σε επόμενο τεύχος...

Έχουμε λοιπόν και λέμε:
Δυστυχώς, το αυτοκίνητό μας έχει ένα μικρό πρόβλημα με το ρελαντί του και όταν σβήνει, δεν γίνεται, επειδή το παρκάραμε μπροστά στο "στοιχειωμένο" σπίτι. Απο πού κι ως που τα φαντάσματα έχουν γνώσεις μηχανολογίας;
Οι φακοί, όταν τους κρατάς καλά και δεν σκάνε σαν καρπούζι στο έδαφος, δουλεύουν ρολόι και ανάβουν κανονικά...
Καμία κάρτα, καμίας φωτογραφικής μηχανής δεν κόλλησε... Κάποιοι πρέπει να αγοράσουν καινούργιο card reader.
Κάτι περίεργες σκιές σε γειτονικά σπίτια, δεν ήταν γειτονικά φαντάσματα αλλά οι ένοικοι που δικαιολογημένα απόρησαν οι άνθρωποι, ποιοι είναι αυτοί οι τρομπέτες, που μέσα στα άγρια χαράματα, έχουν μετατρέψει τη γειτονιά τους σε υπαίθριο φωτογραφικό στούντιο κι αστράφτει κάθε λίγο και λιγάκι, μέσα στην ξάστερη νύχτα...
Το ότι δεν εμφανίστηκε κανένα orb στις φωτογραφίες μας, όταν ήρθε η ώρα να δούμε τι τραβήξαμε, δεν οφείλεται σε άνωθεν παρέμβαση για παραπλάνηση και υπερβατικό εφησυχασμό αλλά στην άψογη λειτουργία της φωτομηχανής, που μία μέρα θα πάρει τη θέση του γνωστού πλέον δέντρου, στο λογότυπο της Cyberότσαρκας.
Η φωτεινή γραμμή στο κέντρο της παρακάτω φωτό, από το σπίτι στην Όλγας (από την ίδια εξόρμηση), δεν οφείλεται στην παρουσία κάποιου ξεχειλωμένου και ευθυτενούς φαντάσματος ή στην τηλεπαθητική μετακόμιση του τριγώνου των Βερμούδων στη συμπρωτεύουσα, αλλά στην ικανότητα της μηχανής να παίρνει περισσότερα δεδομένα όταν δουλεύει χωρίς φλας (κάτι σαν μείξη φωτογραφίας και βίντεο δηλαδή), συλλαμβάνοντας την κίνηση των φώτων του αυτοκινήτου, που πέρασε μπροστά από το φακό, σαν άσπρος σίφουνας azax...

stoixeiwmeno_spiti_olgas.jpg

Αν είναι στοιχειωμένα ή αστοιχείωτα κάποια σπίτια, αυτό πιστεύω, ότι οφείλεται στη ζωηρή φαντασία των ανθρώπων και στη γοητεία του αγνώστου και του παραφυσικού, που πάντα ενισχύεται, έστω και λίγο, με το στοιχείο της υπερβολής.
Η μικρή εμπειρία μου ως φαντασματολόγου, μου έχει διδάξει ότι όσο πιο παλιό φαίνεται κάποιο σπίτι, τόσο πιο "στοιχειωμένο" είναι κι αυτό μου θυμίζει έναν από τους νόμους του Μέρφυ που λέει ότι όσο πιο μακριά βρίσκεται μία είδηση, τόσο πιο μεγάλη είναι...
Αυτό στη ζωή είναι πραγματικός Νόμος, που έχει και τις εξαιρέσεις του, απλά και μόνο για να επιβεβαιώνεται. Αλλά ας μην αρχίσω εδώ μέσα με αυτά διότι θα λιγοστέψει σημαντικά ο χώρος που νοικιάζουμε στον server για να σηκώνουμε τη σελίδα και δεν μας περισσεύουν χρήματα για να πάρουμε περισσότερο, καθώς τον τελευταίο καιρό, έχουν στοιχειωθεί πραγματικά οι τσέπες μας.

Όπως όμως δεν μπορούν να μου αποδείξουν, όλοι όσοι λένε ότι έτυχε να ακούσουν ή να δουν κάτι περίεργο κάπου, ότι πράγματι συμβαίνουν υπερφυσικά φαινόμενα, άλλο τόσο δεν μπορώ να αποδείξω κι εγώ με τη σειρά μου, ότι δεν συμβαίνουν...
Καλά είναι, δεν κλείνει το κεφάλαιο, η ιστορία συνεχίζεται, κι έτσι έχουμε με κάτι να σκοτώνουμε εν προκειμένω, κάποιες από τις άγρυπνες νύχτες μας.

ΥΓ1. Η πολεοδομία τι λέει για όλα αυτά;
ΥΓ2. Έχει και στο Άργος Ορεστικό "στοιχειωμένα" σπίτια, ηλικίας εκατό και διακοσίων ετών. Μήπως να ανοίγαμε καινούργιο θέμα;
ΥΓ3. Περισσότερες φωτό από την μεταμεσονύκτια εξόρμηση στη στοιχειωμένη Θεσσαλονίκη (η πρωτεύουσα του πλανήτη), όταν αναρτηθεί το αφιέρωμα. Ζήσε Μάη μου δηλαδή...
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Απ: Στοιχειωμένα σπίτια 13 Χρόνια, 4 Μήνες πριν #1375

