Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Καταρράκτες τούμπανο!

Καταρράκτες τούμπανο! 12 Χρόνια, 3 Μήνες πριν #1620

garavelas πριν από έναν μήνα έγραψε:
Τώρα απλώς θέλω να σας πω ότι ετοιμάζω το μεταπτυχιακό μου στη διπλή καταρρακτολογία Τζουμέρκων που θα λάβει χώρα την ίδια ημέρα σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες, μέσα στο 15ήμερο του Πάσχα.

diploi_katarraktes_tzoumerka1.jpg

diploi_katarraktes_tzoumerka2.JPG

ΥΓ. Στην κορυφή θα ανέβουμε το καλοκαίρι.

Συγνώμη για την καθυστέρηση…

tzoumkat.jpg

Πανοραμική άποψη των Τζουμέρκων τραβηγμένη τον Ιούνιο του 2008 από τον άγνωστο σε μας, Σπύρο Σαλαμούρα, που φρόντισε να μας διευκολύνει στο να αποκτήσουμε μία καλή εικόνα του βουνού, καθισμένοι αναπαυτικά στις καρέκλες μας.
Η φωτογραφία όπως αντιλαμβάνεστε είναι «κλεμμένη» από το διαδίκτυο κι ελπίζω σύντομα να καταφέρουμε να εμπλουτίσουμε κι εμείς τη σελίδα μας με όμορφες εικόνες από την περιοχή.

ΥΓ. Σόρρυ για την ποιότητα της εικόνας αλλά ήταν πολύ μεγάλο το αρχείο και δεν το δεχόταν αυτούσιο.
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ο τελευταίος των εξορμηστών

Καταρράκτες τούμπανο 2 12 Χρόνια, 3 Μήνες πριν #1621

Λοιπόν...
Θέλω να μου πάρετε μία καλύτερη φωτογραφική μηχανή, έναν μεγαλύτερο τρίποδα και πιο βαρύ, γιατί αυτός που έχω μοιάζει με πούπουλο, ένα καινούργιο πρόγραμμα για το μοντάζ και την εξαγωγή του βίντεο και οσονούπω και νέο αυτοκίνητο γιατί το vitara έχει χάσει το μέτρημα στις πληγές.
Οι καταρράκτες παρεμπιπτόντως είναι πολύ μεγάλοι, κάτι που φυσικά δεν αποτυπώνεται στις φωτογραφίες. Το καλοκαίρι που θα πάμε κορυφή και Θεοδωριανά να τους μετρήσουμε κιόλας. Εύκολο είναι.

terastios.jpg

tzoum_cyb.jpg

Την επόμενη φορά πιστεύω το βίντεο να είναι καλύτερο…
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Απ: Καταρράκτες τούμπανο 2 12 Χρόνια, 3 Μήνες πριν #1623

