Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3

ΘΕΜΑ: Εξόρμηση τούμπανο!

Εξόρμηση τούμπανο! 12 Χρόνια, 11 Μήνες πριν #1512

Λοιπόν στα γρήγορα...
Μάγκες ετοιμαστείτε να ξεποδαριαστούμε!
Εφοδιαστείτε με εφεδρικό ζευγάρι πόδια και πνευμόνια γιατί θα μας χρειαστούν.
Για Γκαμήλα υπάρχουν αρκετά μονοπάτια κι αναγκαστικά πρέπει να διαλέξουμε κάποιο από αυτά για να ανέβουμε πάνω.
Προτείνω την εξόρμηση για την κορυφή να την κάνουμε σε δύο δόσεις (σε δύο μέρες δηλαδή) για να περάσουμε κι από τη Δρακόλιμνη. Αφήνουμε τα αυτοκίνητα στο Μικρό Πάπιγκο (1000 μέτρα υψόμετρο) και ξεκινάμε για καταφύγιο Αστράκας όπου και θα διανυκτερεύσουμε (στα 1900). Η διαδρομή είναι αρκετά ανηφορική αλλά θα έχουμε όλη τη μέρα μπροστά μας. Έχει και ημίγυμνες Σουηδέζες στο μπαρ του καταφυγίου οπότε τα κίνητρα είναι περισσότερα. Την επομένη ξεκινάμε για Δρακόλιμνη (στα 2000 μέτρα) κι από κει για την κορυφή της Τύμφης στα 2497. Το μεγάλο στοίχημα της δεύτερης ημέρας θα είναι να καταφέρουμε να επιστρέψουμε στο Πάπιγκο πριν νυχτώσει καθώς θα βρισκόμαστε μακριά. Διαφορετικά θα πρέπει να μείνουμε και δεύτερο βράδυ στο καταφύγιο και να κατηφορίσουμε την επομένη.

Εναλλακτική διαδρομή για τη Γκαμήλα και προκειμένου να φτάσουμε στην κορυφή και να γυρίσουμε αυθημερόν είναι αυτή από το χωριό Βραδέτο (το αυτοκίνητο θα μείνει στα 1750 πάνω από το χωριό – έχει χωματόδρομο) αλλά θα έχουμε να διανύσουμε με τα πόδια μια απόσταση κοντά στα 8-9 χιλιόμετρα και να επιστρέψουμε πίσω. Αυτή η διαδρομή μάλλον είναι και η πιο ομαλή πάνω στο βουνό αλλά δεν θα προλάβουμε να πάμε στη Δρακόλιμνη καθώς βρίσκεται από την αντίθετη μεριά.

gamila_2497.jpg

Και η αστεία πρόταση της ημέρας... (πληγές ξύνω!)

Μπορούμε να χωριστούμε σε δύο ομάδες, η μία από Πάπιγκο και η άλλη από Βραδέτο, και να επιχειρήσουμε συνάντηση στο καταφύγιο κάνοντας στην ουσία αντίθετες διαδρομές.

Πρώτη ομάδα (ομάδα Πάπιγκου)
Πρώτη μέρα: Άφιξη στο Πάπιγκο - Ανάβαση στα καταφύγιο – Διανυκτέρευση.
Δεύτερη ημέρα: Ανάβαση στη δρακόλιμνη (μαζί με τη δεύτερη ομάδα - διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις) - ανάβαση στη Γκαμήλα – Vitara (όπου η πρώτη ομάδα θα πάρει το αυτοκίνητο της δεύτερης στην οποία θα συμμετέχω).

Δεύτερη ομάδα (ομάδα Βραδέτου)
Πρώτη ημέρα: Άφιξη στο χωματόδρομο πάνω από το Βραδέτο – Ανάβαση στη Γκαμήλα - καταφύγιο (συνάντηση με πρώτη ομάδα) – διανυκτέρευση.
Δεύτερη ημέρα: Ανάβαση στη δρακόλιμνη μαζί με την πρώτη ομάδα - επιστροφή στο καταφύγιο – Μικρό Πάπιγκο (αλλαξοκωλιά αυτοκινήτων)

gamila_diadromi.jpg

Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για να πετύχει αυτή η διπλή εξόρμηση είναι, κάποιος από την πρώτη ομάδα να έχει ένα δέκτη GPS μαζί του και φυσικά να ξέρει να τον χειρίζεται για να του δώσω τις συντεταγμένες του Vitara, για να μην ανεβαίνω μετά να το μαζεύω.

