Τσούκα Νο2

27 Μάιος 2009.

tsouka_2_3
 
Αν μία τοποθεσία, κέρδιζε το βραβείο των περισσοτέρων εξορμήσεων για την παρέα της Cyberότσαρκας τότε αναμφίβολα, αυτή θα ήταν, η περιοχή της Τσούκας... Η τελευταία εξόρμηση στην Τσούκα, πραγματοποιήθηκε στα μέσα του Φλεβάρη του 2009 και είχε το χαρακτηριστικό, ότι ήταν η πρώτη φορά που επισκεφθήκαμε την τοποθεσία, μέσα στον χειμώνα. Τα περισσότερα νερά που θα περιμέναμε να δούμε στον καταρράκτη (όπως κι έγινε) ήταν η αφορμή για να ξαναπάμε στη Μονή των Ταξιαρχών, με κίνητρο και την ευκολότερη κατάβαση της πλαγιάς, αφού τον χειμώνα η βλάστηση είναι μικρότερη, προκειμένου να εξασφαλίσουμε φωτογραφικό υλικό και μέσα από το ρέμα.

 

tsouka_2 tsouka_2_1 tsouka_2_2

 

Όταν λοιπόν φτάσαμε στην περιοχή, περπατήσαμε γρήγορα προς τα κάτω, ώστε να βρούμε κάποιο μονοπάτι που θα μας οδηγούσε στη βάση του γνωστού καταρράκτη. Η κατάβαση δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Με την απαραίτητη προσοχή κι αφού εντοπίσαμε τα ίχνη ενός παλιού καλντεριμιού, σχετικά γρήγορα κατεβήκαμε κάτω, όπου μας περίμενε μία ευχάριστη έκπληξη.

 

tsouka_2_4 tsouka_2_5 tsouka_2_6

 

tsouka_2_13 tsouka_2_16 tsouka_2_14

 

Όταν ξεκινούσαμε την κάθοδο, δεν περιμέναμε ότι λίγα μέτρα μακρύτερα από τον μεγάλο καταρράκτη, θα εντοπίζαμε έναν μικρότερο. Ο μικρός αυτός καταρράκτης δεν φαίνεται από το μοναστηριακό συγκρότημα που βρίσκεται δεκάδες μέτρα ψηλότερα και παρόλο που είχαμε επισκεφθεί το μέρος 5-6 φορές, ήταν η πρώτη φορά που τον βλέπαμε. Το σημείο στο οποίο βρίσκεται αλλά και τα δέντρα της πλαγιάς, τον κρύβουν ολοκληρωτικά, χειμώνα - καλοκαίρι, και ο μόνος τρόπος για να τον δει κάποιος, είναι να κατεβεί στο ρέμα.

 

tsouka_2_8 tsouka_2_7 tsouka_2_9

 

tsouka_2_10 tsouka_2_11 tsouka_2_19

 

Οι εικόνες που αποκομίσαμε ήταν μοναδικές, με το νερό και τον πάγο να συνθέτουν ένα χειμωνιάτικο σκηνικό, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Οι καταρράκτες είναι πολύ πιο ζωντανοί όταν βρίσκεσαι στα πόδια τους, σε σχέση με αυτό που βλέπεις όταν βρίσκεσαι ψηλά στο μοναστήρι και αξίζει κάποιος να περπατήσει μέχρι εκεί για να τους δει. Η διαδρομή για τους καταρράκτες απ'ευθείας από το μοναστήρι είναι η "επικίνδυνη", καθώς οι κλίσεις της πλαγιάς είναι απότομες και οι τούμπες πιθανές. Η ευκολότερη και ασφαλέστερη διαδρομή, ξεκινάει κάτω από το χωριό της Αγίας Άννας και περπατώντας αντίθετα στο ρέμα, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα, συναντάμε τους δύο καταρράκτες.

 

tsouka_2_15 tsouka_2_20 tsouka_2_17 tsouka_2_18

 

Αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε κι εμείς την επόμενη φορά που θα εξορμήσουμε στη Μονή των Ταξιαρχών, συνεχίζοντας όμως και πάνω από τον μεγάλο καταρράκτη, μέσα στο επιβλητικό φαράγγι με τους κάθετους βράχους, για να δούμε τι ακόμα μας επιφυλάσσει η περιοχή της Τσούκας, που αποδεικνύεται κάθε φορά και ομορφότερη...

 

tsouka_2_21 tsouka_2_12

 

 

Διαβάστε επίσης:

Τσούκα Νο1

Έχει και η Cyberότσαρκα..."Γυρίσματα"

 

Δείτε: Τα "Γυρίσματα" στην Τσούκα