Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: ΕΠΤΑΧΩΡΙ κ τα ηπειρώτικα χωριά..

ΕΠΤΑΧΩΡΙ κ τα ηπειρώτικα χωριά.. 16 Χρόνια, 5 Μήνες πριν #83

Επταχώρι, Χρυσή, Πευκόφυτο, (παλαιά)Ζούζουλη αποτελούν τα 4 ηπειρώτικα χωριά που απαρτίζουν την Κοινότητα-Αρένων (με έδρα το Επταχώρι) και που διοικητικά έχουν υπαχθεί στο νομό της Καστοριάς.

Μια περιοχή που συγγενεύει απόλυτα με την ήπειρο και τα διπλανά μαστοροχώρια της Κόνιτσας παρά με τη δυτική Μακεδονία.

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ πρωτοχρονιά στο Επταχώρι με αναβίωση αρχαίων τελετουργιών:

• ipirotis
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Άρχισε να μπουσουλάει

Απ:ΕΠΤΑΧΩΡΙ κ τα ηπειρώτικα χωριά.. 16 Χρόνια, 5 Μήνες πριν #92

Καλώς ήρθες Δημήτρη στην παρέα μας.
Θα προσπαθήσουμε με τον καιρό να οργανώσουμε και μια εξόρμηση και στο Επταχώρι.
Αυτό θα ήταν καλό να γίνει σε συνεννόηση με σένα.
  • Nio
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
  • STARTER!
Δείξε μου τις τσάρκες σου...
...να σου πω ποιος είσαι!

Απ:ΕΠΤΑΧΩΡΙ κ τα ηπειρώτικα χωριά.. 16 Χρόνια, 5 Μήνες πριν #102

Καλώς σας βρήκα, φίλε Νικο! Ναι, εννοειται, θα συνεννοηθούμε και θα επιτευχθεί μία δυναμική εξόρμηση και στο Επταχώρι

Συγχαρητήρια για την σελίδα και την τόσο σημαντική συμβολή σας για μη λησμονιά κοινοτήτων και τόπων που παραβλέπονται από "επίσημους" φορείς...

Εδώ είμαστε να τα λέμε!

ΥΓ, επι τη ευκαιρία, το πρώτο βιντάκι που έκανα "embed" παίζει (δεν έπαιζε γιατί ήθελε μια ρύθμιση)
  • ipirotis
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Άρχισε να μπουσουλάει

Απ:ΕΠΤΑΧΩΡΙ κ τα ηπειρώτικα χωριά.. 16 Χρόνια, 5 Μήνες πριν #105

Τα χωριά εκεί πάνω ενώ ανήκουν γεωγραφικά στον νομό Καστοριάς, όπως προείπατε, στην ουσία διαφέρουν αρκετά από τον υπόλοιπο νομό. Εγώ παλιότερα δεν γνώριζα πως το Επταχώρι ανήκει στον νομό Καστοριάς (πριν την cyberότσαρκα ήμουν ασχετος σε αυτά!). Πιστεύω πως θα άξιζε η επίσκεψη σε εκείνα τα μέρη.
Η παλιά Ζούζουλη κάπου προς τα εκεί δεν πέφτει; Υπάρχει κάτι να δούμε εκεί; Το χωριό είναι ακατοίκητο;

Υ.Γ. Τα σπάει το ιστορικό πανό του Επταχωρίου στα γήπεδα του Ηρακλή!!!
  • toulias
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
ΑΘ10

Απ:ΕΠΤΑΧΩΡΙ κ τα ηπειρώτικα χωριά.. 16 Χρόνια, 5 Μήνες πριν #115

Επταχώρι και Ζούζουλη και γεωγραφικά ανήκουν στην Ήπειρο, αν και διοικητικά έχουν υπαχθεί πλέον στο νομό Καστοριάς. Πολύ Παλαιότερα ανήκαν στην Επαρχία Κονίτσης Ιωαννίνων μαζί με τα διπλανά μαστοροχώρια.

Η Ζούζουλη ναι, βρίσκεται πολυ κοντά στο Επταχώρι. Η παλαιά Ζούζουλη είναι έρημο χωριό, καθώς οι κάτοικοί του έφυγαν μαζικά λόγω καθιζήσεων πριν αρκετά χρόνια...