Με αυτόν τρόπο θα γνωρίσουμε το βουνό από δύο μεριές και οι δύο ομάδες. Σε ότι έχει να κάνει με το ΠΣΚ 6-7-8 Ιουλίου, το βλέπω λίγο χλωμό, καθώς περνάνε οι μέρες και δεν έχουμε οργανωθεί καθόλου.

Περισσότερα σύντομα κι από κοντά...

Εν τω μεταξύ, ρίξτε κι ΕΔΩ μέσα μια ματιά...
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ο τελευταίος των εξορμηστών

Απ: Εξόρμηση τούμπανο! 12 Χρόνια, 11 Μήνες πριν #1513

Δηλώνω από τώρα συμμετοχή με την πρώτη ομάδα,εάν τελικά επικρατήσει η πρόταση με τις ομάδες.
Μπορεί τα "τραύματα" να είναι ανοιχτά ακόμα από μια προηγούμενη εξόρμηση αλλά μην ξεχνάμε και τον χαβαλέ...

Υ.Γ. Το τσίπουρο το φέρνω εγώ
  • psilos
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Πήρε το κύπελλο
Τη σήμερον ημέρα καλύτερα βιαστής παρά οπαδός και ΑΕΚΤΖΗΣ.Μάτια επιλεκτηκά κλειστά...

Απ: Εξόρμηση τούμπανο! 12 Χρόνια, 11 Μήνες πριν #1518

Τι έγινε παιδιά θα γίνει τελικά αυτή η εξόρμηση;
Εγώ το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα είμαι γιατί έχω κάτι υποχρεώσεις και εκτός από αυτό δεν έχω και το κουράγιο να κάνω κάτι μεγάλο.
  • Nio
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
  • STARTER!
Δείξε μου τις τσάρκες σου...
...να σου πω ποιος είσαι!

Απ: Εξόρμηση τούμπανο! 12 Χρόνια, 11 Μήνες πριν #1521

Λοιπόν μάγκες…
Μπορεί να μη γράφετε στο φόρουμ γιατί κουράζεστε αρκετά στο facebook αλλά ξέρω τουλάχιστον ότι το διαβάζετε. Οι μέρες έχουν περάσει και δεν έχουμε οργανωθεί καθόλου. Η εξόρμηση αν θα γίνει φέτος, θα γίνει το επόμενο ΣΚ 21-22 Ιουλίου. Διαφορετικά πάει για του χρόνου . –

Όσοι λοιπόν επιθυμείτε να ανέβουμε στη Γκαμήλα να το δηλώσετε στον αρχηγό μέχρι την ερχόμενη Κυριακή στις 15 τρέχοντος. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε θα είναι η συνηθέστερη πάνω στο βουνό δηλαδή Μικρό Πάπιγκο, καταφύγιο Αστράκας (διανυκτέρευση), Δρακόλιμνη, Γκαμήλα κι επιστροφή στο χωριό.
Σε χωματόδρομο δεν θα μπούμε.

katafygio_astrakas.jpg

Για το καταφύγιο μπορούμε να ξεκινήσουμε και μεσημεριανές ώρες Σαββάτου. Αν ανέβουμε πρωί, προλαβαίνουμε να πάμε και στη Δρακόλιμνη την ίδια ημέρα και να αφήσουμε για την επομένη μόνο την κορυφή. Αποφασίστε και δηλώστε. Εφόσον μαζευτούν τουλάχιστον 4 άτομα (είμαστε ήδη 2) η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί κανονικά κι αφού πρώτα εξασφαλίσουμε κρεβάτια στο καταφύγιο.
Στη βράση κολλάει το σίδερο κι αυτές τις μέρες βράζει ο τόπος…
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Απ: Εξόρμηση τούμπανο! 12 Χρόνια, 10 Μήνες πριν #1525

