Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Σινιάτσικο 2.111μ

Σινιάτσικο 2.111μ 10 Χρόνια, 1 Μήνας πριν #1845

Επειδή μάλλιασε η γλώσσα μου να τα λέω ας κάνω και εδώ πέρα ένα θεματάκι μήπως συγκινήσω κανέναν για να ξεκινήσουμε για την κορυφή του Σινιάτσικου πριν την ερχόμενη ισημερία που θα σημαίνει και επισήμως το τέλος του καλοκαιριού αλλά και την μετανάστευση μου νότια. Η πολύ ενδιαφέρουσα και ενεργή σελίδα hellaspath.gr μου λύνει τα χέρια:

"Η ανάβαση ξεκινάει 1,8 χλμ Νοτιοανατολικά ΝΑ από το καταφύγιο της Βλάστης (ΧΟΟΠ), από υψόμετρο 1400μ, και την θέση «Τσιλιμίγκα». Ξεκινάμε αριστερά από το φρεάτιο ακριβώς πριν από την στάνη. Μπροστά στην στάνη υπάρχει ποτίστρα που έχει νερό κατά του θερινούς μήνες. Πιάνουμε στα αριστερά (κατεύθυνση ΝΑ) τον χωματόδρομο και σύντομα μπαίνουμε σε ευδιάκριτο μονοπάτι με κόκκινα σημάδια. Το βουνό είναι ξερό και χωρίς βλάστηση. Το μονοπάτι κινείται με καλή κλίση και πάνω σε πέτρες. Η κατεύθυνση από ΝΑ στην αρχή, γίνεται Ν, εν συνεχεία ΝΔ και τέλος σχεδόν Δ μέχρι να φτάσουμε στην κορυφή στα 2111μ., διαγράφοντας ένα τόξο. Η απόσταση είναι περίπου 4,25χλμ και καλύπτουμε 700μ. ανάβασης."

Η κορυφοφιλία μπορεί να εντοπιστεί σε δύο βασικές μορφές:
ο κλασσικός κορυφολάγνος που του αρέσει απλώς να ανεβαίνει στις ψηλές κορυφές, είναι τόσο ανώμαλος ώστε πολλές φορές ηδονίζεται από την κόπωση που του προκαλεί η όλη διαδικασία και αποφεύγει μέχρι ενός σημείου τζιπ, σκάλες, τελεφερικ ή ελικόπτερα.
Ο κορυφοβλεψίας ο οποίος φτιάχνεται παρατηρώντας τις κορυφές στον ευρύτερο χώρο αλλά έρχεται σε ...κορύφωση όταν βλέπει πως φαίνεται μία ή περισσότερες κορυφές πάνω από μία άλλη κορυφή. είναι πιο κουλ στις αναβάσεις του και αν μπορούσε να ανέβει παντού χωρίς ιδρώτα για να φωτογραφίσει την θέα των απέναντι γυμνών αλπικών κορυφών, που τόσο τον ερεθίζουν, θα το'κάνε.

Όσοι ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία λοιπόν ετοιμαστείτε για κάτι πολύ χαρντκόουρ! Το ποστάκι είναι μεταμεσονύκτιο γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Ο Όλυμπος από το Σινιάτσικο:

askio.jpg

Και έχω την αίσθηση πως η θέα θα είναι τρομερή προς όλες τις κατευθύνσεις. Πίνδος, Καστοριά, Πτολεμαϊδα ενώ θα δούμε πιστεύω και το Άργος, αν όχι όλο έστω το μισό!

ΥΓ. Ζητώ συγνώμη από το hellaspath που δανείστηκα έτσι τη φωτογραφία αλλά δε μπορούσα να βρω τρόπο για να δώσω ακριβή σύνδεσμο που να παραπέμπει σε αυτή.
  • toulias
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
ΑΘ10

Απ: Σινιάτσικο 2.111μ 10 Χρόνια, 1 Μήνας πριν #1846

Κουμπάρε με τις λαμακίες σου, μου έφαγες όλο το πρωινό για να δω τι γίνεται εκεί πάνω...

Στα τεφτέρια μου η κορυφή Σινιάτσικο έχει υψόμετρο 2107 μέτρα (μόλις γλιτώσαμε έναν όροφο!). Αλλά αυτό θέλει λίγη ακόμα διερεύνηση.

Στα 800 μέτρα σε οριζόντια απόσταση πριν από την 2107 (ή 2111, όσο είναι τέλος πάντων) έχει δεύτερη ψηλή κορυφή στα 2073. Θα πρέπει να επιστρατεύσουμε τα μέσα μας για να μην μπερδέψουμε τα υψώματα.

Ο καιρός με τις βροχές αυτή την περίοδο μάλλον δεν θα μας επιτρέψει να δούμε πολλά πράγματα, κι αυτό θα μας ξενερώσει, καθώς το Σινιάτσικο είναι το μπαλκόνι της Δυτικής Μακεδονίας και δεν ανεβαίνουμε εκεί κάθε μέρα.

Σε έξι ώρες θα πρέπει να έχουμε πατήσει πάνω...

Κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση
siniatsiko.jpg

Κυριακή!

ΥΓ. Τι θα κάνατε ρε χωρίς εμένα;
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ο τελευταίος των εξορμηστών

Απ: Σινιάτσικο 2.111μ 8 Χρόνια, 8 Μήνες πριν #1964

Όλα πήγαν προβλεπόμενα!
Ίσως η ωραιότερη κορυφή που έχουμε πατήσει...

askio_2107.jpg

olympous_from_siniatsiko.jpg

ΥΓ.
xios.jpg
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Απ: Σινιάτσικο 2.111μ 8 Χρόνια, 7 Μήνες πριν #1970

Δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο ζηλευω ρε γαμώτο.
Εχω φτάσει παλιότερα μεχρι ενα σημειο αρκετα πιο χαμηλά, και ήδη ήταν φανταστικά.
Για το Νο 2 δηλώνω απο τωρα συμμετοχή...
  • kastorasgr
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ανέβηκε στην περπατούρα
Αφού μαζι τα φάγαμε, γιατι πεινάμε μόνοι?...
-Παροιμία της σύγχρονης Ελλάδας-

Απ: Σινιάτσικο 2.111μ 8 Χρόνια, 7 Μήνες πριν #1973

Ήταν πραγματικά μια πολύ όμορφη διαδρομή αλλά και κορυφή.Σχετικά ξεκούραστη ανάβαση που πιστεύω ότι θα ήταν ακόμα πιο εύκολη εάν μπορούσαμε να πάμε απ το μονοπάτι(είχε χιόνι και ήταν λίγο επικίνδυνο).Γενικά αυτό που έλεγα χθες και στον garavela ότι η επόμενη εξόρμηση δεν νομίζω ότι θα μπορεί να συγκριθεί με την συγκεκριμένη.

Εκτός και αν πάμε Γκιώνα!!!!!!!!!!!! ε? ε? ε?
  • psilos
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Πήρε το κύπελλο
Τη σήμερον ημέρα καλύτερα βιαστής παρά οπαδός και ΑΕΚΤΖΗΣ.Μάτια επιλεκτηκά κλειστά...

Απ: Σινιάτσικο 2.107 μ 4 Χρόνια, 10 Μήνες πριν #2040

Για το διαδικτυακό μας χρονοντούλαπο...

1.jpg

2.jpg

3_2019-11-15.jpg

4_2019-11-15.jpg

5.jpg

6.jpg
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Σελίδα: