Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: Στην κορυφή του Σμόλικα

Στην κορυφή του Σμόλικα 13 Χρόνια, 1 Μήνας πριν #1451

Ο Σμόλικας δεν είναι γνωστός μόνο για τη δεξιοτεχνία του στο κλαρίνο...
Μπορεί παράλληλα και παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα από τα 2637 μέτρα, τραβάει τους κεραυνούς σαν μαγνήτης και ουσιαστικά βρίσκεται στο κατώφλι της πόρτας μας...
Η κορυφή του Σμόλικα ανήκει στο βόρειο τμήμα του νομού Ιωαννίνων αλλά ένα κομμάτι του, καταλαμβάνει έκταση και στα βορειοδυτικά του νομού Γρεβενών, πράγμα που σημαίνει ότι φλερτάρει με το νότιο άκρο του νομού Καστοριάς...

Ο Σμόλικας όπως φαίνεται από το ΄Αργος Ορεστικό (αριστερά με χιόνι). Διακρίνονται επίσης οι κορυφές Αρρένες του Γράμμου (δεξιά με χιόνι) και το Παλιοκριμίνι, η κορυφή του Βοΐου.

Μετά τον Όλυμπο λοιπόν (2917) και τον Γράμμο (2520), που βρίσκονται στην πρώτη και την τέταρτη θέση αντίστοιχα της λίστας με τα ψηλότερα βουνά της Ελλάδας, έφτασε η ώρα να πατήσουμε και την κορυφή της Πίνδου, της ραχοκοκαλιάς της πατρίδας μας, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση πανελλαδικά. Μόνο ο Βόρας (2524) που έρχεται τρίτος θα λείπει μετά για να συμπληρώσουμε την πρώτη τετράδα αλλά εκεί ανεβαίνεις με αυτοκίνητο οπότε η ανάβαση μάλλον δεν θα μας προβληματίσει ιδιαίτερα.

Ακολουθεί βαθμολογία:
1. Όλυμπος 2917
2. Σμόλικας 2637
3. Βόρας 2524
4. Γράμμος 2520
5. Γκιώνα 2510
6. Τύμφη 2497

Η πρώτη οργανωμένη εξόρμηση λοιπόν για την κατάληψη της κορυφής του Σμόλικα προτείνω να γίνει το Σαββατοκύριακο 9-10 Ιουνίου τρέχοντος έτους (τότε με βολεύει, καλά καταλάβατε).
Θα πάρουμε τον καθαρό μας αέρα και πάμε μετά να ψηφίσουμε να γουστάρουμε...
Το αυτοκίνητο θα μείνει στα 1900 πάνω από το χωριό Πάδες Ιωαννίνων και η ορειβατική διαδρομή που θα ακολουθήσουμε μέχρι την κορυφή εκτιμώ ότι θα διαρκέσει περίπου τέσσερις ώρες (για τους φυσιολογικούς ορειβάτες πρέπει να είναι κοντά στο δυομισάωρο).

Η κορυφή του Σμόλικα στα 2637 μ.

Το χωριό Πάδες Ιωαννίνων

Το ευχάριστο είναι ότι πάνω στο Σμόλικα δεν θα συναντήσουμε την κοσμοσυρροή του Ολύμπου καθώς στις προτιμήσεις των ορειβατών, ο Σμόλικας δεν βρίσκεται στις ψηλότερες θέσεις. Υπάρχουν τρεις ή τέσσερις βασικές διαδρομές (μονοπάτια) που οδηγούν ψηλά στο βουνό κι όσοι επιλέξουν να έρθουν μαζί μου θα ακολουθήσουν φυσικά τη συντομότερη και τη λιγότερο κουραστική (μέχρι αποδείξεως του εναντίου). Η κορυφή του Σμόλικα ονομάζεται Γέρος κι έχω έναν λόγο παραπάνω να είμαι εγώ ο πρώτος από την παρέα μας, που θα την κατακτήσει.

Ξέφωτο στα 1500 μ. και στο βάθος ο Γέρος

Η τσάρκα θα περιλαμβάνει διανυκτέρευση στην Κόνιτσα με βραδυνό, ελληνικό καφέ το επόμενο πρωί, και θέα την βορειοδυτική πλευρά της Τύμφης πάνω από το φαράγγι του Αώου...

