Επειδή μάλλιασε η γλώσσα μου να τα λέω ας κάνω και εδώ πέρα ένα θεματάκι μήπως συγκινήσω κανέναν για να ξεκινήσουμε για την κορυφή του Σινιάτσικου πριν την ερχόμενη ισημερία που θα σημαίνει και επισήμως το τέλος του καλοκαιριού αλλά και την μετανάστευση μου νότια. Η πολύ ενδιαφέρουσα και ενεργή σελίδα hellaspath.gr μου λύνει τα χέρια:
"Η ανάβαση ξεκινάει 1,8 χλμ Νοτιοανατολικά ΝΑ από το καταφύγιο της Βλάστης (ΧΟΟΠ), από υψόμετρο 1400μ, και την θέση «Τσιλιμίγκα». Ξεκινάμε αριστερά από το φρεάτιο ακριβώς πριν από την στάνη. Μπροστά στην στάνη υπάρχει ποτίστρα που έχει νερό κατά του θερινούς μήνες. Πιάνουμε στα αριστερά (κατεύθυνση ΝΑ) τον χωματόδρομο και σύντομα μπαίνουμε σε ευδιάκριτο μονοπάτι με κόκκινα σημάδια. Το βουνό είναι ξερό και χωρίς βλάστηση. Το μονοπάτι κινείται με καλή κλίση και πάνω σε πέτρες. Η κατεύθυνση από ΝΑ στην αρχή, γίνεται Ν, εν συνεχεία ΝΔ και τέλος σχεδόν Δ μέχρι να φτάσουμε στην κορυφή στα 2111μ., διαγράφοντας ένα τόξο. Η απόσταση είναι περίπου 4,25χλμ και καλύπτουμε 700μ. ανάβασης."
Η κορυφοφιλία μπορεί να εντοπιστεί σε δύο βασικές μορφές:
ο κλασσικός κορυφολάγνος που του αρέσει απλώς να ανεβαίνει στις ψηλές κορυφές, είναι τόσο ανώμαλος ώστε πολλές φορές ηδονίζεται από την κόπωση που του προκαλεί η όλη διαδικασία και αποφεύγει μέχρι ενός σημείου τζιπ, σκάλες, τελεφερικ ή ελικόπτερα.
Ο κορυφοβλεψίας ο οποίος φτιάχνεται παρατηρώντας τις κορυφές στον ευρύτερο χώρο αλλά έρχεται σε ...κορύφωση όταν βλέπει πως φαίνεται μία ή περισσότερες κορυφές πάνω από μία άλλη κορυφή. είναι πιο κουλ στις αναβάσεις του και αν μπορούσε να ανέβει παντού χωρίς ιδρώτα για να φωτογραφίσει την θέα των απέναντι γυμνών αλπικών κορυφών, που τόσο τον ερεθίζουν, θα το'κάνε.
Όσοι ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία λοιπόν ετοιμαστείτε για κάτι πολύ χαρντκόουρ! Το ποστάκι είναι μεταμεσονύκτιο γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο.
Ο Όλυμπος από το Σινιάτσικο:
Και έχω την αίσθηση πως η θέα θα είναι τρομερή προς όλες τις κατευθύνσεις. Πίνδος, Καστοριά, Πτολεμαϊδα ενώ θα δούμε πιστεύω και το Άργος, αν όχι όλο έστω το μισό!
ΥΓ. Ζητώ συγνώμη από το hellaspath που δανείστηκα έτσι τη φωτογραφία αλλά δε μπορούσα να βρω τρόπο για να δώσω ακριβή σύνδεσμο που να παραπέμπει σε αυτή.