Κάποια πράγματα γίνονται για άγνωστο λόγο σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο.
Η εξόρμηση τούμπανο συνοδεύτηκε από μία CYBEROTSARKA τούμπανο πάνω στη Γκαμήλα.
Ίσως τελικά η βροχή που δεν ήρθε ποτέ και μας χάλασε λίγο τα σχέδια, να ήταν αυτή που μας έστειλε στην Ξερολούτσα. Οι επόμενοι να το boldάρουν...

tha_vreksei.jpg

dragon_lake_tymfi.jpg
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Απ: Εξόρμηση τούμπανο! 12 Χρόνια, 10 Μήνες πριν #1526

Κάτι μου λέει ότι οι λογαριασμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί αλλά ας μην είμαι πικρόχολος, αν είναι απαισιόδοξος και ο πιο πιτσιρικάς εδώ μέσα (η ταπεινότης μου) δε θα δούμε άσπρη μέρα.

Η εξόρμηση ήταν μία γλυκιά αποτυχία που σίγουρα για "αποτυχημένη" μας άφησε πάρα πολλά να θυμόμαστε. Αναπολώντας τις αναβάσεις μας χάζευα τις φωτογραφίες και έφτιαξα ένα πανοραματάκι το οποίο βγήκε γύρω 7ΜΒ και δε μου το δέχονται ούτε οι σελίδες που κάνουν φάιλχοστιγνκ. Με μισή καρδιά την περιμάζεψα για να μη μας πάρει με τις πέτρες ο hambos και σας την παραθέτω.

Untitled_Panorama1.jpg

psilos έγραψε:
Υ.Γ. Το τσίπουρο το φέρνω εγώ

εεεεεεεεεεεεεεεεέλα
ψηλέ μας υποχρέωσες!

Απ'το πρωί εκίνησα Γκαμήλα να πατήσω
μα έπρεπε τους κεραυνούς να συνυπολογίσω
και αφού το δάκρυ στέγνωσε μέσα στην ξερολούτσα...

...σκέφτηκα άντε ας μη πω βρισιά, θα πάω δρακολίμνη!
Σοφά το συζητήσαμε κάτω από την Αστράκα
και ανεβήκαμε κι οι τρεις (τώρα θα την πω την βρισιά όμως) εκτός απ'τον μαλάκ@!
  • toulias
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
ΑΘ10

Απ: Εξόρμηση τούμπανο! 12 Χρόνια, 4 Μήνες πριν #1585

toulias_gamila.jpg

Ανακάλυψα δρόμο που φτάνει στα 1450, περίπου δύο ώρες από το καταφύγιο και το Πάσχα φέτος πέφτει Μάιο.

ΥΓ. Είναι πάντως γκομενάρα...
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Απ: Εξόρμηση τούμπανο! 12 Χρόνια, 3 Μήνες πριν #1602

toulias έγραψε:
Απ'το πρωί εκίνησα Γκαμήλα να πατήσω
μα έπρεπε τους κεραυνούς να συνυπολογίσω
και αφού το δάκρυ στέγνωσε μέσα στην Ξερολούτσα...

...σκέφτηκα άντε ας μη πω βρισιά, θα πάω δρακολίμνη!
Σοφά το συζητήσαμε κάτω από την Αστράκα
και ανεβήκαμε κι οι τρεις (τώρα θα την πω την βρισιά όμως) εκτός απ'τον μαλάκ@!

Το ποίημα εκεί τελείωσε, του σεβαστού αρχηγού μας
και ήρθε τώρα η σειρά, του cyber πατριού μας...

Μόνος μου πάλι τριγυρνώ εδώ μεσ’ τη σελίδα
ποστάκια μπαίνω για να δω, μα τίποτα δεν είδα.
Το δάκρυ όντως στέγνωσε μέσα στην Ξερολούτσα
κι αν έτσι συνεχίσετε θα φάτε και την πίτσα ολόκληρη, θα φάτε και μια ξεγυρισμένη μήνυση και ο Δεμίρης από δω και πέρα, στις εξορμήσεις, θα κάθεται στον λεβιέ του Vitara (στον μεγάλο, όχι στον μικρό της τετρακίνησης).