Κόνιτσα, Τύμφη και φαράγγι Αώου

Το γεφύρι της Κόνιτσας στο φαράγγι του Αώου

Η πρώτη αναγνωριστική εξόρμηση που έκανα μόνος μου προ ημερών (εκεί κατάντησα) στέφθηκε με σχετική επιτυχία. Έφτασα μέχρι τα 1800 μέτρα αλλά εγκατέλειψα την προσπάθεια διότι σε κάποιες ανήλιες στροφές του δρόμου, οι χιονούρες έφταναν τους 30 πόντους και δεν είχα όρεξη να περάσω το βράδυ μου ως επιδόρπιο στο τραπέζι του Πέτρου και των καλεσμένων του...

Άποψη της βόρειας πλευράς της Τύμφης, ανεβαίνοντας για Σμόλικα, από Παλαιοσέλι

Το πέτρινο καταφύγιο του Σμόλικα πάνω από το Παλαιοσέλι στα 1750 μ.

Το ξύλινο καταφύγιο του Σμόλικα πάνω από το Παλαιοσέλι στα 1650μ.

Το χωριό Παλαιοσέλι Ιωαννίνων

Θα υπάρξει όμως και δεύτερη οργανωμένη εξόρμηση στον Σμόλικα (τέλη Ιουλίου να υπολογίζετε) διότι θεωρώ δεδομένο ότι κάποιοι λόγω εξεταστικής δεν θα μπορέσουν να έρθουν στην πρώτη και ποιος ακούει τον αρχηγό που δική του ιδέα ήταν η κατάληψη του βουνού. Στη δεύτερη εξόρμηση που ευελπιστώ να κρατήσει 2-3 μέρες, μπορούμε να γνωρίσουμε και κάποια από τα μυστικά της Τύμφης, του ωραιότερου ίσως βουνού των Βαλκανίων. Στην Τύμφη βρίσκεται η κορυφή Γκαμήλα (2497) που είναι έκτη κατά σειρά στη βαθμολογία όπως είδαμε νωρίτερα, μετά τη Γκιώνα (2510). Επομένως πάμε για εξάδα αυτό το καλοκαίρι, αν και η Γκιώνα μας πέφτει λίγο μακριά.
Σε αυτή τη δεύτερη εξόρμηση που λογικά θα συμμετέχουν περισσότεροι θα υπάρχει και η δυνατότητα να ξεκινήσουμε δύο ομάδες ταυτόχρονα με αφετηρία την Κόνιτσα κι αφού χωριστούμε στο Παλαιοσέλι, να επιχειρήσουμε συνάντηση στα 2150 όπου βρίσκεται η μία από τις δύο δρακόλιμνες του Σμόλικα αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό κάτι τέτοιο να γίνει καθώς στις τάξεις μας περιλαμβάνονται και ισκαριώτες…

Ακολουθούν κάποιες εικόνες από την Τύμφη…

Το φαράγγι του Βίκου

Το γεφύρι του Βοϊδομάτη στην είσοδο του φαραγγιού

Χωριό Φάντασμα στην Τύμφη

Θεόρατα όντρια πάνω από το Μικρό Πάπιγκο

Χάρτης περιοχής

ΥΓ. Το ποστάκι ήταν ελάχιστα περιγραφικό. Πιστεύω ότι μετά τις εξορμήσεις δεν θα ξέρουμε τι να πρωτογράψουμε (εγώ κι ο toulias δηλαδή)...

Και κλείνοντας, σας έχω αποκλειστικό φωτογραφικό στιγμιότυπο από την αποτυχημένη σύσκεψη των εξορμηστών της Cyberότσαρκας για την ανάδειξη νέου αρχηγού, έπειτα από τη συμπλήρωση μιας πενταετίας του toulia στο τιμόνι της ομάδας, υπό την προεδρία του πατρός garavela...

• garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ο τελευταίος των εξορμηστών

Απ: Στην κορυφή του Σμόλικα 13 Χρόνια, 1 Μήνας πριν #1452

Τι δεν το έβαζες το άρθρο που έκανες στο φόρουμ, στην κεντρική σελίδα;
Σε επικοινωνία μου με τον Τάσο μου είπε ότι πρέπει να πάρουμε το μονοπάτι για το καταφύγιο γιατί είναι η πιο χαλαρή διαδρομή.
Οι κοπελιές πίσω δεν είναι της ομάδας;
Χασμουρητό και τα μυαλά στα κάγκελα!!!
Ή μήπως φωνάζω; Μπα μάλλον χασμουρητό θα είναι από καμιά πολύ πρωινή τσάρκα.