Κυριακή σήμερα, ο καιρός βροχερός εδώ στη συμπρωτεύουσα. Μέρα ξεκούρασης για τους περισσότερους εργαζόμενους, έτσι και για μένα. Ζεστό καφεδάκι στο γραφείο, τα τηλέφωνα κατεβασμένα, το λαπ-τοπ ανοιχτό, μουσική από το youtube και άνοιγμα του forum της Cyberότσαρκας.
Τέτοια ώρα μια βδομάδα πριν ήμασταν στο vitara του Garavela, στο χωματόδρομο, χτυπούσαμε τα κεφάλια μας στην οροφή από τις λακκούβες και παρακαλούσαμε να μας οδηγήσει ο χωματόδρομος μέχρι το καταφύγιο. Ήταν όντως μια εξόρμηση τούμπανο. Σαν κλασικός demiris, δεν μπόρεσα να αποβάλω τα τζουμέρκα - αθαμανικά όρη από το μυαλό μου και από τις σκέψεις μου. Έτσι συνέχισα να ψάχνω και να ψάχνω πληροφορίες στο διαδίκτυο, για την επόμενη τσάρκα. Είτε μπορέσω να παρευρεθώ είτε όχι. Διάβασα λοιπόν ότι το καταφύγιο, δεν μπορεί να σου προσφέρει ουσιαστικά πολλές ανέσεις, σε σύγκριση πάντα με τα καταφύγια που έχουμε επισκεφθεί. Επίσης είναι χτισμένο σχετικά σε χαμηλό υψόμετρο και δεν εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό τους ορειβάτες. Χάραξη μονοπατιού δεν υπάρχει για την κορυφή,αλλά ο χωματόδρομος φτάνει ακριβώς από κάτω. Θέλει μόλις ένα 20λεπτο περπάτημα και είσαι στο Καταφίδι. Το βουνό έχει επίσης και αρκετά σπήλαια, δυστυχώς δεν έδινε πληροφορίες για του που είναι και το πως να τα εντοπίσεις, αν και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα μου. Δεν μπορούσα να περιμένω άλλο για να ποστάρω. Garavela αν και πλέον έχεις "σχέσεις" με Κόνιτσα, θα αναγκαστώ να σου πω ότι το έχετε μικρότερο σε σχέση με τα Τζουμέρκα, για το γεφύρι μιλάω, δεν πιστεύω να πήγε πουθενά αλλού το μυαλό σου. ατςςςςςς. Επιβάλλεται να πάμε και μια εξόρμηση στο σπήλαιο στα Πράμαντα, στην Ανεμότρυπα όπως την έχουν ονομάσει. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον διότι είναι σπήλαιο-υπόγεια κοίτη ποταμού, φυσικά και αυτό εξερευνήθηκε πρώτη φορά από τη γνωστή σε όσους ασχολούνται με την σπηλαιολογία, Άννα Πετροχείλου αφού πρώτα όμως διάνοιξαν την είσοδο του σπηλαίου, οι Αποστόλης Λάμπρης και Γεώργιος Κ. Καρακώστας με εντολή του τότε προέδρου.
Αναρωτιέμαι λοιπόν αγαπητοί συνεξορμηστές, με τόσα μέτωπα που έχουμε ανοίξει, θα καταφέρουμε ποτέ να προλάβουμε να γυρίσουμε όλα αυτά τα μέρη? Την απάντηση νομίζω ότι την ξέρουμε όλοι, όσο υπάρχει μεράκι και χωρίς ούτε ένα ευρώ να μας αφήσουν οι μπινέδες πολιτικοί μας, εμείς θα πηγαίνουμε ακόμη και με τα γαϊδουράκια, ή και με τα πόδια. Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να μην τους κράξω σε κάθε μου ποστάκι. Πόσο μάλλον όταν τσαρκάρουμε και βλέπουμε όλον αυτόν τον φυσικό πλούτο της χώρας μας να μένει αναξιοποίητος.
Μια μέρα, γεροί να είμαστε, ο server της cyberότσαρκας θα μπορεί να παρέχει πολύ περισσότερα από το site του υπουργείου τουρισμού της Ελλάδας.
Εν κατακλείδι, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Garavela που έριξε το vitara ξανά στη μάχη και από ότι κατάλαβα πρέπει να λαβώθηκε και προσωπικά να ευχαριστήσω και τον toulia, που με γύρισε Θεσσαλονίκη εγκαίρως, ενώ θα μπορούσε να κάνει και αυτός μια επίσκεψη στους δικούς του.

Υ.Γ Ακούσατε το καινούργιο τραγούδι του Σφακιανάκι με τίτλο μη με ρωτάτε?
Υ.Γ2 Απόψε νύχτα μη ξημερώσεις και εσύ τσιγάρο να χαρείς μη μου τελειώσεις (ο πρώτος στίχος)
  • Stergios
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Στέκεται όρθιος
ΕΙΠΑ ΑΜΑΡΤΙΑ..

Απ: Καταρράκτες τούμπανο 2 12 Χρόνια, 3 Μήνες πριν #1624

Stergios έγραψε:
Garavela αν και πλέον έχεις "σχέσεις" με Κόνιτσα, θα αναγκαστώ να σου πω ότι το έχετε μικρότερο σε σχέση με τα Τζουμέρκα. Για το γεφύρι μιλάω...

