garavelas έγραψε:
Για τα περίεργα συμβάντα της καλαμαριώτικης εξόρμησης σε επόμενο τεύχος...
Έχουμε λοιπόν και λέμε:
Δυστυχώς, το αυτοκίνητό μας έχει ένα μικρό πρόβλημα με το ρελαντί του και όταν σβήνει, δεν γίνεται, επειδή το παρκάραμε μπροστά στο "στοιχειωμένο" σπίτι. Απο πού κι ως που τα φαντάσματα έχουν γνώσεις μηχανολογίας;
Οι φακοί, όταν τους κρατάς καλά και δεν σκάνε σαν καρπούζι στο έδαφος, δουλεύουν ρολόι και ανάβουν κανονικά...
Καμία κάρτα, καμίας φωτογραφικής μηχανής δεν κόλλησε... Κάποιοι πρέπει να αγοράσουν καινούργιο card reader.
Κάτι περίεργες σκιές σε γειτονικά σπίτια, δεν ήταν γειτονικά φαντάσματα αλλά οι ένοικοι που δικαιολογημένα απόρησαν οι άνθρωποι, ποιοι είναι αυτοί οι τρομπέτες, που μέσα στα άγρια χαράματα, έχουν μετατρέψει τη γειτονιά τους σε υπαίθριο φωτογραφικό στούντιο κι αστράφτει κάθε λίγο και λιγάκι, μέσα στην ξάστερη νύχτα...
Το ότι δεν εμφανίστηκε κανένα orb στις φωτογραφίες μας, όταν ήρθε η ώρα να δούμε τι τραβήξαμε, δεν οφείλεται σε άνωθεν παρέμβαση για παραπλάνηση και υπερβατικό εφησυχασμό αλλά στην άψογη λειτουργία της φωτομηχανής, που μία μέρα θα πάρει τη θέση του γνωστού πλέον δέντρου, στο λογότυπο της Cyberότσαρκας.
Η φωτεινή γραμμή στο κέντρο της παρακάτω φωτό, από το σπίτι στην Όλγας (από την ίδια εξόρμηση), δεν οφείλεται στην παρουσία κάποιου ξεχειλωμένου και ευθυτενούς φαντάσματος ή στην τηλεπαθητική μετακόμιση του τριγώνου των Βερμούδων στη συμπρωτεύουσα, αλλά στην ικανότητα της μηχανής να παίρνει περισσότερα δεδομένα όταν δουλεύει χωρίς φλας (κάτι σαν μείξη φωτογραφίας και βίντεο δηλαδή), συλλαμβάνοντας την κίνηση των φώτων του αυτοκινήτου, που πέρασε μπροστά από το φακό, σαν άσπρος σίφουνας azax...
Αν είναι στοιχειωμένα ή αστοιχείωτα κάποια σπίτια, αυτό πιστεύω, ότι οφείλεται στη ζωηρή φαντασία των ανθρώπων και στη γοητεία του αγνώστου και του παραφυσικού, που πάντα ενισχύεται, έστω και λίγο, με το στοιχείο της υπερβολής.
Η μικρή εμπειρία μου ως φαντασματολόγου, μου έχει διδάξει ότι όσο πιο παλιό φαίνεται κάποιο σπίτι, τόσο πιο "στοιχειωμένο" είναι κι αυτό μου θυμίζει έναν από τους νόμους του Μέρφυ που λέει ότι όσο πιο μακριά βρίσκεται μία είδηση, τόσο πιο μεγάλη είναι...
Αυτό στη ζωή είναι πραγματικός Νόμος, που έχει και τις εξαιρέσεις του, απλά και μόνο για να επιβεβαιώνεται. Αλλά ας μην αρχίσω εδώ μέσα με αυτά διότι θα λιγοστέψει σημαντικά ο χώρος που νοικιάζουμε στον server για να σηκώνουμε τη σελίδα και δεν μας περισσεύουν χρήματα για να πάρουμε περισσότερο, καθώς τον τελευταίο καιρό, έχουν στοιχειωθεί πραγματικά οι τσέπες μας.
Όπως όμως δεν μπορούν να μου αποδείξουν, όλοι όσοι λένε ότι έτυχε να ακούσουν ή να δουν κάτι περίεργο κάπου, ότι πράγματι συμβαίνουν υπερφυσικά φαινόμενα, άλλο τόσο δεν μπορώ να αποδείξω κι εγώ με τη σειρά μου, ότι δεν συμβαίνουν...
Καλά είναι, δεν κλείνει το κεφάλαιο, η ιστορία συνεχίζεται, κι έτσι έχουμε με κάτι να σκοτώνουμε εν προκειμένω, κάποιες από τις άγρυπνες νύχτες μας.
ΥΓ1. Η πολεοδομία τι λέει για όλα αυτά;
ΥΓ2. Έχει και στο Άργος Ορεστικό "στοιχειωμένα" σπίτια, ηλικίας εκατό και διακοσίων ετών. Μήπως να ανοίγαμε καινούργιο θέμα;
ΥΓ3. Περισσότερες φωτό από την μεταμεσονύκτια εξόρμηση στη στοιχειωμένη Θεσσαλονίκη (η πρωτεύουσα του πλανήτη), όταν αναρτηθεί το αφιέρωμα. Ζήσε Μάη μου δηλαδή...