Λοιπόν! Εγέρθητι όλοι γιατί θα γίνω ο επόμενος αρχηγός και θα σας διώξω από την ομάδα! Δεν θέλω αντιτσαρκάκιδες στην νέα κυβέρνηση!
  • Nio
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
  • STARTER!
Δείξε μου τις τσάρκες σου...
...να σου πω ποιος είσαι!

Απ: Στην κορυφή του Σμόλικα 13 Χρόνια πριν #1454

Nio έγραψε:
Τι δεν το έβαζες το άρθρο που έκανες στο φόρουμ, στην κεντρική σελίδα;
Σε επικοινωνία μου με τον Τάσο μου είπε ότι πρέπει να πάρουμε το μονοπάτι για το καταφύγιο γιατί είναι η πιο χαλαρή διαδρομή.

Η αλήθεια είναι ότι σκέφτηκα να το κοτσάρω μπροστά αλλά δεν το έκανα διότι θα έπρεπε να εμπλουτίσω κείμενο και εικόνες και δεν είχα το χρόνο.
Αν πάρουμε το μονοπάτι για το καταφύγιο, υπολόγιζε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουμε την ανάβαση από τα 1100 μέτρα (από το Παλαιοσέλι) και να προσθέσουμε στην απόσταση περίπου 2,5 χιλιόμετρα, μέχρι και την κορυφή. Με πολύ απλούς υπολογισμούς, θα πρέπει να ανέβουμε συνολικά 1500 μέτρα και να περπατήσουμε κοντά στα 6 χιλιόμετρα.
Άρα καλύτερα να πάμε στα Πριόνια και να ξεκινήσουμε κατευθείαν για Μύτικα. Το ίδιο θα κουραστούμε...

map_2.jpg

Η ποδαράτη ανάβαση θα ξεκινήσει ή από το πέτρινο καταφύγιο στα 1750 μέτρα (φτάνει αυτοκίνητο) ή από την άλλη μεριά στα 1900.
Υποθέτω ότι διάλεξες ήδη τα 1900...
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Απ: Στην κορυφή του Σμόλικα 13 Χρόνια πριν #1457

Η πρώτη στάση είναι κοντά από ότι βλέπω και είναι σε καλό μέρος.
Η δρακόλιμνη είναι κοντά και θα ήμαστε χαλαροί.
Το θέμα είναι μετά για την κορυφή τι κάνουμε. Νομίζω ότι θα βγάλω φουσκάλες από το πολύ περπάτημα.
Αν και είναι πιο εύκολη διαδρομή από αυτή που κάναμε στον Όλυμπο.
Τέπσα.
Θα ήθελα πάντως να πάμε και στο πέτρινο καταφύγιο.
  • Nio
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • STARTER!

Απ: Στην κορυφή του Σμόλικα 13 Χρόνια πριν #1468

Garavelas bravo και πάλι bravo, πολύ καλή δουλειά όπως πάντα.
Φαντάζομαι θα ήταν μια δυνατή εμπειρία και θα σου πρόσφερε το ίδιο δυνατές συγκινήσεις.
Σίγουρα θα είναι από τις καλύτερες τσάρκες και θα μας γεμίσει ενέργεια και κουράγιο για τις δύσκολες μέρες που θα ακολουθήσουν. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το μεγαλείο του Σμόλικα δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε καμία φωτογραφία ούτε να ειπωθεί με καμία λέξη.
Λοιπόν Garavela ως επίσημος οργανωτής εξορμήσεων το μόνο που σου μένει είναι να ανακοινώσεις την ημερομηνία. Αν με ρωτάτε, θα προτιμούσα τον ποδαρόδρομο διότι νομίζω ότι θα μας γεμίσει με εικόνες που θα χαραχτούν ανεξίτηλα στη μνήμη μας που από αυτά που μας ψεκάζουν έχει αρχίσει και κάνει κενά.
Παρόλα αυτά παιδιά όπως όλοι θα ξέρετε, διακαής μου πόθος είναι ο Μύτικας, οπότε σας παρακαλώ κύριε διοργανωτά να το έχετε και αυτό στην άκρη του μυαλού σας...
Σίγουρα θα αναρωτιέστε τι έπαθα και ξαφνικά άρχισα να κάνω post Ή οι προσευχές του garavela έπιασαν τόπο ή είμαι μποτάκι.
Όχι όχι τίποτα από τα δύο, απλώς ανήκω και εγώ στους 1 εκ των 2 νέων που είναι γραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ και έτσι έχω πλέον άπειρο ελεύθερο χρόνο να κάνω post.
Τώρα θα μου πείτε όποιος θέλει βρίσκει λύση και κάνει post και ας δουλεύει και 10 ώρες, μπορείτε απλά να το θεωρήσετε ως μια αποτυχημένη προσπάθεια να καλύψω τον εαυτό μου.
Αναμένουμε ημερομηνία αποστολής καπετάνιε.
  • Stergios
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Στέκεται όρθιος
ΕΙΠΑ ΑΜΑΡΤΙΑ..

