Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3

ΘΕΜΑ: Μονή Βατοπαιδίου - Άγιον Όρος

Μονή Βατοπαιδίου - Άγιον Όρος 16 Χρόνια, 4 Μήνες πριν #41

Δεν κάνω πλάκα κι ας με συγχωρήσουν οι δεσποινίδες και οι κυρίες της παρέας...

Προτείνω την πρώτη οργανωμένη εκτός νομού, πασχαλιάτικη cyberότσαρκα στη μονή Βατοπαιδίου* στο Άγιον Όρος**.
Η μονή Βατοπαιδίου είναι το μεγαλύτερο σε έκταση και όγκο μοναστήρι του Όρους. Έχω επισκεφθεί κατά το παρελθόν τη συγκεκριμένη περιοχή και μπορεί να συνδυαστεί με ποδαράτη επίσκεψη στις παρακείμενες μονές Παντοκράτορος, Σταυρονικήτα και Εσφιγμένου, καθώς και στα ερείπια της Αθωνιάδας σχολής τα οποία βρίσκονται κοντά στο μοναστήρι και μαθητές της οποίας μεταξύ άλλων υπήρξαν ο Κοσμάς ο Αιτωλός και ο Ρήγας Φεραίος.

Καλοί οι κύριοι Εφραίμ και Αλογοσκούφης, ωραία επίσης τα σκάνδαλα και οι συναλλαγές με το δημόσιο αλλά δεν έχουν καμία σχέση με την υπερχιλιετή ιστορία της μονής και του Όρους συνολικότερα.
Το Άγιον Όρος είναι μία περιοχή που τη συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους όσους έχουν τη δυνατότητα να την επισκεφθούν, χωρίς καμία προκατάληψη ή θρησκοληψία έστω και για τουρισμό. Οι μάγκες οι μοναχοί επέλεξαν μία από τις ομορφότερες περιοχές της Ευρώπης για να μονάσουν. Έβαλαν όμως κι αυτοί το χεράκι τους για τη θέαση ενός διαφορετικού – ξεχωριστού κόσμου στα μάτια του απλού επισκέπτη ή του προσκυνητή αν προτιμάτε.
Κάτι παραπάνω θα ήξεραν...

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από το προσωπικό μου αρχείο:

vatopaidi_2.jpg

Άποψη της μονής Βατοπαιδίου κατά τη δεκαετία του 1870.

vatopaidi_3.jpg

Τα ερείπια της Αθωνιάδας σχολής και στο βάθος η μονή Βατοπαιδίου.

vatopaidi_1.jpg

Εργασίες συντήρησης και καθαριότητας στη μονή...

* Σύμφωνα με την αγιορείτικη παράδοση η μονή Βατοπαιδίου πρωτοκτίστηκε από τον Μ.Κωνσταντίνο, καταστράφηκε κατόπιν από τον Ιουλιανό τον Παραβάτη και επανιδρύθηκε αργότερα από τον Μ.Θεοδόσιο, από ευγνωμοσύνη προς την Παναγία που διέσωσε το γιο του Αρκάδιο σε μια θαλασσοταραχή κοντά στο Όρος. Κατά την παράδοση, ο Αρκάδιος μεταφέρθηκε με θαυματουργό τρόπο στην παραλία, όπου οι ναύτες τον βρήκαν να κοιμάται δίπλα σε μια βάτο. Για το λόγο αυτό μάλιστα η Μονή ονομάστηκε Βατοπαίδιον από το "βάτος" και "παιδίον". Η γραφή Βατοπέδιον εξηγείται "εκ της βάτου και πεδινού".