Εδώ ο κόσμος καίγεται κι οι περισσότεροι επισκέπτες της σελίδας μας ψάχνουν να βρουν (στην κυριολεξία όμως) φαντάσματα...
Αυτό προκύπτει από το στατιστικό γεγονός ότι το παρόν θέμα είναι το δημοφιλέστερο του φόρουμ της κυβερνοτσάρκας (μακράν του δευτέρου) και οι αναγνώστες του, φτάνουν εδώ μέσα από τις μηχανές αναζήτησης (ό,τι πληκτρολογείτε στο google search, αυτομάτως καταγράφεται και στέλνεται σε μας συστημένο όταν βρείτε στα αποτελέσματα τη σελίδα μας και πατήσετε τον σχετικό σύνδεσμο... Και να ‘ταν μόνο αυτό...).
Την επιτυχία του παρόντος τόπικ την πιστώνεται αυτούσια ο αρχηγός μας που το ξεκίνησε πριν σχεδόν τρία χρόνια, όταν σε στιγμή υπερβατικού οίστρου αφουγκράστηκε τη δίψα των χρηστών του διαδικτύου για πραγματικές απαντήσεις σε υπαρξιακά και καθημερινά ερωτήματα και πήρε τελικώς την απόφαση να τις δώσει...

are_2012.jpg

Απευθύνομαι λοιπόν σε σένα φίλε αναγνώστη που έφτασες στη σελίδα μας πληκτρολογώντας στο google search "στοιχειωμένα σπίτια, ανιχνευτής φαντασμάτων, που θα βρω φαντάσματα, στοιχειωμενα σπιτια εικονες μεσα, fotografies me φαντασματα" και λοιπές φράσεις - κλειδιά....
Συντονίσου!
Δεν μας φτάνουν τα φαντάσματα της καθημερινότητάς μας, θέλουμε και τα original...

Απ’ ότι έμαθα πάντως τα στοιχειωμένα σπίτια της Θεσσαλονίκης που φαίνεται να είναι και τα πιο διάσημα, φτάνουν σε αριθμό τα επτά. Εμείς έχουμε τσαρκάρει μόνο στα δύο, οπότε μάγκες, ζεστάνετε τις στολές γιατί ο κόσμος διψάει για απαντήσεις... Να ξεσκουριάσει λίγο κι ο karanas που το’χει παράπονο ότι κυνηγάμε μοναχά τα orbs και τους γκρι δούλους κι έχουμε αφήσει τον Κάσπερ παραπονεμένο. Για να τελειώσουμε επιτέλους και το άρθρο – φάντασμα για τα στοιχειωμένα σπίτια της συμπρωτεύουσας... Ετοιμαστείτε, κατεβαίνω...

ΥΓ1. Ένας μόρτης έγραψε στη μηχανή αναζήτησης: "πότε είναι ένα σπίτι στοιχειωμένο με στοιχεία". Υποθέτω ότι ήθελε να γράψει στοιχειά αλλά του ξέφυγε ο τόνος. Στην περίπτωση όμως που η υπόθεσή μου είναι εσφαλμένη, μπορώ αβίαστα να εκτιμήσω ότι ο άγνωστος σε μας αναζητητής, για να θέλει και στοιχεία, κάνει σοβαρή έρευνα για τα φαντάσματα και ψάχνει χειροπιαστές αποδείξεις μέσω διαδικτύου... Ίσως θα ήταν προτιμότερο στην μπάρα της μηχανής αναζήτησης να γράψει "χειροπιαστά φαντάσματα", για να κάνει τη διαφορά και να βρει αυτά που μπορούμε να τα χειροπιάσουμε, καθώς η επικρατούσα αντίληψη είναι ότι τα φαντάσματα γενικά μοιάζουν με τον καπνό του τσιγάρου και δεν χειροπιάνονται αλλά χειροξεφεύγουν.
ΥΓ2. Ένας άλλος έγραψε: "μοναδα μετρησης κρυμμενων θησαυρων". Άσχετο βέβαια με το θέμα μας αλλά σχετικό με την απελπισία μας...
Καληνύχτα.
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Απ: Στοιχειωμένα σπίτια 12 Χρόνια, 5 Μήνες πριν #1565

Και κάποιοι εξακολουθούν να ψάχνουν φαντάσματα...

fantasmata_1.jpg

Διευκρινίσεις στο αμέσως προηγούμενο μποστάκι.
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Απ: Στοιχειωμένα σπίτια 11 Χρόνια, 4 Μήνες πριν #1755

Έφτασε η χάρη σας μέχρι τη Βασιλίσσης Όλγας και δεν καταδεχτήκατε να πάτε στο θρυλικό Βογατσικό. Τα δεκάδες στοιχειωμένα σπίτια του σας περιμένουν. Τα στοιχειά τους έχουν και ωραία ονόματα.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Πηγή: www.cyberotsarka.gr/forum/28--/1705-----.html
  • billkos
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Στέκεται όρθιος

Απ: Στοιχειωμένα σπίτια 10 Χρόνια πριν #1924

Πολυ ωραιο το θεμα μπραβο σας παιδια..
  • GreekParanormalTeam
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Μπήκε στη θερμοκοιτίδα

Απ: Στοιχειωμένα σπίτια 10 Χρόνια πριν #1926

Ευχαριστούμε φίλε GreekParanormalTeam...μιας και γράφτηκες ως νέο μέλος στο forum πέρνα και από εδώ αν θες να πεις κάτι για σένα
www.cyberotsarka.gr/forum/13---/5-----.h...imit=15&start=75
  • billkos
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Στέκεται όρθιος
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.30 δευτερόλεπτα