Stergios έγραψε:
Σε μεταφέρω λοιπόν στο 2060 όπου μια παρέα ανήσυχων νέων του μέλλοντος τσαρκάρουν και αυτοί και ανακαλύπτουν σπήλαια-τρύπες... με ονόματα ξέρω εγώ "η τρύπα του ΠΑ.ΣΟ.Κ", η "τρύπα του Κ.Κ.Ε", η "τρύπα της Ν.Δ." και ούτω καθεξής και στην αναζήτηση για το πως προέκυψαν τα ονόματα των σπηλαίων, να ακούνε από τους γηραιότερους ή να διαβάζουν σε βιβλία, τα ίδια σχεδόν που ακούμε και εμείς. Π.χ ήτανε ένα κόμμα που έκλεβε τον λαό και αγανακτισμένος ο λαός τους έριξε μέσα στη τρύπα και από τότε η τρύπα πήρε το όνομα του κόμματος. Για την ώρα όμως φίλε μου μοιάζει πιο πολύ με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αν και για εμένα είναι απλά το ΙΔΑΝΙΚΟ σενάριο.
Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αγαπητέ συνόλυμπε εξορμηστή!
Είναι σενάριο πραγματικό, το ζούμε σήμερα, αλλά ισχύει απ’ την ανάποδη.
Οι τρύπες υπάρχουν ήδη, με τις ονομασίες που αναφέρεις, με μία σημαντική όμως διαφορά.
Έχουν πάρει το όνομα αυτού που τις άνοιξε κι όχι αυτού που έπεσε μέσα...
Διότι μέσα βρισκόμαστε εγώ, εσύ, η γάτα μου, ο γείτονας, ο κουμπάρος του γείτονα, η ξαδέρφη του μπατζανάκη μου κι όλα τα καλά παιδιά που κάποτε πιστέψαμε ότι σε αυτόν τον τόπο υπάρχουν κι αυτοί που με τις αποφάσεις τους θα μας έδειχναν ότι αγαπάνε την πατρίδα και τους ανθρώπους της.
Το σκοτάδι (μέσα κι έξω από την τρύπα) είναι βαθύ που λέει κι ο ποιητής...
Άρα η παροιμία που λέει ότι όποιος ανοίγει τον λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα, δεν ισχύει σε αυτήν περίπτωση.
ΥΓ. Για να γλυτώσουμε από τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη (κυρίως από αυτές τις δύο), οι οποίες εξαιτίας του λωτού που καταναλώνουμε μανιωδώς τα τελευταία χρόνια, έχουν αποκτήσει ιδιότητες Λερναίας Ύδρας, χρειαζόμαστε αποκλειστικά Μαύρη Τρύπα. Οι υπόλοιπες δεν κάνουν τίποτα...