** Ο Άθως σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν γίγαντας από τη Θράκη. Κατά τη γιγαντομαχία έριξε εναντίον του Ποσειδώνα ένα μεγάλο λίθο, κομμάτι κάποιου πέτρινου λόφου, κι έτσι σχηματίστηκε το ΄Ορος (παίρνοντας την ονομασία του από το γίγαντα). Στην κορυφή του Άθωνα υπήρχαν βωμοί της λατρείας των αρχαίων θεών. Πρώτοι κάτοικοι της χερσονήσου ήταν οι Πελασγοί. Πολύ νωρίς όμως την κατέλαβαν άποικοι από τη Χαλκίδα και γι’ αυτό ολόκληρη η μεγάλη χερσόνησος ονομάστηκε Χαλκιδική.
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ο τελευταίος των εξορμηστών

Απ:Μονή Βατοπαιδίου - Άγιον Όρος 16 Χρόνια, 4 Μήνες πριν #44

θείε garavela νοίζω ότι το πρόβλημα με τις δεσποινίδες- κυρίες λύθηκε..

Δες αυτό....

Έξι γυναίκες, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμανατίδου- Πασχαλίδου, έσπασαν το άβατο του Αγίου Όρους στη Μονή Ζυγού, στα σύνορα με την Ουρανούπολη. Οι έξι γυναίκες πέρασαν το μαντρότοιχο της μονής κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για 80.000 στρέμματα γης της Χαλκιδικής που δόθηκαν, είτε διεκδικούνται από μοναστήρια του Αγίου Όρους. Με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ζητήθηκε να γίνει προκαταρκτική εξέταση για το πως οι έξι γυναίκες μπήκαν στο άβατο και να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.

ΥΓ. Άβατο σου λέει μετά

πηγή pathfinder news
  • Stergios
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Στέκεται όρθιος
ΕΙΠΑ ΑΜΑΡΤΙΑ..

Απ:Μονή Βατοπαιδίου - Άγιον Όρος 16 Χρόνια, 4 Μήνες πριν #47

Stergios έγραψε:
θείε garavela νομίζω ότι το πρόβλημα με τις δεσποινίδες- κυρίες λύθηκε..

Έξι γυναίκες, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμανατίδου- Πασχαλίδου, έσπασαν το άβατο του Αγίου Όρους στη Μονή Ζυγού, στα σύνορα με την Ουρανούπολη. Οι έξι γυναίκες πέρασαν το μαντρότοιχο της μονής κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για 80.000 στρέμματα γης της Χαλκιδικής που δόθηκαν, είτε διεκδικούνται από μοναστήρια του Αγίου Όρους. Με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ζητήθηκε να γίνει προκαταρκτική εξέταση για το πως οι έξι γυναίκες μπήκαν στο άβατο και να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.

Φίλε μου καλέ, καλέ μου φίλε και συνοδοιπόρε stergio…
Η Μονή Ζυγού δεν ανήκει στις 20 ανεξάρτητες και αυτόνομες Μονές του Καταστατικού Χάρτη του Αγίου Όρους και που ο αριθμός τους, απαγορεύεται να αυξομειωθεί. Η Μονή Ζυγού ανήκει στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Σταγείρων και βρίσκεται κοντά στην Ουρανούπολη σε απόσταση περίπου 40 μέτρων από τα σύνορα του Δήμου με το Άγιον Όρος.

Η παράδοση θέλει πως η Θεοτόκος εζήτησε από τον Υιό της "κλήρον ιδικόν της" το Άγιον Όρος και ο Κύριος το εδέχθη. Έτσι ο χώρος ονομάζεται και "Περιβόλι της Παναγίας" και είναι άβατον* σε κάθε γυναίκα και ως εκ τούτου δεν εορτάζεται καμία Αγία. Εξαίρεση γίνεται δια την Αγία Άννα την Θεοπρομήτορα (την μητέρα της Παναγίας).

