Μεγάλος Καταρράκτης Πετροπουλακίου

18 Ιανουάριος 2010.

petropoulaki_2_megalos_1

Ήταν Κυριακή 3 Ιανουαρίου όταν κάναμε ποδαρικό στις cyberότσαρκες για την νέα χρονιά με τους καταρράκτες του Πετροπουλακίου. Η εξόρμηση, εκτός από τον εντοπισμό του 2ου καταρράκτη στο φαράγγι κάτω από το χωριό, συνοδεύτηκε με την... λασπωμένη κοπή της βασιλόπιτας της cyberότσαρκας, κάτω από τον ήχο των νερών και με φόντο τις χιονισμένες κορυφές των Οντρίων!

Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο τρόπος με τον οποίο αποχαιρετίσαμε το 2009 δεν διέφερε κατά πολύ από αυτόν που υποδεχτήκαμε το 2010. Βουνό, περιπέτεια, καταρράκτες σε έναν όμορφο χειμερινό (παρόλο που οι θερμοκρασίες δεν ήταν και τόσο "χειμερινές") περίπατο... Αφορμή της εξόρμησης ήταν, αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχαμε, να εντοπίσουμε τον 2ο καταρράκτη που σχηματίζει το ποτάμι μέσα στο αφιλόξενο φαράγγι.

 

petropoulaki_2_mikros petropoulaki_2_mikros_3 petropoulaki_2_mikros_2

 

Την βασιλόπιτά μας αποφασίσαμε να την κόψουμε στην τοποθεσία που καταγράψαμε κατά την πρώτη μας εξόρμηση στο Πετροπουλάκι... Η λιτή διαδικασία της κοπής ολοκληρώθηκε σχετικά σύντομα με το φλουρί να πέφτει στο κομμάτι αυτό που αποφασίσαμε, συμβολικά, να αφιερώσουμε στις εξορμήσεις της ομάδας. Καστανόφυτο, Ζευγοστάσιο, Πισοδέρι, Αγία Άννα, Πτελέα, Ζώνη, Δραγασιά, Νίκη,  Ζέρμα, Κοτύλη, Κορησός, Λάγκα, Αμπελόκηποι, Ομορφοκκλησιά και πάμπολλα ακόμα μέρη που μοιράστηκαν μαζί μας τα κρυμμένα μυστικά τους. Κάποιοι λένε ότι τίποτε δεν συμβαίνει στην τύχη... Ίσως αυτό να είναι για εμάς ένα μήνυμα να εξακολουθήσουμε να μοιραζόμαστε διαδικτυακά τις περιήγησεις μας σε μία περίοδο κατά την οποία νιώθουμε να στερεύουμε από διάθεση αλλά και ελεύθερο χρόνο ώστε να συνεχίσουμε το χόμπυ μας.

 

P1030027 petropoulaki_2b P1030058 perpatontas

 

Η εξόρμηση εκτυλίχθηκε όπως την περιμέναμε μετά τον -δύσκολο- εντοπισμό και του δεύτερου καταρράκτη του Πετροπουλακίου, χαμένο μέσα στο φαράγγι.  Ήταν ένα θέαμα ξεχωριστό από τα υπόλοιπα καθώς τα πολλά νερά που κατεβαίνουν αυτήν την εποχή, έπεφταν μονομιάς κάτω από περίπου 15 μέτρα ύψος, χωρίς να σκάνε σε βράχια πριν "προσγειωθούν". Η ελεύθερη αυτή πτώση του νερού προκαλεί ένα παγωμένο και υγρό ρεύμα αέρα πολλών μποφόρ που καθιστά την παραμονή κάτω ακριβώς από τον καταρράκτη απαγορευτική. Πέντε λεπτά κοντά στο σημείο όπου σκάει το νερό ήταν αρκετά για να καταλήξουμε μουσκεμένοι, κρυωμένοι και με βουητό στα αυτιά!

 

2os_katarraktis_petropoulakiou_1 petropoulaki_2_megalos SV100077 SV100082

 

2os_katarraktis_petropoulakiou P1030066 2os_katarraktis_petropoulakiou_2 DSCF0100

 

Δεν είναι σίγουρα από τα μέρη που θα προτείναμε ανεπιφύλακτα για περιήγηση καθώς δεν υφίσταται μονοπάτι, με το απότομο έδαφος, άλλοτε σαθρό, άλλοτε γλιστερό, να μην εμπνέει ιδιαίτερη σιγουριά... Είναι σίγουρα όμως μία ακόμη εμπειρία, μία περιήγηση ιδιαίτερη όπως όλες, μία ακόμη καταγραφή μέσα στον ωκεανό των πληροφοριών του κυβερνοχώρου...

 

2os_katarraktis_petropoulakiou_3 DSCF0097 i_pita_mas SV100168

 

Καλή χρονιά σε όλους!

 

 

Επιμέλεια / Κείμενο: toulias

Εξόρμησαν / Συνεργάστηκαν: stergios, nio, toulias, garavelas.

 

Cyberότσαρκα ένα χρόνο πριν -  Ποδαρικό 2009