Απ: Στην κορυφή του Σμόλικα 13 Χρόνια πριν #1471

Καλησπέρα λοιπόν και από εμένα που υποτίθεται πως δεν έχω τόσο ελεύθερο χρόνο (άσχετα που κάθε μέρα καταλήγω να ξύνομαι) διότι σιγά σιγά πέφτω στη μάχη της εξεταστικής, μία από τις τελευταίες θέλω να πιστεύω, στον πόλεμο που λέγεται πτυχίο, ώστε μετά απ'αυτό να βρεθώ και εγώ με τη σειρά μου στη λίστα του ΟΑΕΔ! Ήδη πλατείασα σε βάρος του φόρουμ...

Η δουλειά σου garavelas είναι πραγματικά εξαιρετική, μας δίνεις για ακόμη μία φορά εξόρμηση έτοιμη στο πιατό. Όποτε να το δοκιμάσετε με το καλό στις 10 Ιουνίου (που δε θα έχει τελικά τότε εκλογές) και να φάμε παρέα τον Ιούλιο! Εμένα η περιοχή με τραβάει πάρα πολύ γι'αυτό και το αναφέρω συχνά πυκνά τον τελευταίο χρόνο. Πέρα από την κατάκτηση των κορυφών, που έχει και αυτό ένα point (σημαία να να φτιάξουμε,ε!), μιλάμε για ένα μέρος παραμυθένιο που εδώ και καιρό σκαλίζω στο ίντερνετ να μάθω πράγματα και να δω εικόνες.

+1 στη συνάντηση των δύο ομάδων επάνω!

Να μπει η επιλογή "ευχαριστώ", "καλή δουλειά" (θα το'χετε δει σε άλλα φόρουμς) ή κάτι τέτοιο τελωσπάντων για να είναι κίνητρο για ωραία εποικοδομητικά ποστάκια όπως αυτό του garavelas.

Νίο μακάρι αυτό που θα σε χαρακτήριζε κατά τις πρωινές εξορμήσεις να ήταν το χασμουρητό...χοχοχο
  • toulias
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
ΑΘ10

Απ: Στην κορυφή του Σμόλικα 13 Χρόνια πριν #1477

toulias έγραψε:

+1 στη συνάντηση των δύο ομάδων επάνω!

Να διευκρινίσω σε αυτό το σημείο ότι ανέβηκα με το αυτοκίνητο και από Παλαιοσέλι και από Πάδες.
Πάνω από το Παλαιοσέλι ο χωματόδρομος φτάνει ακριβώς κάτω από το πέτρινο καταφύγιο σε μια απόσταση 5 λεπτών.
Από την μεριά των Παδών έφτασα στα 1800 μέτρα υψόμετρο και σταμάτησα λόγω χιονιού, λίγο πριν το τέλος του δρόμου.
Υποθέτω πως όταν ανηφορίσουμε με το καλό, το χιόνι θα έχει λιώσει κι επομένως θα ανέβουμε ακόμα ψηλότερα, τουλάχιστον η ομάδα που θα πάει από Πάδες, στην οποία δεν θα είναι ο toulias κι ο μανάβης που διάλεξαν τη μεριά από το καταφύγιο...

Πάντως και από τις δύο μεριές θα μας οδηγήσει το μονοπάτι Ο3 που απ’ ότι διαπίστωσα είναι πολύ καλά διατηρημένο και με πυκνή σήμανση. Οπότε δε νομίζω να αντιμετωπίσουμε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα.