* Γιατί τόση επιμονή από κάποιους να καταργηθεί το άβατον, ειδικά στο Άγιον Όρος; Ο θεσμός του αβάτου, για τους άνδρες αυτή τη φορά, ισχύει για παρόμοιους λόγους και σε γυναικείες Μονές στην Ελλάδα, όσο και σε καθολικές Μονές στην Ευρώπη.
Το Άγιον Όρος πάντως θα μπορούσε να γίνει ένα από τα σπουδαιότερα τουριστικά θέρετρα της Ευρώπης αν και εφόσον καταργηθεί το άβατο...
Έπειτα θα κάνουμε την Ακρόπολη των Αθηνών ξενοδοχειακό συγκρότημα, τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης night club "the tower" και γιατί όχι την Κουμπελίδικη internet kafe για να γουστάρουμε αλλά και να ποστάρουμε...

ΥΓ. Σήμερα πάντως, μάλλον βρήκα τους δύο πρώτους εθελοντές συνοδοιπόρους για περίπατο στη χερσόνησο του Άθω αλλά κλοτσάνε λίγο ως προς τη χρονική περίοδο της πρότασής μου καθώς τις ημέρες του Πάσχα οι μοναχοί του Όρους υποσιτίζονται αυστηρώς και φυσικά το διατροφικό τους πρόγραμμα ακολουθούν αναγκαστικά και οι επισκέπτες...
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Απ:Μονή Βατοπαιδίου - Άγιον Όρος 16 Χρόνια, 3 Μήνες πριν #54

Φίλε garavela δεν ξέρω αν διάβασες το θέμα για τη Λίλιθ αλλά ίσως να είναι και ένας λόγος που δεν επιτρέπονται οι γυναίκες στο άγιο όρος….
  • Stergios
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Στέκεται όρθιος
ΕΙΠΑ ΑΜΑΡΤΙΑ..

Απ:Μονή Βατοπαιδίου - Άγιον Όρος 16 Χρόνια, 2 Μήνες πριν #263

Έχω επισκεφθεί τη Σιμωνόπετρα και τις γειτονικές μονές Γρηγορίου, Διονυσίου και Παύλου, πριν από 2 χρόνια.
Θεωρώ ότι είναι το ομορφότερο κομμάτι τους Όρους και φυσικά κι εγώ προτείνω σε όσους δεν έχουν πάει, να κάνουν έστω μια περιήγηση με το καράβι από την Ουρανούπολη στις παραλιακές μονές. Οι εικόνες που θα δουν είναι πολύ διαφορετικές από τις συνηθισμένες.
Αν πάρετε απόφαση να εξορμήσετε στο Άγιον Όρος, θα χρειαστείτε καλά παπούτσια, υπομονή και μια εξωκοσμική ματιά της περιοχής. Διαφορετικά θα κουραστείτε.
Το σίγουρο είναι ότι θα γεμίσετε με πολλά κεφάλαια τις "Τσάρκες", για να καλύψετε έστω και μικρό κομμάτι του Όρους.

simonos_perta.jpg

Η μονή Σίμωνος Πέτρα
  • christoforos
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Άρχισε να μπουσουλάει

Απ:Μονή Βατοπαιδίου - Άγιον Όρος 16 Χρόνια, 2 Μήνες πριν #264

Η Σιμωνόπετρα είναι το πιο εντυπωσιακό μοναστήρι του Όρους κι ένα από αυτά που οπωσδήποτε κάποια στιγμή θέλω να επισκεφτώ. Βρίσκεται κοντά στη Δάφνη (το λιμάνι του Όρους) και μπορούμε να πάμε και με τα πόδια.
Αν τελικά αποφασίσουμε να πάμε Πάσχα θα πρέπει σιγά σιγά να το οργανώνουμε.
Όρεξη να έχουμε και προλαβαίνουμε να πάμε και στη Μονή Βατοπαιδίου που βρίσκεται από την άλλη μεριά της χερσονήσου.
Όσοι σκέφτονται να έρθουν, καλό θα είναι να το αποφασίσουν σύντομα και να δηλώσουν συμμετοχή.
Διαφορετικά το βλέπω για καλοκαίρι.

