Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Τα παλιά κτίρια του Άργους Ορεστικού

Τα παλιά κτίρια του Άργους Ορεστικού 9 Χρόνια, 9 Μήνες πριν #1341

Αντιγράφω αυτούσιο κείμενο που αναρτήθηκε στη σελίδα "Argos Orestiko, Greece" μέσα στο facebook και βάζω και από κάτω και την πηγή, μη φάμε καμιά μήνυση από τους διαχειριστές αυτής της σελίδας και τρέχουμε και δεν φτάνουμε...

"Η σελίδα της Cyberότσαρκας έχει ξεκινήσει και συλλέγει το υλικό για το μεγάλο αφιέρωμα που θα κάνει στα διατηρητέα κτίσματα του Άργους Ορεστικού, που κοσμούσαν και κοσμούν κάποιες γειτονιές του ιστορικού κέντρου.
Κάποια από αυτά τα κτίσματα υφίστανται σήμερα και κάποια όχι.
Κάποια είναι σε καλή κατάσταση και κάποια άλλα όχι.
Το αφιέρωμα θα έχει ως σκοπό να αναδείξει χαρακτηριστικά της πόλης μας που σε πολλούς από εμάς περνάνε απαρατήρητα και να μας ταξιδέψει δεκαετίες πίσω στο χρόνο. Όποιος έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει, είτε με πληροφορίες είτε με παλιό φωτογραφικό υλικό, και επιθυμεί να το κάνει, μπορεί να επικοινωνήσει με τα παιδιά της σελίδας στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Τα ονόματα όσων βοήθησαν μέχρι τώρα και όσων βοηθήσουν (ιδιωτών, συλλόγων, υπηρεσιών), θα αναρτηθούν μαζί με το άρθρο, όταν αυτό ολοκληρωθεί."


Πηγή: el-gr.facebook.com/pages/Argos-Orestiko-Greece/67299043972

Το αποτέλεσμα της έξωθεν διαδικτυακής βοήθειας που ζητήσαμε πριν από 10 ακριβώς ημέρες και που μόλις διαβάσατε, ανέρχεται μέχρι στιγμής στο εκπληκτικό ποσοστό του 0 %.
Ένας άνθρωπος, όλος κι όλος, προσφέρθηκε να μας βοηθήσει κι αυτός δεν ήταν Αργείτης (βασικά ούτε κι εγώ είμαι αλλά αυτό είναι άλλο θέμα γιατί κι εγώ δεν είναι σίγουρο ότι θα μας βοηθήσω).
Αυτό το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό που καταφέραμε και με πολύ κόπο επιτύχαμε (ολόκληρο 0% δεν είναι και καμιά αμελητέα ποσότητα), ερμηνεύεται ως η μέγιστη δυνατή εθελοντική προσφορά των συμπολιτών μας, να προβάλουν διαδικτυακά μαζί μας, κάποια από τα ιδιαίτερα γνωρίσματα της πόλης στην οποία ζούμε, μήπως και πατήσει και εδώ κανείς το ποδάρι του και γλιτώσει καμιά μύγα από τη γενοκτονία που συντελείται στις μέρες μας, στα μαγαζιά μας.

Τώρα...
Δεν θα μπω στον κόπο να σχολιάσω περαιτέρω τα παραπάνω εξαιρετικά μας αποτελέσματα.
Ο γιαλός δεν είναι στραβός (πάντα αυτός ήταν).
Επομένως ή εμείς στραβά αρμενίζουμε (garavelas, σία και το κακό συναπάντημα) ή έχουμε γίνει πλέον τόσο μαλθακοί και παθητικοί πολίτες που επειδή φτιάξαμε έναν λογαριασμό στο φάψεβοοκ νομίζουμε ότι συμμετέχουμε αυτομάτως και στα κοινά...

Στη φωτογραφία που επισυνάπτω βλέπουμε το σπίτι το οποίο βρισκόταν στη συμβολή των οδών Παπαθανασίου και Γκούσγκου και χτίστηκε τη δεκαετία του 1930. Σήμερα στη θέση του υπάρχει ένα άδειο οικόπεδο που χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων...

spiti_fantasma.jpg

ΥΓ1. Για τα αυτοκίνητα και τη στάθμευση στο Άργος Ορεστικό, θα επανέλθω...
ΥΓ2. Να διευκρινίσω ότι δεν είναι όλα τα παλιά κτίρια του Άργους, κηρυγμένα ως διατηρητέα. Λεπτομέρειες σε επόμενο ποστάκι.
  • garavelas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ο τελευταίος των εξορμηστών
  • Δημοσιεύσεις: 596
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.16 δευτερόλεπτα