Ακολουθούν συμπληρωματικές φωτό...

monopati_O3.jpg

smolike_peak.jpg

xartis_O3.jpg

Ο χάρτης είναι σχεδιασμένος από τον σύλλογο Παδιωτών "Ο Σμόλικας" και βρίσκεται στην είσοδο του χωριού.
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Απ: Στην κορυφή του Σμόλικα 13 Χρόνια πριν #1487

Φίλοι μου,
κανονίστε ημερομηνία και αν θέλετε ενημερώστε με.
Θα ανέβω από Σαμαρίνα και θα συναντηθούμε στην κορυφή.
  • saligari
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Μπήκε στη θερμοκοιτίδα

Απ: Στην κορυφή του Σμόλικα 13 Χρόνια πριν #1488

Γεια σου φίλε saligari!
Είμαι σίγουρος ότι δεν πηγαίνεις και τόσο αργά, αλλιώς δε θα έβγαζες τις απίστευτες διαδρομές που κάνεις
Εννοείται πως θα σε ενημερώσουμε και αν βολέψει θα'ταν τέλειο να κάναμε μία τέτοια συνάντηση πάνω! Πολύ πρόχειρα το λέω, βάση μιας μικρής συζήτησης που είχαμε με garavelas, μιλάμε είτε για 10 Ιουνίου είτε για 20κάτι Ιουλίου.
Ξέρεις, φίλε saligari, αν με το καλό βρεθούμε στο Σμόλικα, και ξανά στη Γκίστοβα (σου απαντώ και για το άλλο θέμα ταυτόχρονα) η φιλία μας θα είναι μοναδική στην ιστορία:
Θα γνωριζόμαστε μονάχα από ψηλές κορυφές!!
...ορίστε μία ιδέα για ρεκόρ, τόσα χαζά ρεκόρ υπάρχουν!
Εννοείται βέβαια πως θα χαιρόμασταν να τα λέγαμε και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος.

Όσον αφορά το Σμόλικα απ'ότι γνωρίζω το μονοπάτι από Σαμαρίνα για κορυφή είναι πάνω από 10 ώρες περπάτημα (αν το έχεις περπατήσει saligari διαφώτισε μας) οπότε θα χρειαστεί καλή οργάνωση και λεπτούς υπολογισμούς των χρόνων.

Ραντεβού στα 2637 λοιπόν!
  • toulias
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
ΑΘ10

Απ: Στην κορυφή του Σμόλικα 13 Χρόνια πριν #1489

Σε μια σύντομη συζήτηση που είχα με τον garavela είπαμε κάτι για την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος και να το κάνουμε σε μια μέρα. (Δεν κανονίσαμε για την Δευτέρα απλά το συζητήσαμε) Τώρα αν άλλαξε κάτι από χθες δεν ξέρω.
Εμένα θα με βόλευε περισσότερο την Δευτέρα γιατί θα μπορέσω να κανονίσω τις δουλειές μου με το μαγαζί.

Υ.Γ: Και μην ξεχνάτε άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι την χάρη. (βλ saligari)
Εγώ πάντως θα είμαι το σαλιγκάρι της παρέας γιατί θα είμαι ο πιο αργός!
Υ.Γ.2: Τούλιας!!! Όλη την χρονιά μπαίνεις κάνεις 5-10 ποστ και τώρα σε έπιασε ποστοδιάρροια. Θέλεις να με φτάσεις; Δεν θα σε αφήσω!!!! Άσε τα ποστ και στρώσου στο διάβασμα!!!! αχχααχαχχα
  • Nio
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • STARTER!

Απ: Στην κορυφή του Σμόλικα 13 Χρόνια πριν #1493

Μία και σήμερα θα έλεγα στον εαυτό μου αν ήμουνα σήμερα στο Άργος και θα γέμιζα με κοσμική ενέργεια. Δεν έμαθα νέα σας παιδιά και ανησυχώ. Θα πάτε τελικά? Δεν θα πάτε? Ενημερώστε μας σας παρακαλώ. Πείτε μας και για την διαδρομή που θα ακολουθήσετε. Ίσως να σας κάνω μια έκπληξη αν με προλάβω χρονικά. Αν πάλι όχι, εδώ και καιρό πάνω στον ενθουσιασμό μου που λιώσαν τα χιόνια, έκανα μια κράτηση στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός για Δευτέρα. Οπότε αν ναυάγησε η τσάρκα σας, είστε όλοι καλεσμένοι. Έτσι για μια πρώτη επαφή και να δούμε και λίγο τα ζωνάρια χιονισμένα.
Έτσι απλά και μόνο για να ρίξουμε γροθιά στο στομάχι του κατεστημένου, που θέλει του Αγίου Πνεύματος όλοι να μας τα ζαλίζουν με την Θάλασσα. Για αυτόν τον λόγο διάλεξα το βουνό των Θεών που μπορεί και συνδυάζει αριστοτεχνικά βουνό και θάλασσα. Κατεβαίνοντας ρίχνουμε και μια βουτιά στο Λιτόχωρο, πίνουμε και έναν καφέ με τον γνωστό σε όλους Θωμά Π. και επιστρέφουμε στις ρουτίνες μας. Αυτά τα ολίγα. Ανυπομονώ να διαβάσω την ετυμηγορία σας.
  • Stergios
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Στέκεται όρθιος
ΕΙΠΑ ΑΜΑΡΤΙΑ..