xartis_orous.jpg
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Απ:Μονή Βατοπαιδίου - Άγιον Όρος 16 Χρόνια, 2 Μήνες πριν #291

Εγώ πάντως προτιμάω να πάμε μέσα στο Πάσχα για τον λόγο ότι βιάζομαι να ξαναδώ τα μοναστήρια και να ζήσω από κοντά την σπουδαιότερη γιορτή της θρησκείας μας(μου).
Είχα πάει τον Μάρτιο(αν θυμάμαι καλά) του 2001 με το σχολείο μου.
Αν θυμάμαι καλά επίσης δεν μας άφησαν να βάλουμε μέσα φωτογραφικές μηχανές αλλά ο καθηγητής μου την είχε και μας έβγαλε φωτογραφίες.(Θα ψάξω να βρω καμία να την ποστάρω)

Μιας και μαζευόμαστε σιγά σιγά πρέπει να αποφασίσουμε ακριβή ημερομηνία.

Υ.Γ: Όσο αφορά την νηστεία(λόγο των ημερών) εγώ δεν έχω πρόβλημα μιας και κάνω και εγώ.
  • Nio
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
  • STARTER!
Δείξε μου τις τσάρκες σου...
...να σου πω ποιος είσαι!

Απ:Μονή Βατοπαιδίου - Άγιον Όρος 16 Χρόνια, 2 Μήνες πριν #329

Ξανά επαναφέρω το θέμα στην επιφάνεια γιατί οι μέρες πλησιάζουν.
Δεν πρέπει σιγά σιγά να το δούμε αυτό γιατί στο τέλος δεν θα προλάβουμε μπούμε από την πολυκοσμία.

Λοιπόν είμαστε μέχρι τώρα άμα δεν κάνω λάθος 5 άτομα στα σίγουρα.

Για να μπούμε στο Άγιο Όρος πρέπει να έχουμε την ταυτότητα μας μαζί.
Ξέρει κανείς άλλος τι άλλο χρειάζεται και γενικά τι άλλο μπορούμε να έχουμε μαζί μας;
  • Nio
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • STARTER!

Απ:Μονή Βατοπαιδίου - Άγιον Όρος 16 Χρόνια, 1 Μήνας πριν #383

Η εξόρμηση στο Άγιον Όρος θα γίνει τελικά μέσα στο καλοκαίρι καθώς βολεύει περισσότερους εκείνη την εποχή, η οποία προσφέρεται και για περισσότερο περπάτημα.
Έτσι θα έχουμε και πιο πολύ χρόνο στη διάθεσή μας, προκειμένου να οργανωθούμε καλύτερα.
Καλό θα είναι όμως να πάμε μέσα στον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.
Αύγουστο μήνα το ΄Όρος φιλοξενεί πολύ κόσμο, λόγω Κοίμησης της θεοτόκου στις 15, και το φαγητό είναι πάλι σημαντικά περιοσμένο λόγω νηστείας.
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Απ:Μονή Βατοπαιδίου - Άγιον Όρος 16 Χρόνια, 1 Μήνας πριν #410

Εγώ πάντως είχα προετοιμαστεί για Πάσχα.
Δεν πειράζει καλά είναι και το καλοκαίρι απλά πιστεύω ότι καλύτερα θα είναι να πάμε τον Ιούνιο.
Ιούλιο από μένα είναι πολύ δύσκολο γιατί είναι και οι διακοπές, το ρίβερ πάρτι και γενικά κάποιες παραπάνω υποχρεώσεις.

Επιμένω όμως ότι πρέπει να κανονίσουμε ημερομηνία τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα για να κλείσουμε κανένα κελί γιατί μας βλέπω να την βγάλουμε από έξω.
  • Nio
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • STARTER!