Δεν γνωρίζω ποιο από τα δύο γεφύρια είναι μεγαλύτερο...
Αυτό της... πλάκας ή το δικό μας.
Μόλις ανακάλυψα όμως ότι το Πάσχα που θα ανηφορίσω στην Τύμφη με τον κουμπάρο μου και τον μουσάτο, κι όσους άλλους πιστούς προσέλθουν, εσύ, γι’ αυτό και μόνο που έγραψες, τη Γκαμήλα θα τη βλέπεις μόνο από φωτογραφία.
Σου την επισυνάπτω κιόλας...

gefyri_konitsas_2013-04-02.jpg

gefyri_plakas.jpg
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Απ: Καταρράκτες τούμπανο 2 12 Χρόνια, 3 Μήνες πριν #1626

garavelas έγραψε:
εσύ, γι’ αυτό και μόνο που έγραψες, τη Γκαμήλα θα τη βλέπεις μόνο από φωτογραφία.

Και από εδώ μπορώ να τη βλέπω garavela.χαχαχαχα

P8260688.JPG
  • Stergios
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Στέκεται όρθιος
ΕΙΠΑ ΑΜΑΡΤΙΑ..

Απ: Καταρράκτες τούμπανο! 12 Χρόνια, 3 Μήνες πριν #1627

ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΜΠΑΝΟ

prodotis_toumpano.jpg
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Απ: Καταρράκτες τούμπανο! 12 Χρόνια, 3 Μήνες πριν #1628

P7010619.jpg

P7010622.jpg

Νυν απαλάττομαι του άγους.
  • Stergios
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Στέκεται όρθιος
ΕΙΠΑ ΑΜΑΡΤΙΑ..

Απ: Καταρράκτες τούμπανο! 12 Χρόνια, 3 Μήνες πριν #1629

Που είναι οι καταρράκτες;;;; Εγώ βλέπω Όλυμπο εδώ μέσα...
Κύριοι υπάρχει και άλλη κατηγορία για τις κόντρες σας!!!!!
Άντε γιατί πολύ αέρα πήρατε εδώ μέσα χαχααχχαχαχα
  • Nio
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
  • STARTER!
Δείξε μου τις τσάρκες σου...
...να σου πω ποιος είσαι!

Απ: Καταρράκτες τούμπανο! 12 Χρόνια, 3 Μήνες πριν #1630

Stergios έγραψε:
Νυν απαλάττομαι του άγους.

Μονομερή απαλλαγή από την προδοσία, μόνο στο χωριό σου έχετε...
Παντού, σε κάθε θρησκεία, έτσι και στη Cyberότσαρκα, για να απαλλαγεί κάποιος από την αμαρτία θα πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή του και ο Θεός αυτής (βλέπε toulias), αλλά επειδή ο δικός μας έχει λερωμένη τη φωλιά του, κάνει την πάπια.
Έχω σκοπό στο ετήσιο συνέδριο που θα γίνει φέτος τον Μάιο στο Λούντοβο, με αφορμή τα εξάχρονα γενέθλια της σελίδας, να καταθέσω πρόταση μομφής εναντίον του αρχηγού για την παρατεταμένη απραξία του και για την αποστασία της 25ης Αυγούστου του 2012 που μοιράστηκε μαζί σου.

Κι όσο για σένα Παναγούλια, πάρε έναν καταρράκτη τούμπανο, όπου κοντά στη βάση του, διακρίνεται ο προδότης τούμπανο, να προσπαθεί να βγάλει φωτογραφίες τούμπανο (ακόμα τις βλέπουμε…). Ο καταρράκτης είναι μεγαλύτερος από όσο δείχνει, καθώς μεταξύ του ύδατος και του προδότου, μεσολαβεί κάποια απόσταση. Στην επόμενη εξόρμηση στην περιοχή, θα φροντίσω να μάθουμε και το ακριβές του ύψος.

toumpana.jpg

Δυστυχώς, τους καταρράκτες δεν τους πετύχαμε με πολύ νερό και μάλλον πρέπει να αλλάξω κάποιες από τις θεωρίες μου. Ίσως το Μάιο που έχει περισσότερη ζέστη και λιώνουν γρηγορότερα τα χιόνια, να γεμίζουν με μεγαλύτερες ποσότητες νερού. Θα δούμε…

ΥΓ. Πόντιος Πιλάτος Δεμίρης…
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.40 δευτερόλεπτα