Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι
 • Σελίδα:
 • 1

ΘΕΜΑ: Η Σπηλιά του Δράκου

Η Σπηλιά του Δράκου 11 Χρόνια, 9 Μήνες πριν #585

Φαίνεται ότι είναι της μοίρας μας γραφτό, κάθε φορά που βγαίνουμε από μία σπηλιά, να είμαστε λασπωμένοι, βρεγμένοι, με σκισμένα ρούχα και γαρνιρισμένοι με σκατουλάκια νυχτερίδας...

dragons_cave_2.jpg

Σε αυτή τη χώρα που μας έλαχε να ζούμε, μερικές φορές, για να πεις ότι κάνεις κάποια βήματα (ακόμα κι όταν γίνονται προς τα πίσω), χρειάζεται να φοράς τον μανδύα κάποιου επίσημου φορέα ή κάποιου συλλόγου, για να έχεις, θεωρητικά τουλάχιστον, μία κάποια υπόσταση. Οι άνθρωποι μοιάζουν να μην υφίστανται ως φυσικά όντα αλλά υπάρχουν μόνον ως νομικά πρόσωπα, με την ευθυνοφοβία και την γραφειοκρατία του συστήματος, να μην αφήνουν την ιδιωτική πρωτοβουλία να προσφέρει.
Και μοιάζει παράδοξο, όταν αυτή η προσφορά είναι ανιδιοτελής...

Πριν από έναν μήνα περίπου, «εξορμήσαμε» στον δήμο της Καστοριάς, στον οποίο ανήκει η σπηλιά του δράκου, με σκοπό να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε πρωτογενές οπτικό υλικό, για τους χρήστες του διαδικτύου που ψάχνοντας πληροφορίες στις μηχανές αναζήτησης, περνάνε «αναγκαστικά» και από τη σελίδα μας, καθώς εμφανίζεται στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων (αν κάνετε μία αναζήτηση με τη φράση "η σπηλιά του δράκου" θα καταλάβετε τι εννοώ, παρόλο που ουσιαστικά ουδέποτε ασχοληθήκαμε με τον δράκο και τη σπηλιά του).
Το αν θα βγάζαμε εμείς οι ίδιοι φωτογραφίες ή αν θα ήταν τραβηγμένες από το χέρι κάποιου αγνώστου φωτογράφου, λίγο μας ενδιέφερε.
Η απάντηση που πήραμε αρχικά, άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπαίναμε μέσα στο σπήλαιο, παρόλο που δεν έχει πάρει ακόμα άδεια λειτουργίας από το αρμόδιο υπουργείο (το έργο της αξιοποίησης όμως, έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό).
Όταν πήραμε την οριστική και συνάμα λογική απάντηση ότι, δεν γίνεται να μπούμε μέσα στη σπηλιά μέχρι να ανοίξει επισήμως και για όλους (δεν ήταν κάτι που μας ξένισε, δεν ήταν το καθαυτό ζητούμενο και ήταν κάτι αναμενόμενο), πιστέψαμε ότι τουλάχιστον, θα ετηρείτο η υπόσχεση των «αρμοδίων» και θα μας έδιναν κάποιες φωτογραφίες για να τις αναρτήσουμε στη σελίδα μας, ώστε να προβάλλουμε κι εμείς με τις δικές μας δυνάμεις, το σημαντικότερο ίσως φυσικό αξιοθέατο που θα διεθέτει σε λίγο καιρό ο νομός μας.

Όσο είδατε εσείς αυτές τις φωτογραφίες άλλο τόσο τις είδαμε κι εμείς!
(εγγυημένα πάντως, κανείς από μας, δεν κατούρησε στο πηγάδι της σπηλιάς, από το οποίο πίνει νερό ο δράκος...)

Το σπήλαιο του δράκου είναι ήδη πόλος έλξης για τους διαδικτυακούς τουρίστες της Καστοριάς και σύντομα θα γίνει και για τους υπολοίπους που σκέφτονται να περάσουν από την περιοχή μας (θα μπει στη λίστα με τα περίπου 15 επισκέψιμα σπήλαια της Ελλάδος και είναι ίσως το ομορφότερο).
Η φιλοσοφία της Cyberότσαρκας, από το ξεκίνημά της, ήταν και είναι, να φέρει στο φως, κυρίως τις άγνωστες τοποθεσίες του τόπου μας κι όχι τις πολυσύχναστες και πολυδιαφημισμένες. Μέρη ξεχωριστά και αξιόλογα, που βρίσκονται κάτω από τη μύτη μας και λίγοι τα γνωρίζουν. Επομένως, ευθύς εξαρχής, μία «εξόρμηση» στη σπηλιά του δράκου δεν ήταν στα πλάνα μας, καθώς την γνωρίζουμε όλοι, αν και δεν την έχουμε δει ακόμα (πλην κάποιων πρωτοδεύτερων εξαδέλφων, μπατζανάκηδων και κουμπάρων των κλειδοκρατόρων και κάποιων μεγάλων μέσων ενημέρωσης που πληρώθηκαν για να διαφημίσουν το φυσικό αυτό αξιοθέατο).
Αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο ιστότοπος www.cyberotsarka.gr, βρίσκεται στη δεύτερη θέση στους δείκτες επισκεψιμότητας των ιστοτόπων, που έχουν έδρα και αντικείμενο, στη Δυτική Μακεδονία (πίσω από αυτόν του Ράδιο Άργος 97,4 που βρίσκεται στην πρώτη και που κι αυτός, δικός μας είναι).
Στα επίσημα στατιστικά στοιχεία που διαθέτουμε για την σελίδα μας, η φράση "η σπηλιά του δράκου", φέρνει αρκετό κόσμο στο διαδικτυακό σπίτι μας αλλά δυστυχώς εμείς, ως κακοί οικοδεσπότες, δεν έχουμε να τους προσφέρουμε ουσιαστικά τίποτα. Οπότε, αποφασίσαμε κάποια στιγμή, ότι πρέπει να πάμε κάτι να πάρουμε για να κερνάμε, έστω ένα λουκουμάκι... Βρήκαμε όμως το ζαχαροπλαστείο κλειστό!

Αυτός ήταν και ο μοναδικός λόγος που σκεφθήκαμε να αφιερώσουμε χώρο για να δείξουμε κάποιες εικόνες από το σπήλαιο της Καστοριάς. Μπορεί να μην καταφέραμε να εξασφαλίσουμε οπτικό υλικό με τον πιο καθαρό τρόπο (και μεταφορικά και κυριολεκτικά) που ήταν και ο αρχικός μας στόχος, όμως μέσα στις επόμενες ημέρες, θα αναρτηθεί στην κεντρική σελίδα ένα μικρό αφιέρωμα στη σπηλιά του δράκου.
Όταν δεν πάει η Cyberότσαρκα στη σπηλιά, πάει η σπηλιά στη Cyberότσαρκα...

ΥΓ1. Δεν είναι όμως μόνον η σπηλιά του δράκου που τραβάει κόσμο στην Καστοριά. Θα προσπαθήσουμε σύντομα, να αφιερώσουμε χώρο και για τον Λιμναίο Οικισμό του Δισπηλιού (φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε εδώ)
Για το μουσείο παλαιοντολογίας στο Νόστιμο, πατήστε εδώ.
ΥΓ2. Είναι άγνωστο πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί το επίσημο cave opening.
Το σπήλαιο του δράκου είναι έτοιμο εδώ και μήνες για να δεχτεί κόσμο αλλά φαίνεται ότι οι ευρωεκλογές έδωσαν προτεραιότητα στα κινηματογραφικά εγκαίνια άλλων μεγαλύτερων έργων...
ΥΓ3. Για να γίνει επισκέψιμο το σπήλαιο του δράκου, προφανώς υπέστη κάποιες μικρές αλλοιώσεις, που άλλαξαν την αρχική μορφή του αλλά ας μην ξεχνάμε ότι θα βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό την οικονομία της περιοχής μας, που εδώ και χρόνια μαραζώνει...

ΥΓ4. Ο τεμπέλης δράκος...

Ενας τεμπέλης δράκος σε σκοτεινή σπηλιά,
κοιμόταν όλη μέρα, σε περσικά χαλιά
κι έβγαινε στην κοιλάδα, μονάχα για φαΐ,
εξηνταπέντε βόδια τα τρωγε στη στιγμή.

Και για να ξεδιψάσει σερνόταν στο βουνό,
έπινε δέκα λίμνες και έναν ποταμό
κι ερχόντουσαν ιππότες και μπαίναν στη σπηλιά,
το δράκο να σκοτώσουν με όπλα και σπαθιά.