Απ:Μονή Βατοπαιδίου - Άγιον Όρος 15 Χρόνια, 10 Μήνες πριν #604

Αυτή η εξόρμηση έχει χαθεί λίγο... Και μάλλον θα πάει για του χρόνου, εκτός άμα γίνει σύντομα...
Κύριε Garavela τι λες;
Άμα είναι να το οργανώσουμε πρέπει να κάνουμε και ένα μικρό πρόγραμμα για τις βόλτες μας για το που θα πατήσουμε τα ποδαράκια μας και που μπορούν να μας φιλοξενήσουν.
  • Nio
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • STARTER!

Απ:Μονή Βατοπαιδίου - Άγιον Όρος 15 Χρόνια, 6 Μήνες πριν #667

3 μήνες και 2 εβδομάδες περάσαν από το τελευταίο μου ποστ σε αυτό το θέμα.
Ξέρω, γίνομαι κουραστικός αλλά το θέμα με ενδιαφέρει πάρα πολύ μιας και είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου και μπροστά σε τόσο κόσμο ότι θα ξαναπάω.
Έχουν περάσει 8 χρόνια από τότε που πήγα και δυστυχώς δεν μπόρεσα να δω τίποτα γιατί ήμασταν ομάδα και δεν μπορούσα να απομακρυνθώ από αυτούς και εκτός από αυτό ήμουν και αρκετά μικρός για να καταλάβω το τι ακριβώς είχα μπροστά μου.
Φανταστείτε ότι κανονίζαμε αυτήν την εξόρμηση στην αρχή του 2009 και την σκεφτόμασταν σαν την πρώτη εκτός Νομού και για κάποιον λόγο το πασάραμε για καλοκαίρι.
Το καλοκαίρι έφερε πολλά (διακοπές-διασκέδαση-βόλτες σε άλλα μέρη) και το αφήσαμε πάλι για αργότερα.
Κύριοι, νομίζω ότι μάλλον έχουμε να κάνουμε με την "πιο" διαφορετική εξόρμηση που έχουμε φανταστεί μέχρι τώρα.
Θα είναι η πιο μακρινή και πιο χρονοβόρα (λόγο ημερών εγκατάστασης) και μάλλον η καλύτερη σε εγκεφαλική ευχαρίστηση.
Λοιπόν για να μην σας κουράζω περισσότερο θέλω να ξέρω άμα ενδιαφέρεστε ακόμα και για πότε σας βολεύει.
Περιμένω απάντηση από όλους σας.

Υ.Γ: Ναι σε σένα μιλάω που το διαβάζεις, μπες και απάντησε!!!!
Υ.Γ.2: Ουφ κουράστηκα να γράφω... Για την θυσία που έκανα και έγραψα τόσα κάνε μου την χάρη και ΑΠΑΝΤΑ! χεχε!
  • Nio
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • STARTER!

Απ:Μονή Βατοπαιδίου - Άγιον Όρος 15 Χρόνια, 6 Μήνες πριν #672

Εμένα με ενδιαφέρει nio!xaxa!Πες μου πότε σε βολεύει και φύγαμε!
  • GreenEyes
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ανέβηκε στην περπατούρα

Απ:Μονή Βατοπαιδίου - Άγιον Όρος 15 Χρόνια, 6 Μήνες πριν #673

Φίλε Νίο

Και εμενα με ενδιαφέρει μια εκδρομη στον Αθω

Πηγα πριν δυο χρονια για 4 μερες και προγραμματιζω να ξαναπάω.
Χρειαζεται μεγαλη οργανωση μια εκδρομη στο Ορος γιατι πρεπει να ερθεις σε συννενοηση και να ενημερωσεις καμποσους διαφορετικους φορεις, ενω ταυτοχρονα μεγαλες ομαδες δεν ειναι ευπροσδεκτες.

Αν θελετε να κανονισουμε κατι και σας κανω για παρεα εγω ειμαι μεσα.

