Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Βέργα Καστοριάς

Βέργα Καστοριάς 15 Χρόνια, 2 Μήνες πριν #874

Ε ρε τούλια, τι σε'πιασε και σένα τέτοια ώρα σαββατόβραδο να ποστάρεις...
Οκ, ναι έχεις ένα δίκιο άλλε μου εαυτέ!

Για μισό λεπτό όμως... Το σαββατόβραδο στην Θεσσαλονίκη δεν είναι σαν την επαρχία. Ένας φοιτητής που μπορεί να βγαίνει κάθε μέρα σιχαίνεται το σαββατόβραδο διότι γίνεται ΠΑΝΙΚΟΣ έξω. Ακόμη ένας λόγος να κάνω το ποστ είναι η μεγάλη ανακάλυψη (Ω, ναι!). Ξέραμε για σπήλαιο/α στην Βέργα παρόλαυτα δεν το προχωρήσαμε ποτέ. Εντόπισα στο φατσοβιβλίον σήμερα το γκρουπ του χωριού το οποίο φιλοξενεί ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον φωτογραφικό υλικό. Μερικές από τις φωτογραφίες:

Ein

Zwei

Drei

Vier

Funf

Sechs

Sieben

Έχει και άλλες, επέλεξα τις πιο χαρακτηριστικές. Είναι κοντά, είναι πολύ όμορφα, είναι καιρός να πάμε και προς εκείνη την πλευρά του τόπου μας. Αν δεν σας αρκούν τα επιχειρήματα μου τσεκάρετε και την λεζάντα της φωτογραφίας στο έβδομο λινκ που παρέθεσα.
Κανονίστε να πάτε και να μην είμαι!

YΓ Πάλι έπεσα στην παγίδα του να μπερδέψω το forum με το blogging και έκανα το θέμα να μοιάζει με review ταινίας και όχι με πρόταση για νέα τσάρκα. Ζητώ συγνώμη αν φάνηκε πως αδίκησα αυτό το μέρος που κρύβει μοναδικές εικόνες και ελπίζω να βγει κάτι πραγματικά καλό από το τόπικ.

Guten nacht!
  • toulias
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
ΑΘ10

Απ:Βέργα Καστοριάς 15 Χρόνια, 2 Μήνες πριν #875

Θα είναι μια πολύ καλή βόλτα να πάμε εκεί Τούλια φαίνεται ενδιαφέρον το μέρος.. Άλλωστε το έχουμε πει και μεταξύ μας, πως με εκείνα τα μέρη δεν έχουμε ασχοληθεί και πολύ. Καλό θα είναι να αρχίσουμε να μαθαίνουμε και να πηγαίνουμε προς εκεί , αρχής γενομένης με την βόλτα στην Βέργα .

Όσο για το πότε θα γίνει η εξόρμηση καλά είναι να κανονιστεί να είστε όλοι εδώ να πάμε όλοι μαζί...
  • WiMax
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Άρχισε να μπουσουλάει

Απ:Βέργα Καστοριάς 15 Χρόνια, 2 Μήνες πριν #876

Νομίζω ότι θα ήταν καλή ιδέα μια πρώτη βόλτα στην Βέργα ακόμη και με τα μέλη που είναι εδώ.
Από την επόμενη δευτέρα και για μία εβδομάδα εγώ προσωπικά είμαι διαθέσιμος κάθε μέρα.
Αν κάποιος θέλει ας επικοινωνήσει για να κάνουμε μια πρώτη επαφή με την περιοχή.
Στέλνω με pm το τηλέφωνο μου στον WiMax για την περίπτωση που θέλει κάποιος να με βρει.
  • adteam
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Άρχισε να μπουσουλάει

Απ:Βέργα Καστοριάς 15 Χρόνια, 2 Μήνες πριν #877

Καλή φάση...
Βέργα Αγίων Αναργύρων λοιπόν...
Είναι γύρω στα 23 χιλιόμετρα από το Άργος μια διαδρομή περίπου 25 λεπτά...
Γύρω από το χωριό υπάρχουν διάφορες τοποθεσίες για καλές εξορμήσεις και μέσα στο χωριό τα πέτρινα σπίτια!!!

Άντε επιτέλους λίγη δράση στα Βορειοανατολικά...!!!
  • Nio
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • STARTER!
Δείξε μου τις τσάρκες σου...
...να σου πω ποιος είσαι!