Γι’ αυτό έτσι ξαπλωμένος πετούσε τις φωτιές,
ν’ ανάψουνε τα ξύλα και να ψηθεί ο καφές.
Εστρωνε το τραπέζι, άναβε τα κεριά
κι έλεγε παραμύθια για δράκους και θεριά...

Στίχοι: Γιώργος Χατζηπιερής

Αφιερωμένο... (ξέρουν αυτοί!)

ΥΓ5. Κλείνοντας, την μεγάλη και λίγο ασύνδετη αυτή δημοσίευση, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους, που είτε γραπτώς, είτε τηλεφωνικώς, είτε με την παρουσία τους στις εξορμήσεις μας, μας δίνουν ώθηση να μοιραστούμε μαζί τους, ακόμα περισσότερα μυστικά της περιοχής μας.
Και οφείλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά, τον επώνυμο κύριο, ο οποίος ζει μόνιμα στο εξωτερικό, και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί μας, δάκρυσε καθώς μας μιλούσε για το χωριό του, του οποίου εικόνες είδε στη σελίδα μας, έπειτα από πολλά πολλά χρόνια.

Η σελίδα υπάρχει γι’ αυτούς και για όλους εμάς που αγαπάμε αυτόν τον τόπο και θέλουμε να τον γνωρίσουμε...
Και σε αυτούς ανήκει!

Σε όποιον δεν αρέσουμε, η έξοδος είναι από κει --->
(Είναι και της μόδας τελευταία στο διαδίκτυο...)
 • garavelas
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Ο τελευταίος των εξορμηστών
 • Δημοσιεύσεις: 596

Απ:Η Σπηλιά του Δράκου 11 Χρόνια, 9 Μήνες πριν #586

Έρχομαι να συμφωνήσω απόλυτα με όσα είπες garavelas...

ΥΓ: Στο κάτω κάτω το να μας επέτρεπαν να μπούμε μέσα, κανένα πρόβλημα δεν θα δημιουργούσε ούτε στην σπηλιά ούτε σε αυτούς που την διαχειρίζονται . Ας μην ξεχνούμε ότι το site είναι το δεύτερο σε επισκεψιμότητα στην Δυτική Μακεδονία πράγμα που σημαίνει ότι όλα αυτά που γράφονται έχουν υπόσταση και σοβαρότητα και ακόμη περισσότερο έχουν μεγάλη αποδοχή από τους αναγνώστες.

Φιλικά WiMax...
 • WiMax
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Άρχισε να μπουσουλάει
 • Δημοσιεύσεις: 27

Απ:Η Σπηλιά του Δράκου 11 Χρόνια, 9 Μήνες πριν #587

Προχθές που έδινα ένα μάθημα ο καθηγητής μου έψαχνε κάποιους φοιτητές, στους οποίους επέτρεψε -μετά από πολλά παρακάλια-να δώσουν ένα μάθημα του εαρινού εξαμήνου για να μπορέσουν να πάρουν πτυχίο και εκείνοι ήταν άφαντοι.
Σχόλιο του καθηγητή μου: Αντί να με ψάχνουν αυτοί τους ψάχνω εγώ.
Το θέμα με την Σπηλιά του Δράκου μου θύμισε τους συγκεκριμένους φοιτητές.
Όταν θα έρθουν οι εθνικές εκλογές(σύντομα δηλ.έτσι όπως πάμε)θα σας ψάχνουν αυτοί.
Απ' ότι κατάλαβα υπεύθυνη για τη σπηλιά είναι η δημαρχία της Καστοριάς, οπότε είναι υπεύθυνη και για το ότι εμείς οι απλοί πολίτες δεν έχουμε δει φωτογραφικό υλικό από μια σπηλιά που είναι έτοιμη(!)Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται!
Και για να μη παρεξηγηθώ δεν είμαι ούτε μπλε ούτε πράσινη ούτε κόκκινη. Δε με ενδιαφέρει ποιος είναι τώρα δήμαρχος και από ποια παράταξη προέρχεται(προφανώς ο άνθρωπος είχε τους λόγους του που αρνήθηκε την πρόταση της cyberotsarka). Απλά κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει αυτή η νοοτροπία της χώρας μας, στην οποία για να ολοκληρωθεί ένα έργο πρέπει να περιμένει τις εκλογές.