Τα λεμε και απο κοντα σε μια βδομαδα.
  • Trimmakos
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Μπήκε στη θερμοκοιτίδα

Απ:Μονή Βατοπαιδίου - Άγιον Όρος 15 Χρόνια, 3 Μήνες πριν #756

Και ναι κυρίες και κύριοι...
Αρχίζω πάλι τα δικά μου εδώ μέσα...

Ψάχνω ψάχνω στο internet να βρω καμιά πληροφορία για το χρειαζόμαστε για να πάμε αλλά δεν βρίσκω κάτι που να τα λέει όλα...
Οπότε έχουμε και λέμε...

Με την αυστηρή εφαρμογή του ΑΒΑΤΟΥ, μόνο άντρες επιτρέπονται να εισέλθουν στην ιερή περιοχή του Αγίου Όρους.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ είναι ανοιχτό από ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ 09:00 ΕΩΣ 14:00, ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟ 10:00 ΕΩΣ 12:00. Είναι κλειστό ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ.

Γενικά το γραφείο αυτό εκδίδει μόνο 10 άδειες εισόδου για τους μη Ορθόδοξους (αλλοδαπούς) και 100 για τους Έλληνες και Ορθόδοξους επισκέπτες. Αυτές οι άδειες εισόδου ισχύουν για τέσσερις μέρες με καθορισμένη ημερομηνία εισόδου. Παράταση της άδειας μπορεί να αποκτηθεί από τους υπεύθυνους στις Καρυές. Θρησκευτικοί εκπρόσωποι (ιερείς κτλ.) θα πρέπει εκ των προτέρων να αποκτήσουν γραπτή άδεια (ΕΥΛΟΓΙΑ) από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη είτε με γραπτή επιστολή στην παρακάτω διεύθυνση: ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ, ΦΑΝΑΡΙ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ή τηλεφωνώντας στο 0090-212-5349037. Με την άφιξή τους πλέον στην Ουρανούπολη, οι προσκυνητές πρέπει να εισέλθουν στο τοπικό ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ και να αποκτήσουν το ΔΙΑΜΟΝΗΤΗΡΙΟ. Αυτή η άδεια επιτρέπει επίσκεψη και διαμονή στις μονές. Το ΔΙΑΜΟΝΗΤΗΡΙΟ κοστίζει 30 ΕΥΡΩ. Σπουδαστές (μέχρι 27 ετών) με το μαθητικό τους πάσο πληρώνουν μόνο 15 ΕΥΡΩ. Οι προσκυνητές πρέπει να βρίσκονται στην Ουρανούπολη το αργότερο 09:00πμ, η στην Ιερισσό το αργότερο στις 08:00 την ημέρα της αναχώρησής τους. Το πλοίο αναχωρεί από το λιμάνι της Ουρανούπολης στις 09:45 και δεν χρειάζεται καμία άλλη διαδικασία. Οι μονές δεν χρεώνουν για την φιλοξενία τους προσκυνητές, αλλά δέχονται δωρεές που μπορεί να προκύψουν. Οι επισκέπτες του Αγίου Όρους πρέπει να είναι σεμνά ντυμένοι και να συμπεριφέρονται κόσμια. Σε περίπτωση που δεν τηρούν τους κανόνες αμφίεσης και συμπεριφοράς, το διαμονητήριό τους παύει να ισχύει και διώκονται από την όλη περιοχή του Αγίου Όρους. Αυστηρότατες ποινές επιβάλλονται επίσης σ' αυτούς που θα προσπαθήσουν να αφαιρέσουν ιερά κειμήλια από τις συλλογές του Αγίου Όρους. Ενώ η φωτογράφηση επιτρέπεται, η έγγραφή με κάμερες ή βιντεοσκόπηση απαγορεύονται αυστηρά.

Πηγή: camping-delphini.gr

Nice!!! Επιτρέπονται φωτογραφίες...!!!
  • Nio
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • STARTER!
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3