χα,χα, για το Πανό του Ηρακλή, είνια μια μερίδα επταχωριτών της Θεσσαλονίκης οι οποίοι φυσικά δεν εκφράζουν το σύνολο!
  • ipirotis
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Άρχισε να μπουσουλάει

Απ:ΕΠΤΑΧΩΡΙ κ τα ηπειρώτικα χωριά.. 16 Χρόνια, 5 Μήνες πριν #117

μερικά videos από Επταχώρι:

video με φωτογραφικό υλικό:

τραγούδια Επταχωρίου (κ ηπείρου γενικότερα) της ξενιτειάς (η οποία ισοδυναμεί με θάνατο):

παραδοσιακοί μελισσοκόμοι:

παλαιό φωτογραφικό υλικό:

για περισσότερα μπορείτε να δείτε και εδώ:

www.youtube.com/user/7horianfiddler

Αξίζει να γίνει επίσκεψη σε παραδοσιακούς νερόμυλους, τα παραδοσιακά γεφύρια της ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής τα οποία τυλίγει ο μύθος περί μαστόρων και θυσιών, μοναστήρι Αγίου Γεωργίου Επταχωρίου, το "παλιομανάστηρο" Επταχωρίου, τους μικροοικισμούς στις περιοχές "Πλάτανος", Δρακόλιμνη Μουτσάλια στις Αρένες, πολλά ακόμη και φυσικά το ίδιο το τοπίο και τη φύση της κοινότητας Αρένων, η οποία θεμελιώνεται ανάμεσα στο Σμόλικα, το Βόιο, το Γράμμο και σχίζεται από τον Σαραντάπορο Ποταμό....
  • ipirotis
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Άρχισε να μπουσουλάει

Απ:ΕΠΤΑΧΩΡΙ κ τα ηπειρώτικα χωριά.. 16 Χρόνια, 5 Μήνες πριν #122

Για του λόγου το αληθές οι Αρένες του Γράμμου γράφονται με ένα "ρο" καθώς σημαίνει παλαίστρες, τόποι μάχης και όχι Αρρένες με δύο "ρο" που δηλώνει τα αρσενικά και τους άνδρες....

Οπότε ας μιλήσουμε για Αρένες και κοινότητα Αρένων

Ένα λάθος που κάνουν σχεδόν όλοι... Απλά για την ορθογραφία της κοινότητας.... Από φέτος το διόρθωσε και το συμβούλιο της κοινότητας, βγάζει το δεύτερο ρο....
  • ipirotis
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Άρχισε να μπουσουλάει

Απ:ΕΠΤΑΧΩΡΙ κ τα ηπειρώτικα χωριά.. 16 Χρόνια, 1 Μήνας πριν #545

Προς Νίο και τους άλλους εξερευνητές: ο καιρός καλυτέρευσε, συνεχώς καλυτερεύει και θα καλυτερεύει.Το χιόνι αρχίζει να λιώνει. Κανονίζουμε για καμια εξόρμηση στα μέρη της παρούσας θεματικής ενότητας; Στην ηπειρώτικη πλευρά του Γράμμου;...
  • ipirotis
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Άρχισε να μπουσουλάει

Απ:ΕΠΤΑΧΩΡΙ κ τα ηπειρώτικα χωριά.. 16 Χρόνια, 1 Μήνας πριν #558

Εννοείται πως είμαστε μέσα..
Εγώ που μιλάω έχω και μία εξεταστική να τελειώσω, αλλά μέσα στο καλοκαίρι σίγουρα θα στραφούμε προς Επταχώρι και προς Ιωάννινα πλευρά. Είναι κάτι το οποίο έχουμε συζητήσει και από κοντά άλλωστε και ήδη ανεπίσημα αρχίσαμε να το κανονίζουμε. Πιστεύω πως, ειδικά αν έχουμε την βοήθεια του ipirotis, της νεολαίας Μαστοροχωρίων αλλά και άλλων ντόπιων που γνωρίζουν τα μέρη, δεν θα ξέρουμε από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε στο καλοκαιρινό μας τουρ.

ΥΓ Σε όλα αυτά που γράφω προηγείται το "πρώτα ο Θεός" γιατί δεν μιλάμε για κάτι που θα γίνει αύριο το πρωί
YΓ2 Όλο το Επταχώρι είναι μπλε! Ηρακλής Θύρα 10 - Επταχώρι club
  • toulias
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
ΑΘ10

Απ:ΕΠΤΑΧΩΡΙ κ τα ηπειρώτικα χωριά.. 16 Χρόνια πριν #580

Θα μπορούσαμε να πάμε μέσα στο 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Εφόσον θα είναι και οι εκλογές και θα έχει έρθει κόσμος...
Ε;;; Φανταστικέ Αντμίνορ;;;
  • Nio
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • STARTER!

Απ:ΕΠΤΑΧΩΡΙ κ τα ηπειρώτικα χωριά.. 16 Χρόνια πριν #584

Nio έγραψε:
Θα μπορούσαμε να πάμε μέσα στο 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Εφόσον θα είναι και οι εκλογές και θα έχει έρθει κόσμος...
Ε;;; Φανταστικέ Αντμίνορ;;;

Nio, τα είπες όλα!!!! Συντονιστείτε και ανεβαίνουμε... Ούτως η άλλως εγώ θα ανεβώ πάνω λόγω του ότι ψηφίζω εκεί.... περιμένω νεότερα....
  • ipirotis
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Άρχισε να μπουσουλάει

Απ:ΕΠΤΑΧΩΡΙ κ τα ηπειρώτικα χωριά.. 15 Χρόνια, 11 Μήνες πριν #603

Ξανά ξεθάβω το θέμα γιατί πρέπει σιγά σιγά να πάμε... Έχουμε 2 άτομα πλέον στο site που θέλουν πολύ να πάμε...
Μπορούμε να κανονίσουμε μια μέρα;
  • Nio
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • STARTER!

Απ:ΕΠΤΑΧΩΡΙ κ τα ηπειρώτικα χωριά.. 15 Χρόνια, 11 Μήνες πριν #614

Κόσμε ζεις; Το ξέρω ότι είναι καλοκαίρι και τα μυαλά μας είναι στις παραλίες, αλλά ένα ποστ στο φόρουμ με ένα ναι ή ένα όχι δεν είναι δύσκολο! Ας πάρουμε μια απόφαση γι'αυτό για να κανονίσουμε και τις διακοπές μας...

Υ.Γ: Επταχώρι,Πλαγιά και που αλλού λέτε;
  • Nio
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • STARTER!

Απ:ΕΠΤΑΧΩΡΙ κ τα ηπειρώτικα χωριά.. 15 Χρόνια, 11 Μήνες πριν #615

ipirotis έγραψε:
Η παλαιά Ζούζουλη είναι έρημο χωριό, καθώς οι κάτοικοί του έφυγαν μαζικά λόγω καθιζήσεων πριν αρκετά χρόνια...

Αααα τώρα το είδα αυτό! Κάτι τέτοιο δεν έγινε και στην Πλαγιά;
Παίζει να είναι το ίδιο χωριό μήπως;
Δεν ξέρω μπορεί να είναι χαζομάρα αυτό που λέω αλλά δεν έχω δει κανένα χωριό με το όνομα Ζούζουλη εκεί κοντά.
  • Nio
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • STARTER!

Απ:ΕΠΤΑΧΩΡΙ κ τα ηπειρώτικα χωριά.. 15 Χρόνια, 11 Μήνες πριν #621

Tώρα μόλις είδα το θέμα, γιατί για ένα διάστημα δεν συνδέθηκα στο ίντερνετ. Ναι, κανονίζουμε. Νίο, ξέρεις πού να με βρεις ώστε να συνεννοηθούμε.

Η Πλαγιά ναι, ερημώθηκε. Το ίδιο και η (παλιά)Ζούζουλη. Όλα αυτα μαζί είναι εκεί...
  • ipirotis
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Άρχισε να μπουσουλάει
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.34 δευτερόλεπτα