Υ.Γ.1.Δεν ήξερα αν έπρεπε να πάω να ψηφίσω στις Ευρωεκλογές, αλλά τώρα σιγουρεύτηκα.
Υ.Γ.2.Αυτοί μας έχουν ανάγκη και όχι εμείς αυτούς.

Καθόλου φιλικά
GreenEyes
 • GreenEyes
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Ανέβηκε στην περπατούρα
 • Δημοσιεύσεις: 51

Απ:Η Σπηλιά του Δράκου 11 Χρόνια, 8 Μήνες πριν #590

Εν αναμονή της λειτουργίας της Σπηλιάς του Δράκου, αφού ακόμη δεν έχει αποσταλεί στον δήμο Καστοριάς η σχετική απόφαση του αρμόδιου υπουργείου, σύμφωνα και με τον δήμαρχο Ιωάννη Τσαμίση, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του West Channel.
Ο ίδιος δήλωσε ότι χρειάζεται άμεσα να δοθεί το έργο στο κοινό, κυρίως τους μήνες του καλοκαιριού, που η επισκεψιμότητα εμφανίζεται αυξημένη.

Πηγή: Ράδιο Άργος Ορεστικό 97,4
 • admin
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Διαχειριστής
 • Δημοσιεύσεις: 60

Απ:Η Σπηλιά του Δράκου 11 Χρόνια, 8 Μήνες πριν #593

Είμαι πολύ περιέργος και εύχομαι το καλοκαίρι να την επισκεφτώ!
Την στιγμή αυτήν την περιμένουν οι Καστοριανοί δεκαετίες τώρα!!
 • Nikoss
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Άρχισε να μπουσουλάει
 • Δημοσιεύσεις: 18

Απ:Η Σπηλιά του Δράκου 11 Χρόνια, 8 Μήνες πριν #595

Δεν ξέρω γιατί δεν έχω μπει ακόμα αλλά έχω ακούσει ότι αλλιώς μας την παρουσιάζουν και αλλιώς είναι.
Καταρχήν με τα λεγόμενα κάποιου σπηλαιολόγου, στο σπήλαιο δεν κάνανε καλή δουλειά.
Κίτρινα φώτα που καταστρέφουν τον διάκοσμο του σπηλαίου στην "ΕΠΟΧΗ" των LED...
Άσε για το τσιμέντο...
Όσο αφορά τις νυχτερίδες... Είχε μέσα καμιά, έχει ακόμα ή δεν είχε ποτέ;

btw, Πριν λίγες μέρες 15 άτομα (ναι 15) μπήκαν βράδυ στην σπηλιά...

Ρε; μήπως ποδιάνε τα βρώμια μας ή πηγαδίσαμε στο κατούρι;;;
 • Nio
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
 • STARTER!
 • Δημοσιεύσεις: 265
Δείξε μου τις τσάρκες σου...
...να σου πω ποιος είσαι!

Απ:Η Σπηλιά του Δράκου 11 Χρόνια, 6 Μήνες πριν #634

Περίμενα μία αφορμή για να κάνω ένα ποστ. Το σκεφτόμουν καθώς το ποστ αυτό πολύ πιθανόν να σηματοδοτούσε το "Καλό χειμώνα" για την σελίδα μετά από ένα διάστημα φαινομενικής απραγίας. Απ'ότι είδα ο Nikoss με πρόλαβε σε άλλο τόπικ και έδωσε αυτός την άτυπη ευχή για καλό χειμώνα.
Η καλύτερη αφορμή λοίπον μου δώθηκε σήμερα το μεσημέρι όταν είδα στο κανάλι West της Κοζάνης εκπομπή για την σπηλιά του Δράκου, μέσα στην σπηλιά του Δράκου και με τον δήμαρχο Καστοριάς κύριο Τσαμίση φιλοξενούμενο της εκμπομπής να παραχωρεί συνέντευξη για το σπήλαιο.
Θα μου πείτε δεν είναι η πρώτη φορά που ΜΜΕ μπαίνουν στο σπήλαιο, αλλά παρόλαυτα κάθε φορά που βλέπω κάτι τέτοιο, κάτι μέσα μου με στεναχωρεί, και όχι τόσο για το ότι η cyberότσαρκα δεν μπήκε στο Σπήλαιο του Δράκου, αλλά για την άσχημη αντιμετώπιση που είχαμε όταν ζητήσαμε έστω την παραμικρή βοήθεια για ένα θεματάκι στην σελίδα μας. Και μπορεί να είναι κάτι που πέρασε και δεν θα έπρεπε να το σκαλίζω απλά πιστεύω πως το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για να εκφράσω το παράπονο μου είναι ένα ποστ σε αυτό το φόρουμ. Το παράπονο για την αδιαφορία απέναντι στην ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως τόνισε και ο garavelas στο πρώτο ποστ.
Επίσης να τονίσω πως οι ειδικοί σπηλαιολόγοι επισημαίνουν ξανά και ξανά πως το σπήλαιο ριμάχτηκε για να αξιοποιηθεί και πως θα έχει ημερομηνία λήξης, ενώ εμείς με αυτά που ακούμε από τα επίσημα στόματα νομίζουμε πως το οικοσύστημα της σπηλιάς είναι και θα παραμείνει παρθένο.

