Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση για Νεστόριο...

Πρόσκληση για Νεστόριο... 13 Χρόνια, 9 Μήνες πριν #1280

Γεια χαρά σε όλους,

σας προσκαλώ, σαν νέος εδώ, στο Νεστόριο!! Το Νεστόριο δεν είναι μόνο river party και ένα πέρασμα για τον Γράμμο... Αντιθέτως έχει πολλές ομορφιές και μυστήρια που ακόμα και εγώ σιγά-σιγά ανακαλύπτω! Ελάτε να τσαρκάρουμε στον κόκκινο βράχο του Πήγασου, να εξερευνήσουμε τα βράχια του Κάστρου και τις 2 ανασκαφές, να θαυμάσουμε την θέα από την κορυφή του Προφήτη Ηλία όπου στα βράχια του διακρίνουμε απολιθωμένα δείγματα κοχλιών.

Τέλος, ττις διάσπαρτες σπηλιές, έξω από το χωριό όπου στα χρόνια της κατοχής εγκαταστάθηκαν και έζησαν οι Νεστορίτες, αξίζει να ανακαλύψουμε για να αντιληφθούμε την δύναμη ψυχής που είχαν για να αντέξουν τα δυο αυτά χρόνια.

Καλή αντάμωση...
1.jpg
  • loukasz
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Μπήκε στη θερμοκοιτίδα
  • Αν δεν κοιτάς εκεί που θεσ να πας... θα πας εκεί π

Απ: Πρόσκληση για Νεστόριο... 13 Χρόνια, 9 Μήνες πριν #1282

Γεια σου Λουκά και ας σε καλωσορίσω και εγώ από εδώ στην διαδικτυακή (για αρχή τουλάχιστον διαδικτυακά) μας παρέα!
Η αλήθεια είναι πως πράγματι το ρίβερ πάρτυ αν και ευεργετικό, όχι μόνο για το Νεστόριο αλλά και για όλη την ευρύτερη περιοχή του νομού, τραβάει όλα τα φώτα της δημοσιότητας όσον αφορά το Νεστόριο κάτι που μπορεί να αφήσει σε κατώτερη μοίρα άλλες πτυχές της περιοχής. Σε όποιον κι αν μιλήσεις για το Νεστόριο το πρώτο πράγμα που θα του έρθει στο μυαλό είναι το ρίβερ πάρτυ, κάτι λογικό από την μία, αλλά μη θεμιτό από την άλλη στην περίπτωση που είναι το μόνο πράγμα που του έρχετε στο μυαλό!
Εγώ σε αυτά που απαρίθμησες Λουκά θα προσθέσω και τον καταπλήκτικο νερόμυλο του χωριού που έχει συντηρηθεί κατάλληλα και έχει ανοιχτές τις πύλες του για το κοινό (απ'όσο ξέρω δηλαδή) και θα ήθελα πραγματικά να ήξερα πόσοι από τους κατασκηνωτές του ρίβερ πάρτυ "εξόρμησαν" σε αυτόν ή σε κάποια άλλη περιοχή με αντίστοιχο πολιτιστικό ή φυσιολατρικό ενδιαφέρον.
Ορίστε λοιπόν cyberοτσαρκίτες μου μία νέα πόρτα, από Νεστόριο μεριά αυτή τη φορά, που ανοίγεται για ωραίες, γνωστές και άγνωστες εικόνες, πτυχές ενός τόπου που δε θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει όσο εμείς θα τον τσιγγλάμε για νέες συγκινήσεις!
Με την πρώτη ευκαιρία λοιπόν ...Νεστόριο!
  • toulias
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
ΑΘ10

Απ: Πρόσκληση για Νεστόριο... 13 Χρόνια, 9 Μήνες πριν #1286

Γεια σου Γρηγόρη, το ριβερ παρτυ όντως έχει αναδείξει το Νεστόριο και την γύρω περιοχή, ζω το ρίβερ παρτυ ως επισκέπτης, ως κατασκηνωτής και ως "εκ των έσω" και επιβεβαιώνω πως είναι μια μαγεία. Το θέμα είναι πως εύκολα θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν την προβολή για να προβάλουμε και άλλες πτυχές της περιοχής μας ως σύνολο πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, αλλά κάπου κολλάει αυτό τι ζήτημα και δεν γίνονται πολλά.

Λοιπόν, ο νερόμυλος είναι ένα πλήρως ανακαινισμένο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής κτίσμα αλλά ΔΕΝ είναι ανοιχτό στο κοινό, φαντάζομαι μόνο κατόπιν "παραγγελίας" στο δήμο θα μπορούσε να γίνει κάτι. Και μιας και ενδιαφέρεστε και για "κτίσματα", προτείνω και το Κέντρο Ενημέρωσης Γράμμου, το οποίο πέρα από το πλούσιο πληροφοριακό και οπτικοακουστικό υλικό διαθέτει υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει ακόμα και εγκαταστάσεις online διαδραστικής παρακολούθησης της αρκούδας και των δασών του Γράμμου. Συναρπαστικά όλα αυτά αλλά δεν είναι ανοιχτό και σκονίζονται Με ένα ραντεβού κάτι θα κάνουμε όμως, αφήστε το πάνω μου

Σας περιμένουμε, λοιπόν, στο Νεστόριο... (Μας περιμένουν καλύτερα γιατί εγώ είμαι εκτός)

byZiarasLoukas.jpg
  • loukasz
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Μπήκε στη θερμοκοιτίδα
  • Αν δεν κοιτάς εκεί που θεσ να πας... θα πας εκεί π

Απ: Πρόσκληση για Νεστόριο... 13 Χρόνια, 9 Μήνες πριν #1291

Μάγκες, μου δώσατε μία πολύ καλή πάσα για να ξεθάψω μέσα από τα σκονισμένα συρτάρια της Cyberότσαρκας, κάποιες παλιότερες φωτογραφίες από τον νερόμυλο.
Είναι από την εποχή που ξεκινούσαμε τις πρώτες μας εξορμήσεις...

neromylos_nestoriou_1.jpg

neromylos_nestoriou_2.jpg

neromylos_nestoriou_3.jpg

neromylos_nestoriou_4.jpg

neromylos_nestoriou_5.jpg

xartis_neromylos.jpg

Ο νερόμυλος, ο οποίος απ’ ότι θυμάμαι πρέπει να ανακατασκευάστηκε το 2005, βρίσκεται στο Κάτω Νεστόριο και είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό και πολύ όμορφο δείγμα της εποχής που η τεχνολογία ήταν "αναλογική" και δεν χρησιμοποιούσε ψηφιακά δεδομένα.
Παλιότερα υπήρχε η σκέψη να ετοιμάσουμε ξεχωριστό άρθρο για τον παραδοσιακό νερόμυλο του Νεστορίου αλλά αυτό δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ διότι δεν μπορέσαμε να επισκεφθούμε και να αποτυπώσουμε τους εσωτερικούς χώρους.

Σε συνδυασμό λοιπόν με το Κέντρο Ενημέρωσης Γράμμου και τα υπόλοιπα αξιοθέατα της περιοχής, μπορούμε να οργανώσουμε για αρχή μια εξόρμηση όλοι μαζί και να προσπαθήσουμε ταυτόχρονα να συλλέξουμε πληροφορίες για κάποιες σπηλιές που πιθανόν να υπάρχουν κοντά στο Νεστόριο.
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ο τελευταίος των εξορμηστών
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.21 δευτερόλεπτα