Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Γράμμος VS Βόιο

Γράμμος VS Βόιο 16 Χρόνια, 1 Μήνας πριν #489

Τον Γράμμο τον έχουμε συνηθίσει να πηγαίνει πακέτο με το Βίτσι. Κάτι σαν Tom και Jerry, χοντρός-λιγνός κλπ. Η cyberότσαρκα όμως προς το παρόν τα περισσότερα χιλιόμετρα τα έχει περπατήσει σε Βόιο και Γράμμο γι'αυτό και η μονομαχία που τίθεται είναι αυτή.
Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη και σκληρή. Οι δύο μονομάχοι είναι από τα θηρία της Δυτικής Μακεδονίας και έχουν και τα δύο τα δικά τους ατού.
Παρουσίαση διαγωνιζομένων:

Γράμμος

aliakmonas_4.jpg

Μέγεθος 3.8/5
Αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της οροσειράς της Πίνδου και αγγίζει πολύ μεγάλα υψόμετρα.
Ιστορία 5/5
Εδώ το κοντέρ το τερματίσαμε. Μόνο οι νάρκες που κρύβει ακόμη στα σπλάχνα του τα λένε όλα. Πως λέμε "πιο σοκολάτα γάλακτος δεν γίνεται", ε κάπως έτσι! Πιο ιστορικός γίνεται; Δεν γίνεται!
Φυσικός πλούτος 4.3/5
Έχει απ'όλα σχεδόν ο μεγάλος μπαξές που λέγεται Γράμμος. Και από φυτά και από ζώα. Και όλα αυτά ανέγγιχτα από τον άνθρωπο.
Ντόπιοι 2/5
Εδώ υστερούμε λιγάκι. Ο Γράμμος είναι σχεδόν ακατοίκητος. Όλες οι αναφορές για πεπραγμένα ανθρώπων στον Γράμμο περιορίζονται στον εμφύλιο πόλεμο.
  • toulias
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
ΑΘ10

Απ:Γράμμος VS Βόιο 16 Χρόνια, 1 Μήνας πριν #490

Βόιο

IMGP0496.JPG

Μέγεθος 3.5/5
Κερδίζει από το πλάτος του. Είναι πολύ απλωμένο βουνό και έχει πολύ μεγάλα υψιπέδια (οροπέδια σε πολύ μεγάλο υψόμετρο.
Ιστορία 3/5
Εδώ το παρόν βουνό κερδίζει πόντους λόγω λαογραφίας. Μύθοι και ιστορίες γύρω από θανάτους, έρωτες και αδικίες με φόντο τις άγριες ομορφιές του.
Φυσικός πλούτος 4/5
Περισσότερη ιδιαιτερότητα στην πανίδα παρά στην χλωρίδα.
Ντόπιοι 4.5/5
Πολλά χωριά βρίσκονται χτισμένα γύρω από τον ορεινό όγκο. Όλοι οι ντόπιοι έχουν μία ιδιαίτερη αγάπη για τον τόπο και γνωρίζουν σχεδόν τα πάντα γι'αυτόν.

Υ.Γ.1 το double posting έγινε για τις εικόνες
Υ.Γ.2 Πέτροοοοοοο!
Υ.Γ.3 Με βάση λοιπόν όλα τα παραπάνω που παρέθεσα και με την δική μου πάντα κρίση, ψηφίζω Γράμμο.
  • toulias
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
ΑΘ10

Απ:Γράμμος VS Βόιο 16 Χρόνια, 1 Μήνας πριν #511

Ψηφίζω Γράμμος με κλειστά μάτια.
Στο Βόιο μπορώ να πω ότι έχουμε περπατήσει αρκετά και έχουμε πάρει μια γεύση.
Δεν λέω μπορεί εκεί να ανακαλύψουμε περισσότερα πράγματα αλλά ακόμα είναι νωρίς.
Στον Γράμμο από την άλλη έχουμε πάει λίγες φορές σαν ομάδα και έχουμε να πάμε ακόμα πολλές.
Έχουμε ακούσει και ξέρουμε μερικά μέρη που πρέπει να πάμε.
Στον Γράμμο έχει πιο πολύ "άγρια" ζωή μιας και εκεί έχουμε δει και μία φορά αρκούδα.

Υ.Γ: Τα ποσοστά εσύ τα έβγαλες;
  • Nio
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • STARTER!
Δείξε μου τις τσάρκες σου...
...να σου πω ποιος είσαι!

Απ:Γράμμος VS Βόιο 16 Χρόνια, 1 Μήνας πριν #523

Τα ποσοστά εγώ τα έβαλα έτσι πρόχειρα, από τα λίγα που ξέρω, έτσι για να γίνεται συζήτηση.
Έχουμε ασχοληθεί αρκετά και με τα 2 βουνά πιστεύω και τα θέματα που έχουμε από τους πρόποδες τους δεν είναι και λίγα:
Γράμμος: Τσούκα, Λειβαδοτόπι
Βόιο: Ζευγοστάσιο, Καστανόφυτο, Άι Μηνάς
κάποια που μου ήρθαν στο μυαλό έτσι πρόχειρα...
Μην ξεχνάμε πως εκτός του ότι έχουμε καλύψει ένα πολύ μικρό κομμάτι των εν λόγω ορεινών όγκων, στην γύρω περιοχή έχουμε επίσης Βίτσι, Νταούλι (μπορεί να θεωρηθεί και κομμάτι του Βιτσίου), Βίγλα-Πισοδέρι και λίγο πιο μακριά Σινιάτσικο και Σμόλικα.
Εμενά πάντως το Βίτσι μου αρέσει πολύ. Έχω την εντύπωση πως είναι και σχετικά πιο φιλόξενο για ορεινούς περιπάτους. Καιρός να βρούμε κανένα θέμα και για εκεί...
  • toulias
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
ΑΘ10

Απ:Γράμμος VS Βόιο 16 Χρόνια, 1 Μήνας πριν #554

toulias έγραψε:
Εμένα πάντως το Βίτσι μου αρέσει πολύ. Έχω την εντύπωση πως είναι και σχετικά πιο φιλόξενο για ορεινούς περιπάτους. Καιρός να βρούμε κανένα θέμα και για εκεί...