ΥΓ1 Καλό χειμώνα
ΥΓ2 Με αυτά που βλέπουμε (πεθερούς, μπατζανάκηδες, ξαδέρφια και μοσαφήρηδες να βολοδέρνουν και να μπαινοβγαίνουν στην σπηλιά) το μόνο που έχουμε να περιμένουμε είναι να δούμε να πωλούνται αντικλείδια της σπηλιάς στην αγορά.
ΥΓ3 Η Cyberότσαρκα επιστρέφει σιγά-σιγά και σε όποιον νομίζει ότι τα θέματα άρχισαν να τελειώνουν η απάντηση είναι το εντελώς αντίθετο: Ακόμα δεν είδατε τίποτα!
 • toulias
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
 • Δημοσιεύσεις: 243
ΑΘ10

Απ:Η Σπηλιά του Δράκου 11 Χρόνια, 6 Μήνες πριν #636

Φίλε μου Τούλια εγώ δεν έχω να πω κάτι άλλο για την σπηλιά του Δράκου παρά μόνο να την έχουν να την χαίρονται αυτοί και τα ξαδέρφια τους...

ΥΓ Άντε σιγά σιγα καλό χειμώνα και απο εμένα.
 • WiMax
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Άρχισε να μπουσουλάει
 • Δημοσιεύσεις: 27

Απ:Η Σπηλιά του Δράκου 11 Χρόνια, 4 Μήνες πριν #676

IMGP2336.jpg

Όπως λέμε για κάποια πράγματα ότι "..μόνο στην Ελλάδα γίνονται", έτσι και εγώ θα σας πω ότι κάποια πράγματα μόνο στην Καστοριά γίνονται!
Και δε το λέω τυχαία... Χθες το πρωί βρεθήκαμε με τα παιδιά της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας και της ΕΤΑΚ στον μικρό περιλίμνιο της Καστοριάς για μια άσχετη δουλειά και αυτό που είδαμε σίγουρα ήταν κάτι το εξευτελιστικό για τον τόπο μας και την ασυνέπεια μας. Άνθρωποι με οικογένειες, τουρίστες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη να ψάχνουν την σπηλιά του Δράκου... Μας ρωτούσαν πότε θα ανοίξει. Εμείς δυστυχώς δεν μπορούσαμε να τους βοηθήσουμε ούτε στο ελάχιστο.
Με το δίκιο τους απορούσαν οι άνθρωποι. Αφού οι δικοί μας την χιλιοδιαφήμισαν σε τηλεοράσεις, περιοδικά, εφημερίδες (προτίμισαν βέβαια την Μενεγάκη μιας που έχει μεγαλύτερο κοινό και όχι την προθυμία νέων ανθρώπων που δείχνουν έμπρακτα την αγάπη για τον τόπο τους)και ανήγγειλαν γκλαμουράτα εγκαίνια με γκλαμουράτα πρόσωπα. Στην τελική δεν είδαμε τίποτα... Και τι να πεις; Φταίνε οι εκλογές; Το ΠΑΣΟΚ θα κλειδαμπαρώσει την "ετοιμοπαράδοτη" σπηλιά του Δράκου μέχρι την επόμενη προεκλογική περίοδο για να κερδίσει ψήφους; Δεν πιστεύω...
Απλά θέλω να πω στους κύριους κυβερνώντες του ΠΑΣΟΚ ότι μπορεί η Καστοριά να παρέμεινε μπλε στις πρόσφατες εκλογές αλλά το σπήλαιο μας, λόγω της κακής εκμετάλλευσης, σε κάποια χρόνια θα είναι ...πράσινο! Γι'αυτό σας λέω δείτε μας με καλό μάτι...
Λοιπόν σοβαρά τώρα. Εκτεθήκαμε σαν Καστοριά. Εκτεθήκατε ακόμη περισσότερο σαν ιθύνοντες. Γι'αυτό κάντε κάτι γρήγορα. Στην χειρότερη βγείτε πάλι ένα-ένα σε όλα τα καναλία που είχατε βγει και πείτε ότι τελικά δεν θα ανοίξει.

