Stergios έγραψε:
θείε garavela νομίζω ότι το πρόβλημα με τις δεσποινίδες- κυρίες λύθηκε..
Έξι γυναίκες, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμανατίδου- Πασχαλίδου, έσπασαν το άβατο του Αγίου Όρους στη Μονή Ζυγού, στα σύνορα με την Ουρανούπολη. Οι έξι γυναίκες πέρασαν το μαντρότοιχο της μονής κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για 80.000 στρέμματα γης της Χαλκιδικής που δόθηκαν, είτε διεκδικούνται από μοναστήρια του Αγίου Όρους. Με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ζητήθηκε να γίνει προκαταρκτική εξέταση για το πως οι έξι γυναίκες μπήκαν στο άβατο και να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.
Φίλε μου καλέ, καλέ μου φίλε και συνοδοιπόρε stergio…
Η Μονή Ζυγού δεν ανήκει στις 20 ανεξάρτητες και αυτόνομες Μονές του Καταστατικού Χάρτη του Αγίου Όρους και που ο αριθμός τους, απαγορεύεται να αυξομειωθεί. Η Μονή Ζυγού ανήκει στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Σταγείρων και βρίσκεται κοντά στην Ουρανούπολη σε απόσταση περίπου 40 μέτρων από τα σύνορα του Δήμου με το Άγιον Όρος.
Η παράδοση θέλει πως η Θεοτόκος εζήτησε από τον Υιό της "κλήρον ιδικόν της" το Άγιον Όρος και ο Κύριος το εδέχθη. Έτσι ο χώρος ονομάζεται και "Περιβόλι της Παναγίας" και είναι άβατον* σε κάθε γυναίκα και ως εκ τούτου δεν εορτάζεται καμία Αγία. Εξαίρεση γίνεται δια την Αγία Άννα την Θεοπρομήτορα (την μητέρα της Παναγίας).
* Γιατί τόση επιμονή από κάποιους να καταργηθεί το άβατον, ειδικά στο Άγιον Όρος; Ο θεσμός του αβάτου, για τους άνδρες αυτή τη φορά, ισχύει για παρόμοιους λόγους και σε γυναικείες Μονές στην Ελλάδα, όσο και σε καθολικές Μονές στην Ευρώπη.
Το Άγιον Όρος πάντως θα μπορούσε να γίνει ένα από τα σπουδαιότερα τουριστικά θέρετρα της Ευρώπης αν και εφόσον καταργηθεί το άβατο...
Έπειτα θα κάνουμε την Ακρόπολη των Αθηνών ξενοδοχειακό συγκρότημα, τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης night club "
the tower" και γιατί όχι την Κουμπελίδικη internet kafe για να γουστάρουμε αλλά και να ποστάρουμε...
ΥΓ. Σήμερα πάντως, μάλλον βρήκα τους δύο πρώτους εθελοντές συνοδοιπόρους για περίπατο στη χερσόνησο του Άθω αλλά κλοτσάνε λίγο ως προς τη χρονική περίοδο της πρότασής μου καθώς τις ημέρες του Πάσχα οι μοναχοί του Όρους υποσιτίζονται αυστηρώς και φυσικά το διατροφικό τους πρόγραμμα ακολουθούν αναγκαστικά και οι επισκέπτες...