Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Καταρράκτες Βελβεντού

Καταρράκτες Βελβεντού 16 Χρόνια, 3 Μήνες πριν #417

Μιας και ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε και Κοζάνη μπορούμε να πάμε και στο Βελβεντό που βρίσκεται κοντά στα Σέρβια.
Έχω ακούσει ότι έχει φοβερούς καταρράκτες.
  • Nio
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
  • STARTER!
Δείξε μου τις τσάρκες σου...
...να σου πω ποιος είσαι!

Απ:Καταρράκτες Βελβεντού 16 Χρόνια, 3 Μήνες πριν #424

Έχω πάει και είναι όμορφα, κυρίως η διαδρομή στο Φαράγγι.
Τώρα... κάτι καταρρακτολόγοι τύπου garavela, τόσα που έχουν δει, πλεον δύσκολα συγκινούνται...
Πέρα απο την πλάκα, αξίζει μια εξόρμηση.
  • kastorasgr
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ανέβηκε στην περπατούρα
Αφού μαζι τα φάγαμε, γιατι πεινάμε μόνοι?...
-Παροιμία της σύγχρονης Ελλάδας-

Απ:Καταρράκτες Βελβεντού 16 Χρόνια, 3 Μήνες πριν #425

Μπορεί ως καταρρακτολόγος να έχω παραδώσει τις άδειες, αλλά ως Βελβεντολόγος, ακόμα μπουσουλάω...
Συγχωρέστε όμως διότι κάνοντας μία γρήγορη εικονική εξόρμηση στην περιοχή, με τη βοήθεια του google earth και του panoramio, διαπίστωσα ότι στο Βελβεντό διαθέτουν νεροτσουλήθρες και όχι καταρράκτες. Επομένως, αρμοδιότεροι για να κρίνουν, το κατά πόσο θα άξιζε μία εξόρμηση στη συγκεκριμένη τοποθεσία, είναι οι demiris και panagoulias και ο ειδικευθείς στην Τσούκα, administrator toulias.

ΥΓ. Η ευρύτερη περιοχή όμως της τεχνητής λίμνης του Πολυφύτου, είναι από μόνη της μία περιοχή ιδιαίτερου κάλλους, που μπορεί να συνδυαστεί με επίσκεψη στα αρχαία της Αιανής...
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ο τελευταίος των εξορμηστών

Απ:Καταρράκτες Βελβεντού 16 Χρόνια, 3 Μήνες πριν #446

Καλά ντε... μην βαράς.
Μια πρόταση έκανα...
Βασικά και εγώ από google earth το είδα και γι' αυτό το πρότεινα.
  • Nio
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έφτασε στο πρώτο έρπινγκ
  • STARTER!
Δείξε μου τις τσάρκες σου...
...να σου πω ποιος είσαι!

Απ:Καταρράκτες Βελβεντού 16 Χρόνια, 3 Μήνες πριν #459

Λοιπόν, ο παππούς μου καταγόταν από το Βελβεντό.. Δεν έχω ακούσει για καταρράκτες όμως θα προσπαθήσω να βρω πληροφορίες..
  • mia
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Άρχισε να μπουσουλάει

Απ:Καταρράκτες Βελβεντού 16 Χρόνια, 3 Μήνες πριν #461

Να'μαι πάλι! Είδα στο google ότι όντως υπάρχουν καταρράκτες εκεί.. Νομίζω ότι αξίζει μια τσάρκα..! (είμαι σχολή τώρα.. Φανταστείτε μάθημα που κάνουμε)
  • mia
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Άρχισε να μπουσουλάει

Απ: Καταρράκτες Βελβεντού 14 Χρόνια, 3 Μήνες πριν #1225

Φωτογραφία που "σήκωσα" από παλιό ημερολόγιο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Η τοποθεσία πρέπει να ονομάζεται "Σκεπασμένο" κι αν κρίνω από το μέγεθος των δέντρων μάλλον μιλάμε για έναν μεγάλο καταρράκτη.
Στο Βελβεντό δεν έχω πάει ποτέ αλλά θα ήθελα να εμπλουτίσω την συλλογή μου και με αυτή τη μηχανή της φύσης.
Οι καταρράκτες είναι πάντα εντυπωσιακοί αλλά δυστυχώς στα μέρη μας οι περισσότεροι έχουν και ημερομηνία λήξης...

velvento.jpg

ΥΓ. Τέλος για σήμερα! Το κεφάλι με πόνεσε...
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ο τελευταίος των εξορμηστών

Απ: Καταρράκτες Βελβεντού 14 Χρόνια, 2 Μήνες πριν #1239

Δεν ξέρω πολλά για τους καταρράκτες του Βελβεντού. Ξέρω όμως πολλά για την παιδική βιβλιοθήκη που διαθέτει, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι κλειστή με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Τη βιβλιοθήκη την είχα επισκεπτεί πριν αρκετά χρόνια και πραγματικά γινόταν πολύ καλή δουλειά με τα παιδιά της περιοχής.
Επίσης, το Βελβεντό φημίζεται για τα ροδάκινα του. Οπότε αν επισκεφθείτε τους καταρράκτες μες το καλοκαίρι, μην παραλείψετε να πάρετε κανά ροδακινάκι!Θα με θυμηθείτε!
  • GreenEyes
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Απ: Καταρράκτες Βελβεντού 14 Χρόνια, 1 Μήνας πριν #1243

Εχω παει και ειναι όμορφα να βαδιζει κανεις κατω απο πράσινο σκεπαστρο (εξού και το προσωνύμιο της περιοχής "σκεπαστό"), στο πλαι του γκρεμού.
Αυτη την εποχη που η βλάστηση βρίσκεται στο maximum, αξιζει να πας ακομη περισσοτερο.
  • kastorasgr
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Αφού μαζι τα φάγαμε, γιατι πεινάμε μόνοι?...
-Παροιμία της σύγχρονης Ελλάδας-
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.29 δευτερόλεπτα