Δεν προκείται για επίθεση σε κάποιον ή σε κάτι. Πρόκειται για την φωνή της λογικής. Γινόμαστε ρεζίλι...
 • toulias
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
 • Δημοσιεύσεις: 243
ΑΘ10

Απ:Η Σπηλιά του Δράκου 11 Χρόνια, 2 Μήνες πριν #711

170x127_http___www.jpg

Ο Δήμος Καστοριάς και η Δημοτική Επιχείρηση Τουρισμού και Κοινωνικής Ανάπτυξης Καστοριάς "ΟΡΕΣΤΙΑΣ", ανακοινώνουν ότι το Σπήλαιο Δράκου Καστοριάς ανοίγει τις πύλες του για τους πολίτες της Καστοριάς και της υπόλοιπης Ελλάδας την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009.
Ωράριο λειτουργίας : 10:30 π.μ. - 16:30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων : 5€ κανονικό, 4€ group άνω των 20 ατόμων, 3€ μαθητικό.
 • admin
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Διαχειριστής
 • Δημοσιεύσεις: 60

Απ:Η Σπηλιά του Δράκου 11 Χρόνια, 2 Μήνες πριν #716

Άντε καιρός ήταν να δούμε και αυτή την σπηλιά....

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι όταν αποφασίσουμε να την επισκεφτούμε εγώ προσωπικά θα βάλω παντελόνι και πουκάμισο, αφού έτσι και αλλιώς δέν πρόκειται να κάνω ούτε έρπινγκ, ούτε να ανέβω βουνά με κλίση 90% για να βρώ την σπηλιά, ούτε θα χρειαστεί να πάρω μαζί μου νερό, για να μη στερέψει το στόμα μου αλλά ούτε και να φορέσω αυτό το κράνος με τον φακό (1ον γιατί το έχασα και 2ον γιατί ο nio το έσφιξε τόσο πολύ που όταν το φορούσα είχα πονοκέφαλο).

Ε ομάδα, πάρτε το χαμπάρι θα μπούμε σε σπηλιά χωρίς να λερωθούμε!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • psilos
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Πήρε το κύπελλο
 • Δημοσιεύσεις: 60
Τη σήμερον ημέρα καλύτερα βιαστής παρά οπαδός και ΑΕΚΤΖΗΣ.Μάτια επιλεκτηκά κλειστά...

Απ:Η Σπηλιά του Δράκου 11 Χρόνια, 2 Μήνες πριν #743

Κάλλιο αργά παρά ποτέ λοιπόν!Σπηλιά του Δράκου ακούγαμε και σπηλιά δε βλέπαμε..
Ίσως άξιζε τελικά την αναμονή, αφού το θέαμα μας αποζημίωσε.Εκείνο που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν οι "κουρτίνες" που σχηματίζονταν και βέβαια τα μπαλκονάκια με τους σταλαγμίτες και σταλακτίτες.
Υ.Γ.1.Μέχρι τώρα νόμιζα ότι μόνο η απαγορευμένη αγάπη είναι γλυκιά.Φαίνεται,όμως ότι το καθετί απαγορευμένο ελκύει τον Έλληνα.Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς το γεγονός ότι παρά τις συνεχείς συστάσεις της ξεναγού να μη βγάζουμε φωτογραφίες με φλας και να μην αγγίζουμε τους σταλαγμίτες και σταλακτίτες, έβλεπες παντού φλας και δάχτυλα να αγγίζουν το καθετί εντυπωσιακό..
Υ.Γ.2.Τώρα πώς γίνεται οι φωτογραφίες του Υπουργού να βγήκαν με φλας μέσα στην σπηλιά δεν ξέρω..
Υ.Γ.3.Καλή χρονιά cyberotsarka!Κράτα γερά και το 2010!
 • GreenEyes
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Ανέβηκε στην περπατούρα
 • Δημοσιεύσεις: 51