Απ:Βέργα Καστοριάς 15 Χρόνια, 1 Μήνας πριν #914

Σήμερα αρκετοί χωριανοί πήγαμε στις πέτρες (πιστσιερές) της Βέργας στην καθιερωμένη
ετήσια επίσκεψη που γίνεται κάθε χρόνο την ημέρα της αναλήψεως.
Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και ανταποκρίθηκαν αρκετοί συγχωριανοί.
Κατά κοινή ομολογία ήταν καταπληκτικά εκεί πάνω και περάσαμε ένα ευχάριστο πρωινό αρκετοί συγχωριανοί μαζί.
Έγιναν όλα τα καθιερωμένα μέσα στο σπηλαιοεκκλησάκι στις πέτρες και μετά σε κάποιο ξέφωτο
σταματήσαμε και με την συνοδεία τσίπουρου και εδεσμάτων ακολούθησε μια πολύ ευχάριστη κουβέντα μεταξύ συγχωριανών.
Ανανεώσαμε το ραντεβού για του χρόνου και επιστρέψαμε ανανεωμένοι και ικανοποιημένοι στο χωριό με ευχάριστες αναμνήσεις από την σημερινή μέρα.
vergapost2.jpg
  • φανης
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Μπήκε στη θερμοκοιτίδα

Απ:Βέργα Καστοριάς 15 Χρόνια, 1 Μήνας πριν #918

Πολύ όμορφες οι εικόνες με τους χωριανούς να ανεβαίνουν στο εκκλησάκι.
Υποθέτω πως λειτουργία δεν γίνεται, αλλά παρόλα αυτά μόνο και μόνο η παρουσία του κόσμου στο εκκλησάκι της Αναλήψεως την ημέρα που γιορτάζει είναι κάτι πολύ ωραίο.

Το θέμα της αρχικής σελίδας βρίσκεται ΕΔΩ και αξίζει να δώσουμε και πάλι ΕΔΩ το λινκ για το γκρουπακι του χωριού στο Facebook, όπου, κύριε Φάνη, οφείλω να ομολογήσω ότι κάνετε πολύ καλή δουλειά στο φωτογραφικό υλικό. Και γενικώς το γκρουπάκι της Βέργας είναι από τα τα ελάχιστα χρηστικά που υπάρχουν...
  • toulias
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
ΑΘ10

Απ:Βέργα Καστοριάς 15 Χρόνια, 1 Μήνας πριν #920

Αγαπητέ φίλε Γρηγόρη σε ευχαριστώ πολύ γιά τα επαινετικά σου σχόλια .
Η δικιά μου δουλειά είναι απολύτως ερασιτεχνική και χωρίς πολλές ειδικές γνώσεις γύρω απο τούς υπολογιστές αυτό πρέπει να τονιστεί γιά ευνόητους λόγους .
Τώρα όσον αφορά το θέμα για το οποίο κάνεις λόγο ότι δηλαδή δέν γίνετε Θεία λειτουργία
κατά την ημέρα της αναλήψεως δεν είναι υπαιτιότητα δικιά μας αλλά προκύπτει από το γεγονός ότι στο χωριό δεν υπάρχει μόνιμος ιερέας οπότε φυσικό επόμενο είναι να υπάρχει κάποια
δυσκολία να παραβρεθεί κάποιος ιερέας εκεί πάνω κατά την ημέρα της γιορτής της αναλήψεως.
Αυτό όμως δεν εμποδίζει σε τίποτα τούς χωριανούς να τηρούν το έθιμο και να το διατηρούν
μέσα στους αιώνες ακόμη και σήμερα σε πείσμα των σύγχρονων αντιλήψεων...
Παλαιότερα το γεγονός είχε ιδιαίτερη σημασία και η συμμετοχή ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη
και υπήρχε συμμετοχή και από τα όμορα χωριά.
Δεν θέλω να κουράσω περισσότερο απλά ήθελα να κάνω αυτή την διευκρίνιση και πάλι σε ευχαριστώ γιά οτι έχεις κάνει εσύ και οι υπόλοιποι γιά μας και γενικότερα ...
Ν α είσαστε πάντα καλά και να συνεχίσετε έτσι !!!
  • φανης
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Μπήκε στη θερμοκοιτίδα
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.21 δευτερόλεπτα