Φρέσκιες πληροφορίες λένε για δύο σπηλιές στους πρόποδες του Βιτσίου, πάνω από το Τοιχιό (μετά το κόλλημα με τους καταρράκτες, σειρά έχουν πάρει οι σπηλιές).
Κοντά σε μία από τις δύο σπηλιές υπάρχει μία πολύ χαρακτηριστική πέτρα όπου σώζονται χαραγμένες πάνω της, πολύ παλιές βραχογραφίες (άγνωστης εποχής, μέχρι στιγμής) που απεικονίζουν μαγειρικά σκεύη. Το αστείο (ή και παράδοξο) της υπόθεσης είναι η ονομασία που έχουν δώσει οι ντόπιοι στην πέτρα...
Την ονομάζουν... Η πέτρα του Κωστάκη!
Περισσότερα γι’ αυτό το θέμα δεν ξέρω πότε θα έχουμε αλλά ελπίζω σύντομα.
Είναι όμως πλέον τόσα πολλά τα μέρη στα οποία θέλουμε να εξορμήσουμε (κι ακόμα περισσότερα αυτά που περιμένουν να τα παρουσιάσουμε στη σελίδα), που το σύντομα προσδιορίζεται χρονικά σε μία κλίμακα από μία εβδομάδα μέχρι μερικούς μήνες.

Στο θέμα μας τώρα...

voiovsgrammos.jpg

Είναι λίγο νωρίς να συγκρίνουμε το Βόιο με τον Γράμμο κι αυτό διότι έχουμε γνωρίσει μόνο μερικές περιοχές από τα δύο βουνά.
Τα Όντρια, στα οποία έχουμε εξορμήσει πεντάκις (αν δεν απατώμαι) τα γνωρίζουμε σχετικά καλά, είναι όμως μόνο ένα μέρος του Βοΐου, άρα δεν μπορούμε να έχουμε σφαιρική άποψη για το βουνό.
Το ίδιο ισχύει και για τον Γράμμο στον οποίο ανεβήκαμε τρεις φορές αλλά μόνο από την ανατολική πλευρά και χωρίς να έχουμε φτάσει στα ψηλότερα σκαλοπάτια.
Επομένως κι εδώ είναι λίγο νωρίς για να έχουμε μια καλή εικόνα, συνολικά για το βουνό.

Για όσα έχουμε δει όμως μέχρι στιγμής...
Τα Όντρια είναι ένα ασυνήθιστο βουνό στην όψη αλλά και στο περπάτημα...
Ανεβαίνεις, ανεβαίνεις και κάποια στιγμή φτάνεις στην ταράτσα, όπου η βλάστηση δεν είναι ιδιαίτερα πυκνή, οι γούρνες μπορούν πολύ εύκολα να σε αποπροσανατολίσουν και να κόβεις βόλτες γύρω από το ίδιο σημείο, οι αρκουδοκουράδες σε κάνουν να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε ναρκοπέδιο, ενώ οι τρύπες στη μέση του πουθενά μπορούν να σε στείλουν express στην Ελασσόνα.
Ο Γράμμος σε αντίθεση με τα Όντρια είναι πιο πράσινος, με πυκνότερη βλάστηση, περισσότερα νερά, είναι ψηλότερο βουνό, μεγαλύτερο και με πιο πλούσια πανίδα.
Είναι πιο όμορφο βουνό αλλά αδύνατο να το περπατήσεις (εκτός αν πάρεις απόφαση να κατασκηνώσεις εκεί για κανά τρίμηνο ή έρχεσαι από την Αλβανία).

Επομένως και μάλλον προβλεπόμενα...

Βόιο vs Γράμμος, προς το παρόν, σημειώσατε X

καθώς κατά τη γνώμη μου είναι δύο πολύ διαφορετικά βουνά.

ΥΓ½. Τα σπήλαια των Οντρίων δεν θα τα βάλω στα υπέρ του Βοΐου, διότι ακούσαμε ότι σπήλαια υπάρχουν και στον Γράμμο. Όταν τα βρούμε τότε θα δούμε.
ΥΓ1. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα γνωρίζουμε περισσότερα για τα δύο βουνά, για να μπορούμε να τα συγκρίνουμε και καλύτερα.
ΥΓ2. Είπαμε... σύντομα! Δηλαδή κατά το φθινόπωρο...
ΥΓ3 (και σημαντικότερο). Να μην θεωρηθεί ειρωνικός - ρατσιστικός υπαινιγμός ότι ο Γράμμος περπατιέται αν έρχεσαι από την Αλβανία. Έχω δει ταλαιπωρημένους ανθρώπους να προσπαθούν να φτάσουν περπατώντας σε κατοικημένη περιοχή εντός της Ελλάδος, προερχόμενοι από τη γείτονα χώρα, και ντράπηκα που κι εγώ είμαι άνθρωπος...

Κοντά στα ξερά καίγονται για τα καλά και τα χλωρά μάγκες... Μην το ξεχνάτε αυτό!
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ο τελευταίος των εξορμηστών
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.21 δευτερόλεπτα