ΥΓ. Γνωρίζω κάτι που μπορούσε Τούλια να σε σώσει
Εγώ που σε έκανα αρχηγό, για σκέψου εγώ
Ένα vitara να σε πάρει, Τούλια να μας πάρει
Ένα vitara που πολύ μακριά θα τ’ οδηγώ...

Ετοιμαστείτε για Τζουμέρκα!

Και μετά τα επιδόρπια συνεχίζω με το κυρίως πιάτο...

"ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΤΥΜΦΗΣ Νο2"

Η φωτογραφία που ακολουθεί έχει όλα τα στοιχεία για να περιγράψει με τον πιο απλό και παραστατικό τρόπο μία κατάσταση (λέμε και ονόματα)...
Όπου Ξερολούτσα βάλτε Cyberότσαρκα, όπου μηνύματα επί του εδάφους βάλτε ποστάκια εντός του φόρουμ, τον μοναχικό εξορμηστή garavela αφήστε τον στη θέση του, αλλάξτε την ημερομηνία, κι αμέσως έχετε το αποτέλεσμα...

kseroloutsa_gkamilas.jpg

Μήπως να της έβαζα τίτλο "Cyberότσαρκα 2013";
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Απ: Εξόρμηση τούμπανο! 12 Χρόνια, 3 Μήνες πριν #1603

ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΤΥΜΦΗΣ Νο2 (συνέχεια)

Σήμερα ανεβαίνουμε ψηλότερα και πιάνουμε τη δρακόλιμνη της Τύμφης που βρίσκεται στα 2000 μέτρα υψόμετρο.
Οι αλπικοί τρίτωνες είναι οι μόνιμοι κάτοικοι της μικρής αυτής λίμνης.
Χωράνε μέσα στην παλάμη ενός χεριού και μοιάζουν με ψάρια που έχουνε βγάλει πόδια.
Δεν προσφέρονται για κατοικίδια κι όσοι αποφασίσετε να βουτήξετε σε κάποια από τις δρακολίμνες της Πίνδου, φροντίστε να μην τους ζαλίσετε πολλή ώρα τα ούμπαλα και καλό θα είναι να έχετε πλυθεί πρώτα (αν και λίγο δύσκολο εκεί πάνω), γιατί το συγκεκριμένο οικοσύστημα είναι από τα πιο ευαίσθητα στην Ελλάδα. Τουλάχιστον μη φοράτε αποσμητικά και αρώματα.

• garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Απ: Εξόρμηση τούμπανο! 12 Χρόνια, 3 Μήνες πριν #1604

cyber_toumpano.jpg

Η Cyberότσαρκα γράφεται με ιδρώτα...
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Απ: Εξόρμηση τούμπανο! 12 Χρόνια, 3 Μήνες πριν #1605

argeitikos_triton.jpg

argeitikos_triton1.jpg

argeitikos_triton2.jpg
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Απ: Εξόρμηση τούμπανο! 12 Χρόνια, 3 Μήνες πριν #1606

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα Δεν είναι μόνο η εξόρμηση τούμπανο, αλλά και κάτι άλλο.
ΨΗΛΕ!!!!!!
  • Nio
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • STARTER!
Δείξε μου τις τσάρκες σου...
...να σου πω ποιος είσαι!

Απ: Εξόρμηση τούμπανο! 12 Χρόνια, 3 Μήνες πριν #1610

psarema_dragon_lake.jpg

Από αύριο μάλλον θα επιστρέψω "ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΟΥ Νο2".
Βαρέθηκα στη Γκαμήλα.
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Απ: Εξόρμηση τούμπανο! 12 Χρόνια, 3 Μήνες πριν #1613

kranioegkefalikes.jpg
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Απ: Εξόρμηση τούμπανο! 12 Χρόνια, 2 Μήνες πριν #1632

toulias_vs_gamila.jpg