Απ:Η Σπηλιά του Δράκου 10 Χρόνια, 11 Μήνες πριν #841

Εντυπωσιακή πράγματι η σπηλιά του δράκου και πολύ καλές οι φωτογραφίες του 3ου αφιερώματος. Δεν είχα ξαναμπει σε σπήλαιο και κάποιες στιγμές, ένοιωθα σαν χαμένος εκεί μέσα. Τα πέντε ευρώ που κοστίζει το εισητήριο νομίζω είναι καλή τιμή. Αυτό που δεν μου άρεσε από την ξενάγηση είναι η ταχύτητα με την οποία κινούνται τα γκρουπ μέσα στο σπήλαιο. Ούτε κατάλαβα πότε μπήκαμε και πότε βγήκαμε. Επίσης η ιστορία που ακούγεται, όπως ακούγεται, από τα μεγάφωνα, μου φάνηκε λίγο αστεία αλλά αυτά δεν είναι λόγος για να μην πάει κάποιος να δει τη σπηλιά. Πιστεύω ότι κάποιοι στιγμή, δεν θα υπάρχει Καστοριανός που να μην έχει μπει μέσα, έστω από περιέργεια.

kastoria_spilia.jpg

Παιδιά συγχαρητήρια για τη σελίδα σας. Εμείς οι "ξενιτεμένοι" χαιρόμαστε ιδιαίτερα, να βλέπουμε εικόνες από το "σπίτι" μας ακόμα κι όταν αυτές μας είναι ήδη γνώριμες..
 • christoforos
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Άρχισε να μπουσουλάει
 • Δημοσιεύσεις: 12

Απ:Η Σπηλιά του Δράκου 10 Χρόνια, 11 Μήνες πριν #842

Είσαι μέσα στο μυαλό μου φίλε christoforos, αυτές ήταν οι δύο παρατηρήσεις που είχα από την πρώτη περιήγηση μου στην σπηλιά του Δράκου. Έτυχε να επισκεφθώ την σπηλιά πριν πάμε οργανωμένα σαν ομάδα και όταν με ρώτησαν τα παιδιά τι παίζει τους είπα αυτά τα δύο...
Το γκρουπ "έτρεχε" και η περιγραφή σε κάποιο σημείο ήταν λιγάκι "αστεία". Για το πρώτο σίγουρα δεν φταίει η ξεναγός αλλά ο προγραμματισμός που και αυτός με την σειρά του μπορεί να θεωρηθεί δικαιολογημένος καθώς τα γκρουπς δεν μπορούν να ξεπερνούν συγκεκριμένο αριθμό επισκεπτών. Υποθέτω πως για να μην υπάρξει μποτιλιάρισμα έγινε έτσι αυτός ο ...άκαμπτος προγραμματισμός ο οποίος λειτουργεί κανονικότατα ακόμα και στην περίπτωση που κίνηση είναι λίγο πιο πεσμένη.
Γι'αυτό και όταν επισκεφθήκαμε το σπήλαιο για να το φωτογραφίσουμε χρειαστήκαμε την κατανόηση των ανθρώπων του δήμου τους οποίους θα πρέπει να ευχαριστήσουμε.

ΥΓ1 Ίσως η πιο άμεση απάντηση ever!
YΓ2 Σε ευχαριστούμε πολύ christoforos και εμάς είναι χαρά μας να δίνουμε χαρά στους ξενιτεμένους!
ΥΓ3 Αλλά τι μιλάω σαν να είμαι στην Καστοριά, και εγώ ξενιτεμένος είμαι...
 • toulias
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
 • Δημοσιεύσεις: 243
ΑΘ10

Απ:Η Σπηλιά του Δράκου 10 Χρόνια, 7 Μήνες πριν #987

Ανοιχτό μέτωπο No5 (δύσκολο μέτωπο).
Η πράσινη ανάπτυξη, που είναι πολύ της μόδας τελευταία και φοριέται παντού, φαίνεται ότι άρχισε να κάνει δειλά - δειλά την εμφάνισή της και στο σπήλαιο του Δράκου.
Εύχομαι οι Κασσάνδρες να διαψευστούν κι ο δράκος να παραμείνει στη θέση του, αλώβητος.
 • garavelas
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Ο τελευταίος των εξορμηστών
 • Δημοσιεύσεις: 596
 • Σελίδα:
 • 1
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.38 δευτερόλεπτα