Απ: Στην κορυφή του Σμόλικα 13 Χρόνια πριν #1494

Stergios έγραψε:
Δεν έμαθα νέα σας παιδιά και ανησυχώ. Θα πάτε τελικά? Δεν θα πάτε?

Βρήκες ώρα και στιγμή
μεσ’ το φόρουμ να ποστάρεις,
λες και πουθενά αλλού
δεν μπορούσες να σερφάρεις...
Δεν το περίμενα αυτό...

Λίγο ακόμα υπομονή
θα μπορούσες να την κάνεις,
όμως διάλεξες στιγμή
με το ποστ να μας βασκάνεις...
Δεν το περίμενα αυτό...

Δευτέρα βράδυ κι έχω μεσοκοπεί,
μια voltaren, γρήγορα.
Antonis, Nio, Garavelas, LC,
φτάσανε στην κορυφή...

Δευτέρα βράδυ κι εγώ νιώθω φυτό,
δεν αντιδρώ, ψόφησα.
Δύο εξακόσια και τριάντα επτά,
ήτανε πάρα πολλά...

ΥΓ. Ήταν μία τραγουδιστή προφητεία. Άντε να δούμε...

flag.jpg
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Απ: Στην κορυφή του Σμόλικα 13 Χρόνια πριν #1496

Πονάω παντού,
και ξέρω τι έχω,
αυτή* είναι αλλού
κι εγώ δεν αντέχω.

Στην εντατική, θα με βρεις εκεί...

* Η κορυφή

smolikas_peak_2637.jpg

Ευχαριστίες:
Στον κουμπάρο μου για τις ιδέες του
Στο Vitara που 5 χρόνια τώρα κάνει πως δεν έχει μάτια και αυτιά, ενώ έχει
Στον καιρό για τις καλύτερες διαθέσεις του
Στο χιόνι που δρόσισε τις φωτογραφίες μας
Στον Αντώνη που σεβάστηκε την επιθυμία μου
Στον Nio που πείσμωσε τη στιγμή που έπρεπε
Στον LC που γέμισε την εξόρμησή μας
Στον Σμόλικα για την άψογη φιλοξενία του
Και προκαταβολικά στους γιατρούς που από χθες το βράδυ έχουν αναλάβει την ανάρρωσή μου...
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Απ: Στην κορυφή του Σμόλικα 13 Χρόνια πριν #1497

1000 μπράβο σε όλους σας.

Υ.Γ. Ψηλέ ακόμα περιμένω το τηλέφωνο....
  • psilos
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Πήρε το κύπελλο
Τη σήμερον ημέρα καλύτερα βιαστής παρά οπαδός και ΑΕΚΤΖΗΣ.Μάτια επιλεκτηκά κλειστά...

Απ: Στην κορυφή του Σμόλικα 13 Χρόνια πριν #1498

Όταν φεύγει η κούραση, μένει η ικανοποίηση και οι ωραίες εικόνες.
Στην θέα του, αρχικά τον αποκαλέσαμε "γατάκι", ίσως και για λόγους ψυχικής ανάτασης, αλλά όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, μόνο γατάκι δεν ηταν.
Ο σωστός χαρακτηρισμός θα ήταν "Σμόλικας, ο ήρεμος γίγαντας..." όπως είπε και ο Garavelas.

ΥΓ: Δεν κατακτήσαμε το βουνό... μόνο την κορυφή. Δηλαδή "τζάμπα μάγκες". Γατάκια......

LC_Digital_Art έγραψε:
Δεν κατακτήσαμε το βουνό... μόνο την κορυφή. Δηλαδή "τζάμπα μάγκες". Γατάκια......

Απαντάω στον εαυτό μου : Την επόμενη φορά, ψηλέ θα ξεκινήσουμε ή από το πέτρινο καταφύγιο ή από το χωριό Πάδες.

ΥΓ: Κλείνω θέση από τώρα με την ομάδα "toulias".
  • LC_Digital_Art
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Άρχισε να μπουσουλάει
Digital Content Creations
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.47 δευτερόλεπτα